Reklama

Reklama

Mariachi

Trailer

Obsahy(1)

Osamělý mariachi (hudebník) přichází do malého města v Texasu, do města, o kterém si myslí, že mu přinese štěstí. Vše, co chce, je být muzikantem jako jeho otec, dědeček a pradědeček. Ve stejné době přichází do města zabiják. Oba muži mají na sobě černý oblek a v ruce pouzdro na kytaru. S tím rozdílem, že hudebníkovo pouzdro obsahuje jeho milovanou kytaru a zabijákovo je plné zbraní. Dochází k jejich záměně a hudebník je nucen vyměnit kytaru za jeho zbraň a bojovat proti nebezpečnému a nemilosrdnému podsvětí za pomoci majitelky místního baru, do které se zamiluje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

"El Mariachi" ... je otázka, jestli má vůbec šanci - a raději ani moc nepřemýšlím nad nadstavbou, jakou je hledání a nalézání štěstí ve zdánlivě mírumilovném texaském městečku. Protože poskytování takového luxusu nemusí být nutně smyslem vyprávění, ve kterém potkáváte zlé sny ... nebo předtuchy. Příběhy podobného ražení si s vámi zpravidla jen tak pohrávají, vyzbrojené černými brýlemi a sarkastickým úsměvem ... a přitom (k vlastnímu překvapení) v některých případech jakoby mimochodem dávají v sázku všechno, co mají - včetně sebe. ()

Matros 

všechny recenze uživatele

Celovečerní prvotina jednoho z nejrozporuplnějších světových režisérů, který ukázal, kterým směrem se bude ubírat ta lepší půlka Roberta Rodrigueze (ta druhá půlka točí filmy pro retardované děti). Film který si zaslouží obdiv už jen proto, jakým způsobem byl financován a v jakých podmínkách vznikal. I přes celkovou průměrnost tohoto filmu se Robert stal vzorem a inspirací začínajících filmařů po celém světě, tudýž je velmi cenný. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Při znalosti "rozpočtu" a amatérských realizačních podmínek nezbývá než obdivovat, s jakou vervou a talentem Rodriguez svůj debut ošéfoval. Nezkrotně divoká kamera, záběrování, střih a nápady tuto krvavou mexickou (love)story pumpují dynamikou i vtipem. Na 80 minut však nestačí a opakují se, pročež jsem se i docela nudil. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

El Mariachi (Carlos Gallardo) si putuje světem, a stejně jako všichni jeho předkové se snaží uživit hudbou. Tu mu to jde lépe, tu hůře - než dorazí do malého městečka, kam zrovna připutoval uprchlý zločinec, který se chce pomstít "šéfovi" onoho městečka. Problém je, že jsou si oba muži podobní, nosí černý oblek a mají kytaru (samozřejmě zabiják nemá v pouzdře kytaru, ale spoustu zbraní). Nakonec musí samotný Mariachi vyměnit kytaru za zbraň a snažit se zachránit alespoň svůj holý život... El Mariachi je jedním z prvních filmů, kterými na sebe Robert Rodriguez upozornil. Dokázal, že za málo peněz dokáže udělat spoustu muziky (samotný film stál pouhých pár tisích dolarů, ale vydělal několikanásobně tolik). Je pravda, že kromě vcelku zajímavé zápletky nejde o žádné filmové veledílo, navíc většina herců je dost toporná - nicméně jedno filmu určitě nelze upřít ... a to že vykopl Rodrigueze do světa velkého filmu.. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Robert Rodriguez | Hudba: Eric Guthrie, Chris Knudson, Alvaro Rodriguez, Cecilio Rodriguez, Mark Trujillo | Distribúcia: Columbia Pictures | Štúdio: Los Hooligans Productions | Rozpočet: 7000 $ | Tržby: 2,040,920 $ || Komerčný trhák v zmysle pomeru Rozpočet/Tržby (Lepšie pomery má snáď len Paranormal Activity 1 a Saw 1). Typický príklad home-made filmu, keď jeden človek obsluhuje všetky posty, a ostatný sú rodina alebo kamaráti. Niektoré zložky aj podľa toho vyzerajú - herecké výkony sú u niektorých postáv neznesiteľné, a hudba bratov a sestier Rodrigueza mi pripomína moju hru na midi klávesoch, keď som mal 5. Nevadí, pretože jak je to celé amatérské, tak to celé do seba zapadá i vďaka dobrému nápadu. Nostalgicky mi to pripomenulo natáčania našich zombie filmov s kamarátmy z pubery :) 70% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Galerie (15)

Zajímavosti (29)

  • Film stál pouhých 7000 dolarů. (cariada)
  • Vedlejší herci ve filmu jsou jen "nevinní" kolemjdoucí lidé. (Sufferer)
  • Robert Rodriguez do filmu nekladl vůbec žádné ambice. Vznik filmu okomentoval slovy: „Španělsky mluvený film pro mexický videotrh. Říkal jsem si: nikdo nebude ani vědět, že jsem ho natočil já. Robertů Rodriguezů jsou přece mraky. Když to nevyjde, svedu to na některého z nich.“ (Šéfik)

Reklama

Reklama