Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hororový klasik George A. Romero spojil sily s literárnym hororovým klasikom Stephenom Kingom a na základe filmového scenára Romero natočil poviedkový film s riadne čiernym zmyslom pre humor. Deň otcov je o chlapíkovi, ktorý vstal z mŕtvych, aby konečne na svoj sviatok ochutnal tortu od svojich detí, Jordy Verrill (King) je farmár, ktorý objaví meteorit, ktorého sa dotkne a začne sa meniť na rastlinu. Debna je o debne, v ktorej je niečo živé a hladné. Nasledujú ešte dve poviedky v duchu Alfred Hitchcock uvádza a Poviedky z hrobky. (tron)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Napsal bych, že King neměl prostor rozpracovat cokoliv zajímavého, protože tohle je povídkovej film. Viděl jsem však krátkometrážní filmy (třeba Patro), které fungovaly lépe než cokoliv zde. Kingova představivost se zde smrskla na nudný brak: Vidlák sáhne na meteorit a pak zaroste mechem. Dědek nechá utopit dva milence a ti se pak vrátí ze záhrobí jako utopenci a udělaj mu to stejné. Učitel najde pod schodištěm starou bednu a v ní nějakou zubatou opici, která zabila školníka, jenž mu ji pomohl otevřít. Když o tom řekl svému příteli, ten se rozhodl, že využije příležitosti a vlákal k opici svou jízlivou manželku. To zní aspoň trochu zajímavě, ale tvůrci ve mně nedokázali vzbudit odpor k manželce a sympatie k jejímu muži, takže ani to nefungovalo. Stále jsem však ve sledování pokračoval, protože jsem si myslel, že posední povídka bude stát za to. Na film jsem totiž narazil skrze jeden seriál o historii hororu (né že by tento film měl sebemenší šanci vzbudit strach), kde se poslední povídka o majiteli velké firmy, který není schopen udržet šváby mimo svůj bílý byteček, interpretovala jako snaha elit udržet Ameriku bílou před všemi těmi “zavšivenými negry”, nebo tak něco. Metaforicky to ale nefunguje a samo o sobě taky ne. Týpkovi prostě lezou šváby do bytu dokud ho celýho nesežerou… Co já s tim? Romero není dobrej režisér a Saviniho efekty to vůbec neutáhnou. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Päť poviedok od Stephena Kinga,ale nie všetky boli publikované,niektoré boli napísane len pre film a nikdy neboli publikované.Ako to už býva v takýchto poviedkových príbehov,kvalita jednotlivých príbehov je rôzna.Prvý príbeh sa volá FATHER´S DAY,druhý THE LONESOME DEATH OF JORDY VERRILL,tretí SOMETHING TO TIDE YOU OVER,štvrtý THE CRATE,piati THEY´RE CREEPING UP ON YOU!.Jedná vec sa vyskytuje vo všetkých piatich piatich príbehov,a je to mramorový popolník,ktorý bol v prvom príbehu použitý ako zbraň.Tento film nie je len ako diváka poriadne vydesiť,ale je aj vtipný,samozrejme takým čiernym svojským humorom.Segmenty medzi príbehmi sú spojené krátkou animovanou sekvenciou. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Brakové hororové historky mistra žánru Steva Kinga převedl Romero do filmových políček přímo skvěle. Patero povídek, ze světa hrůzy a děsu, je napěchované ztřeštěnými Kingovými nápady a černým humorem. Občas mě mrzelo, že je King nevydal jako klasické povídky. Byla by lahůdka to číst. No třeba se vydavatelé někdy rozhoupou a dají u nás do distribuce alespoň původní komiks. V první povídce DEN OTCŮ vás překvapí Ed Harris (s vlasama!), výborné masky a vcelku netypický důvod proč se nebožtík otec vypraví z místa svého posledního odpočinku na poslední dlabanec. 90% OSAMĚLÁ SMRT JORDYHO VERRILLA nám přináší samotného Stephena Kinga v roli farmáře retarda Jordyho, který se po nálezu meteoritu začíná měnit v... 85% V NĚCO TĚ ZAPLAVÍ se potkáváme se záporáckým Lesliem Nielsenem, který dá milenecké dvojci napít mořské vody. 85% BEDNA nabídne jednomu učiteli východisko ze svízelné situace. 75% BLÍŽÍ SE K TOBĚ, pro mě nejděsivější příběh, je o čistotou posedlém boháči, který čelí útoku pomstychtivých švábů. 85% Všechny příběhy jsou propojeny moc pěknou povídkou o tatíncích, brakových hororových komiksech a voodoo pancence. ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Vydržal som nespať prvé tri poviedky (a súdiac podľa tronovho popisku bol na tom on podobne ;)) a nemôžem sa sťažovať. A nemal by sa ani nikto iný, kto niekedy strávil aspoň jeden zimný večer so zbierkou horrorových poviedok v ruke, pretože z Creepshow dýcha presne tá atmosféra, ktorá k takému čítaniu patrí, a na karlovarskej polnočnej projekcii fungovala dvojnásobne. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jste-li malý hororový nadšenec, určitě vás potěší nové číslo komiksu Creepshow - pěti úsměvných, strašidelných povídek. Jenže pokud je váš otec kretén jako v tomhle případě a nechce aby z vás vyrostl úchylák, dlouho se ze čtení radovat nebudete a vysněný sešit honem rychle letí z okna. Takže to chce fotříka naučit, kdo s koho... Tak vypadá nadrámec tohohle filmu - zatímco si komiks poletuje ve větru, my jsme svědky všech pěti krátkých příběhů. Vesměs to je šedý průměr, asi jako slabší počiny z Věřte Nevěřte. Nebo se na to možná chce koukat tak ve věku deseti až čtrnácti let... Radši bych to jako ten komiks než jako film. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (13)

  • Jordy Verrill (Stephen King) sleduje ve svém domě zápas wrestlingové federace World Wrestling Federation, ve kterém se střetli Bob Backlund a The Samoan No. 1. (Zdroj: ČSFD)
  • Mramorový popelník, který hraje celkem významnou roli v prvním příběhu, se objevuje ve všech pěti povídkách. (Chatterer)
  • Malý chlapec Billy (sběratel časopisu Creepshow) na začátku příběhu je syn Stephena Kinga Joseph Hillstrom King. (Chatterer)

Související novinky

Creepshow znovu

Creepshow znovu

31.10.2005

V roce 1982 spojil své síly kultovní hororový režisér George A. Romero se spisovatelem a scénáristou Stephenem Kingem a dali dohromady film Creepshow. Soubor pěti hororově komediálních povídek se… (více)

Reklama

Reklama