Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hororový klasik George A. Romero spojil sily s literárnym hororovým klasikom Stephenom Kingom a na základe filmového scenára Romero natočil poviedkový film s riadne čiernym zmyslom pre humor. Deň otcov je o chlapíkovi, ktorý vstal z mŕtvych, aby konečne na svoj sviatok ochutnal tortu od svojich detí, Jordy Verrill (King) je farmár, ktorý objaví meteorit, ktorého sa dotkne a začne sa meniť na rastlinu. Debna je o debne, v ktorej je niečo živé a hladné. Nasledujú ešte dve poviedky v duchu Alfred Hitchcock uvádza a Poviedky z hrobky. (tron)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jako vášnivý čtenář S.Kinga se vždy dopředu děsím, jak bude vypadat jím inspirovaný film (většina je velmi nepovedená). A vida, spojení sil s Romerem přineslo své šťavnaté ovoce. Povídky v comicsovém hávu mají napětí, tajemno, krev, nemrtvé, brouky, překvapení i humor. Osobně mám nejraději Den otců a Bednu, ale i zbylé jsou velmi dobré, zejména švábi, švábi, švábi...Ve Dni otců je nádherný hammerovský hřbitov s báječnou zombie mající oči plné červů. Cosi z bedny má stále hlad a nesmíme zapomenout na Kingovo oblíbené: mrtví se někdy vracejí! Jen nechápu, proč je nahoře kategorie fantasy? Že by krátké obcování s voodoo panenkou hned předurčilo žánr? Jinak zájemcům doporučuji následné comicsové zpracování od Berniho Wrightsona, špičkově nakreslené a hlavně místy daleko brutálnější než film. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Pět hororových povídek, s pointou ve stylu nelsonovského "cháchá", nabízí zábavu typickou pro rozverná osmdesátá léta. Zapomeňte na civilnost, vše je tu podřízeno nadsázce či smyslu pro třeskuté vtípky z obchodu s legráckami. Nedokážete-li se zasmát zvuku prdícího polštářku, patrně pro vás Creepshow nebude tou správnou volbou. Po krátkém prologu s malým vášnivým čtenářem hororů, jehož ztrestá chrapounský otec, se nám představí první povídka Otcův den. V hlavní roli olezlá, vylezlá a vlezlá mrtvolka toužící po sladkém dortíku. A že si jej nakonec upeče sama, to by čekal málokdo. Roztomilá zombie vybíjená. Pak přichází na řadu to nejhorší z celého souboru, Osamělá smrt Jordyho Verilla. Jordy Verill je farmář, Stephen King a debil. Po nálezu meteoritu počne obrůstat mechem, koukne na televizi, vypije pivo, vykoupe se a zastřelí. Byl jsem rád. Třetí příběh s mnohoznačným názvem Něco, co tě úplně pohltí, nemá nic společného s deepthroatem, ale pro mě osobně byl tím nejlepším, co mi tahle antologie nabídla. Parádní výjeb s Leslie Nielsenem alá Carpenterova Mlha. Poté najdeme pod schody staré univerzity Bednu z roku 1834 a v ní uskladněný a hladový „asiYetti“ sežere, na co přijde. Milé a krvavé. A na závěr si dáme rendez-vous se šváby, kteří v množství větším než malém navštíví byt jednoho starého a protivného dědka a dezinsektor nemá zrovna čas. Krásně nechutné. V epilogu pak už jen dostane chrapoun, co si zaslouží a zábavná projížďka panoptikem hrůzy končí. Příjemně nostalgická čtyřka. ()

Reklama

Zyne 

všechny recenze uživatele

Hudba: John Harrison...soubor hororově laděných povídek z hlav autorů Stephena Kinga a George A. Romera slibovala velký zážitek. a velký zážitek to skutečně je. nejedná se sice o extrémně mrazivou a strašidelnou podívanou, ale všechny povídky jsou natolik kvalitní, že se ani chvilku nenudíte a Creepshow je tak především velmi zábavným dílem. vyzdvihnu kvalitní masky, creepy hudbu a neobvyklé herecké výkony některých představitelů (Leslie Nielsen záporákem, Stephen King retardem...) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Čakal som viac. Námety ku všetkým poviedkam boli síce zaujímavé (King sa nezaprie), ale nemalo to tú správnu formu a spracovanie. Pripadalo mi to málo hororové a málo komediálne. Pocit akéhosi tajomna navodila len poviedka s debnou, kde očakávanie niečoho neznámeho navodilo celkom slušnú atmosféru, potom však prišlo na bubáka a bolo po srande. Výborný námet k poviedkam sa jednoducho roztopil v slabšej výprave a horšej réžii. Ale tento snímok nepovažujem ani za stratu času, má aj pár svetlých momentov. 60/100 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kingov filmový comics je vskutku príjemná horrorová oddychovka. Porcia krátkych strašidelných príbehov, pochádzajúcich z pera tohto amerického majstra desu, z ktorých vždy niektorý poteší. "Creep Show 1" ich obsahuje päť. Ťažko mi vybrať ten najlepší, ale bude to asi "Osamelá smrť Jordyho Verrilla". Možno pre ten Kingov naivne-recesisticko-umelecký herecký prejav. Ako celok to oceňujem až štyrmi hviezdami. Spojenie dvoch horrorových velikánov: Stephena Kinga a G.A.Romera na mňa celkom zafungovalo. **** ()

Galerie (84)

Zajímavosti (13)

  • V dětském pokoji v úvodní scéně visí plakát z filmu Dracula (1931). (Alfréda)
  • Malý chlapec Billy (sběratel časopisu Creepshow) na začátku příběhu je syn Stephena Kinga Joseph Hillstrom King. (Chatterer)
  • Místem natáčení byl Pittsburgh. (Chatterer)

Související novinky

Creepshow znovu

Creepshow znovu

31.10.2005

V roce 1982 spojil své síly kultovní hororový režisér George A. Romero se spisovatelem a scénáristou Stephenem Kingem a dali dohromady film Creepshow. Soubor pěti hororově komediálních povídek se… (více)

Reklama

Reklama