Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jake Adelstein je přijat jako první americký kriminální reportér do největších japonských novin a je pověřen dvěma případy, které spolu na první pohled nesouvisejí. Brzy však musí riskovat svou kariéru i život... (HBO Max)

Recenze (15)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda byla typickým úvodem do problematiky; tvůrci mě seznámili s hlavním hrdinou a s prostředím, představili mi téma příběhu a vcelku slušně mě naladili na další pokračování. Hlavní hrdina mě na první dobrou příliš nezaujal, o to více jsem si užíval prostředí, protože mám k Japonsku dlouhodobě kladný vztah. Hlavně tedy k původní japonské kultuře, dnes už je tam přítomno přílišné množství cizích vlivů. No, já mám ale po prvním dílu zatím pocit, že by se mohlo zadařit a já bych se mohl dočkat celé řady pro Japonsko charakteristických jevů. Poučení: Chceš pochopit Japonce? Změň styl myšlení. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oldschool detektivka, která, zdá se, ctí klasický narativ poctivé kriminálky, avšak je natočená moderními technologiemi, které u Manna máme tak rádi a experimentuje s nimi úspěsně už cca 15 let. Tedy přívětivým množstvím autentické ruční kamery a betonovo/neonové atmosféry velkoměsta. V neposlední řadě se zřejmě můžeme těšit i na vypiplané bad guys, jak bývá rovněž zvykem ve tvorbě mistra. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikajuci otvarak, ktoremu odpustam i urcitu naivitu z "prijatia" gaijin-a do svojich radov, napriek tomu, ze exceluje v jazyku a zrejme i vo vedomostiach a zapale - typek uz nemoze "vytrcat" viacej. Inak vsak funguje pozadie, napatie, motivacia a i vykreslenie tamojsich pomerov takmer dokonalo. Nocne kluby, vyber hudby, redakcia a i svojsky nadrzany "stycny" s redakciou, ci len vedlajsie postavy rozhodne nie su ploche. Ustredny Ansel Elgort ma prijemne prekvapil. Spokojnost. Snad bude toto vyzivny kusok. 85% ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Pokud nemáš očitého svědka, na vraždu rovnou zapomeň.“ Legendární Michael Mann ostré hochy vyměnil za podrobný diskurz do práce japonské policie a způsobu, jakým úřady spolupracují s novináři. Aneb jak první zahraniční kriminální reportér v největších japonských novinách k prvním případům přišel… Ke znovu svěžímu vzhledu a vizuálním hrátkám přidal jakési pohlcení japonskou kulturou a vlastně se toho v první epizodě tolik nestane. Je navíc trochu s podivem, že až po vší té složité přípravě na vysněnou pozici zjišťuje, jak to v praxi chodí. Tolik mi to ale nevadilo, jsem hlavně hrozně rád, že se hollywoodský matador Mann stojící za poctivou filmařinou, který se v posledních letech tak moc odmlčel, vrátil. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kým Jake písal náročný vstupný test za novinára tie na Slovensku sú jednoduchšie. Pozostávajú z jedinej otázky a síce tejto : Koľko nôh má veľryba? Na výber majú uchádzači tri možnosti. a)žiadnu b)štyri, z toho jednu drevenú c)Rimavská Sobota...a tak potom vyzerajú články a spravodajstvo našich mainstreamových, nehoaxových médií...teší fakt že Jake hneď v prvej epizóde pochopí o čom novinárčina je. Buď píšeš čo od Teba majiteľ chce alebo si hľadaj nové zamestnanie. A takto sa ovláda v 21.storočí spoločnosť plná bezmozgov, amerických a proeurópskych užitočných idiotov. Každopádne prvá epizóda seriálu viac ako vydarená, škoda snáď len Jakeovej vízie s upáleným dĺžnikom Yakuzy v závere. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama