Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílná minisérie Mělas to vědět od scénáristy Davida E. Kelleyho (Sedmilhářky) a režisérky Susanne Bierové (Noční recepční) pojednává o úspěšné terapeutce Grace Fraserové (Nicole Kidmanová), jejím manželovi Jonathanovi (Hugh Grant) a milovaném synkovi (Noah Jupe), který navštěvuje prestižní soukromou školu v New Yorku. Jejich zdánlivě idylický život se však znenadání obrátí naruby - bezcitná vražda, zmizelý manžel a místo muže, kterého Grace překvapivě tak málo znala, jen řetězec strašlivých událostí. Nechána napospas katastrofě, která před zraky veřejnosti narůstá do netušených rozměrů, a zděšena tím, že se nedokázala řídit vlastními radami, musí Grace pohřbít svůj dosavadní život a začít kvůli sobě i svému dítěti znovu. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (273)

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Minimální okruh podezřelých, jedna femme fatale, a nespolehlivá vypravěčka Grace. Minisérie, kterou drží na nohou herecké výkony (zejména Hugh Grant umí výborně přepínat mezi okouzlujícím doktorem a manipulativním sobcem) a dobře rozplánované cliffhangery, takže jí odpustíte i tu občasnou hloupost. Zejména, když se najde vražedná zbraň a v tu chvíli je to jasné, je na škodu předkládat divákům další falešnou stopu. Podzápletka s pachatelovou minulostí mi přišla naprosto zbytečná, když jsme se všechno o tomto charakteru mohli dovědět z jeho konání a od přátel. Konec je pak možná až příliš melodramatický s auty a helikoptérou, nicméně musím uznat, že mi těch šest epizod uteklo jako voda. ()

LND 

všechny recenze uživatele

Co tady po herecké stránce předvádí Hugh Grant, je něco opravdu mimořádného. A nejen on, ale i všichni ostatní jsou vynikající. Mysteriózní příběh je chytlavý od samého začátku, kdy je jasné, že se něco děje, ale nevíme co, přes postupná odhalení až do dechberoucího závěru. Atmosféra některých dialogů by se dala krájet. Chválím také to, že na rozdíl od zbytku „detektivního“ žánru tady není jedna scéna, která všechno vysvětlí, ale musí nám to dojít postupně. Seriál rozhodně stojí za zhlédnutí a je to jedna z nejlepších věcí letošního roku. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kto má rád atmosférické krimi príbehy s tým, že záver je nejasný, tak si poriadne užije. Pretože hlavne toto tento seriál ponúka - v podstate do posledných 20 minút je stále otvorených niekoľko možností, kto mohol byť za brutálnou vraždou, motívov je hneď niekoľko. K tomu sa pridáva aj dobrá atmosféra, občasne ladená jemnou, nenápadnou hudbou, či skôr zvukmi, a veľmi dobré konce jednotlivých častí. Avšak na konci si tvorcovia nedali záležať. Nejde ani tak o odhalenie, koniec koncov vrahom mohol byť ktokoľvek, ale o to, ako sa daná osoba začne odrazu správať. Totálna zmena voči sebe aj svojmu okoliu, neočakávané až nepochopiteľné konanie. Toto bolo pre mňa veľmi odfláknuté a vlastne posledná štvrťhodinka sa dá označiť za najhoršiu pasáž celej série. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vážne zaujímavý miniseriál, hoci na tie najvyššie méty určite nemá. No dokázal celý čas držať v napätí a úspešne miasť ohľadom hlavného vinníka. Moje podozrenie neustále oscilovalo od jedného podozrivého k druhému, hoci niekde v podvedomí vo mne driemala neradostná pravda. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Kelley si vyberá pomerne rovnaké témy. Aspoň tak mi to príde. To mi ale vôbec nevadí, pretože si tú jeho štúdiu charakterov užívam. Bier je výborná režisérka a ťahá z pomerne priamočiarej zápletky dosť na to, aby udržala pozornosť. Tá neistota ohľadom toho, kto čo spravil, sa neustále prehlbuje a do posledného dielu sme ako divák stále na pochybách. Aspoň ja som bol. Takže za mňa to dokonalo splnilo účel. Bavilo ma to do tej miery, že som s napätím očakával čo bude ďalej. A hoci koniec nemal pre mňa tak výraznú katarziu, ako iné Kelleyho projekty, kvôli hereckej kreácií Hugh Granta a hlavne fenomenálnej Nicole Kidman som si ho aj tak užil. Skvostná jednohubka ukazujúca formálnu čistotu a hereckú prirodzenosť. Spokojnosť. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Herec Michael Devine, který hraje detektiva Paula O'Rourkea, byl skutečným detektivem seržantem newyorské policie i v reálném životě. (MTHRFCKR)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Reklama

Reklama