Reklama

Reklama

Mariachi

Trailer

Obsahy(1)

Osamělý mariachi (hudebník) přichází do malého města v Texasu, do města, o kterém si myslí, že mu přinese štěstí. Vše, co chce, je být muzikantem jako jeho otec, dědeček a pradědeček. Ve stejné době přichází do města zabiják. Oba muži mají na sobě černý oblek a v ruce pouzdro na kytaru. S tím rozdílem, že hudebníkovo pouzdro obsahuje jeho milovanou kytaru a zabijákovo je plné zbraní. Dochází k jejich záměně a hudebník je nucen vyměnit kytaru za jeho zbraň a bojovat proti nebezpečnému a nemilosrdnému podsvětí za pomoci majitelky místního baru, do které se zamiluje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Robert Rodriguez začínal pěkně z vostra. Na to, jak málo prachů to stálo, je to totiž docela nářez. Nečekejte ale žádný akční scény alá Desperado, ve který to Banderas střílí hlava nehlava. I tak je to ale docela napínavý, dost dobře natočený, má to dobrý humorný scény a nejvíce mě asi zaujala kamera. Jasný má to svoje mouchy a vcelku by se jich našlo docela dost, na druhou stranu se ale musí přičíst i odvaha s jakou do toho tenkrát Rodriguez šel. Určitě lepší než některé jeho podstatně dražší filmy (zdravim žraločáku!).70% ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Velký rodinný film o tradičních mexických hodnotách, zvycích a morální síle zúčastněných aneb krásně laciná a lacině krásná zábava, která ztrácí dech pouze ve vypjatých emocionálních scénách, které jsou kamenem úrazu, ač jedna zcela bravurně paroduje kultovní rádoby horror I spit on your grave. Režie je více než zdatná, ovšem těžko říci, zda bych si to celé tak zajímavě užil bez znalosti pozdější (paradox) Rodriguezovy tvorby. Takhle jsem si alespoň vychutnal celý herecký ansábl, kterému vévodí hlavní hrdina, jenž svou vizáží připomíná mix Stanislav Gross/Steve Guttenberg. Pohodová jednohubka, po které sice nic nezůstane, ale možná dostanete chuť na další.... ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Při hodnocení El Mariachiho je nutné vycházet z faktu, že jde o ultralaciný debut natočený doslova za pár tisíc dolarů. Nezávislé dílko, které není ovlivněné zásahy studia a jakýmikoli tvůrčími kompromisy. V pozdějších filmech rozvíjel Rodriguez motivy, které nastínil už ve své prvotině, a i když byly podepřené slušným rozpočtem a přítomností hereckých hvězd, šlo o vykalkulovanou záležitost, které chybí energie Rodriguezova prvního filmu. Nejsem fanouškem žánru, ale když už mám hodnotit Rodriguezův styl, pak El Mariachi se mi líbí víc než jeho pozdější kousky. Dobře pracuje s žánrovými klišé a jeho parodický styl mi sedí víc než pozdější akční jízda. Celkový dojem: 60 %. ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Vůbec to neni skvělý film, ale nevím co mě tak okouzlilo. Jestli to, že i při tak málo postavách je to velice krásný film a městečko je krásně depresivní a přitom takové sladké a živé. Jistě, není zde tolik akce jako v dalších "pokračováních", ale taky je to ze začátku 90. let, takže se to musí trochu respektovat. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Znesiteľná jednohubka, ktorá má štýl. Rodriguez nie je pre mňa kvalitný režisér. Ale občas ho jeho nápady zachránia od priemeru. Jeho prvý film pracuje hlavne s formou a tak jednoduchým príbehom, až má potenciál stať sa urban legend. V zásade to, že sa ňou aj stal, dokazujú dve pokračovania. Herci prehrávajú, prostredie mestečka je správne špinavé a dokonca si to nájde miesto pre nenásilný humor. Chyby, ktoré to má, prehliadam. Je to omnoho znesiteľnejší film, ako napríklad Machete. Každý nejako začínal. A ak sa dá o Rodriquezovi povedať aspoň nejaká skutočne pozitívna vec, je to fakt, že vie svoje diela parádne zostrihať. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (29)

  • Robert Rodriguez do filmu nekladl vůbec žádné ambice. Vznik filmu okomentoval slovy: „Španělsky mluvený film pro mexický videotrh. Říkal jsem si: nikdo nebude ani vědět, že jsem ho natočil já. Robertů Rodriguezů jsou přece mraky. Když to nevyjde, svedu to na některého z nich.“ (Šéfik)
  • Režijní debut Roberta Rodrigueze byl původně plánován jen pro Mexický trh domácího videa, ale společnosti Columbia Pictures se snímek natolik líbil, že odkoupila vysílací práva pro USA. (Terva)
  • Film stál pouhých 7000 dolarů. (cariada)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno