Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hororový klasik George A. Romero spojil sily s literárnym hororovým klasikom Stephenom Kingom a na základe filmového scenára Romero natočil poviedkový film s riadne čiernym zmyslom pre humor. Deň otcov je o chlapíkovi, ktorý vstal z mŕtvych, aby konečne na svoj sviatok ochutnal tortu od svojich detí, Jordy Verrill (King) je farmár, ktorý objaví meteorit, ktorého sa dotkne a začne sa meniť na rastlinu. Debna je o debne, v ktorej je niečo živé a hladné. Nasledujú ešte dve poviedky v duchu Alfred Hitchcock uvádza a Poviedky z hrobky. (tron)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Podle povídkové knihy Stephena Kinga natočil klasik G. A. Romero . Pět příběhů, ze kterých se skládá, je schválně napsaných a také natočených jako absolutní béčka. Hodně hezká je i celá výtvarná stylizace filmu do podoby komiksu. Nejvíc se mi líbila v pořadí druhá o sedlákovi, který najde na poli meteorit a přemýšlí, jak jej zpěněžit. Bohužel pro něj, ho rozbije a z dutého obsahu meteoritu se vyleje jakási zelená sračka. Díky ní všechno zarůstá zelení, včetně nebohého vidláka hraného mistrem Kingem. Nejlepší Kingova filmová role. Dusil jsem se při této povídce smíchy. I ostatní povídky mají vysoký standard zábavnosti a bylo tam i trocha napětí a hlavně skvělé masky Toma Saviniho. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Čakal som viac. Námety ku všetkým poviedkam boli síce zaujímavé (King sa nezaprie), ale nemalo to tú správnu formu a spracovanie. Pripadalo mi to málo hororové a málo komediálne. Pocit akéhosi tajomna navodila len poviedka s debnou, kde očakávanie niečoho neznámeho navodilo celkom slušnú atmosféru, potom však prišlo na bubáka a bolo po srande. Výborný námet k poviedkam sa jednoducho roztopil v slabšej výprave a horšej réžii. Ale tento snímok nepovažujem ani za stratu času, má aj pár svetlých momentov. 60/100 ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Brakové hororové historky mistra žánru Steva Kinga převedl Romero do filmových políček přímo skvěle. Patero povídek, ze světa hrůzy a děsu, je napěchované ztřeštěnými Kingovými nápady a černým humorem. Občas mě mrzelo, že je King nevydal jako klasické povídky. Byla by lahůdka to číst. No třeba se vydavatelé někdy rozhoupou a dají u nás do distribuce alespoň původní komiks. V první povídce DEN OTCŮ vás překvapí Ed Harris (s vlasama!), výborné masky a vcelku netypický důvod proč se nebožtík otec vypraví z místa svého posledního odpočinku na poslední dlabanec. 90% OSAMĚLÁ SMRT JORDYHO VERRILLA nám přináší samotného Stephena Kinga v roli farmáře retarda Jordyho, který se po nálezu meteoritu začíná měnit v... 85% V NĚCO TĚ ZAPLAVÍ se potkáváme se záporáckým Lesliem Nielsenem, který dá milenecké dvojci napít mořské vody. 85% BEDNA nabídne jednomu učiteli východisko ze svízelné situace. 75% BLÍŽÍ SE K TOBĚ, pro mě nejděsivější příběh, je o čistotou posedlém boháči, který čelí útoku pomstychtivých švábů. 85% Všechny příběhy jsou propojeny moc pěknou povídkou o tatíncích, brakových hororových komiksech a voodoo pancence. ()

Mr.Pumpkin 

všechny recenze uživatele

Tady se asi shodnu s většinou uživatel. První povídka byla opravdu povedená, taková svěží a opravdu jsem se při ní bavil. Ovšem další povídky byly o poznání horší. Povídka "Bedna" byla zase o neco lepší. Jenže na závěr přišla nejhorší část filmu o pánovi, který nesnáší brouky. Takže sečteno a potrženo 3 hvězdy. pro Creepshow. 65% ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Vydržal som nespať prvé tri poviedky (a súdiac podľa tronovho popisku bol na tom on podobne ;)) a nemôžem sa sťažovať. A nemal by sa ani nikto iný, kto niekedy strávil aspoň jeden zimný večer so zbierkou horrorových poviedok v ruke, pretože z Creepshow dýcha presne tá atmosféra, ktorá k takému čítaniu patrí, a na karlovarskej polnočnej projekcii fungovala dvojnásobne. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (13)

  • Jordy Verrill (Stephen King) sleduje ve svém domě zápas wrestlingové federace World Wrestling Federation, ve kterém se střetli Bob Backlund a The Samoan No. 1. (ČSFD)
  • V dětském pokoji v úvodní scéně visí plakát z filmu Dracula (1931). (Alfréda)
  • Malý chlapec Billy (sběratel časopisu Creepshow) na začátku příběhu je syn Stephena Kinga Joseph Hillstrom King. (Chatterer)

Související novinky

Creepshow znovu

Creepshow znovu

31.10.2005

V roce 1982 spojil své síly kultovní hororový režisér George A. Romero se spisovatelem a scénáristou Stephenem Kingem a dali dohromady film Creepshow. Soubor pěti hororově komediálních povídek se… (více)

Reklama

Reklama