Reklama

Reklama

Horor v Amityville

  • Česko Horor z Amityville (více)
Trailer

Film byl natočen podle údajně pravdivého příběhu nešťastné rodiny Lutzů, kteří se s nadšením nastěhují do nového domu na Long Islandu, aby ale v zápětí zjistili, že je plný nepřátelsky naladěných duchů jeho předchozích majitelů. Ti vykukují z každého zákoutí i kousku nábytku, přičemž děsivých zážitků nejsou ušetřeny ani Lutzovy děti. Na scénu tedy vstupuje laskavý otec Delaney, který se ze všech sil snaží démony z domu vymýtit a zachránit tak tuto nevinnou středostavovskou rodinu ze spárů terorizujících démonů, kteří jim nedají klidně spát. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Horor z Amityville“ dokázal podat příběh tak, že je skutečně možné uvěřit tomu, že se stal, a vlastně i způsobem, jakým se stal. To také nakonec vede k tomu, že snímek na diváka působí silně. Není to proto, že by zde bylo tolik lekaček, ale prostě proto, že je horor tak dobře vystavěný. Skvěle byli vybráni i herci, kdy James Brolin skutečně vypadá na to, že by v některých chvílích mohl zabíjet. Navíc je tu skvělá scéna se sekyrou, a to ještě před Kubrickem. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Horory jsou specifické tím, že zub času u nich pracuje mnohem nemilosrdněji než u ostatních filmových žánrů. I taková lehce nadprůměrná komedie si může svou úroveň udržet věky a stále se u ní člověk zasměje, avšak hororový snímek musí být opravdovým mistrovským dílem, aby dokázal obstát i po letech. Stačí vzpomenout třeba na Raimiho a jeho Evil Dead, který už dnes působí spíše směšně než hororově. Či třeba na známé "horory" z první poloviny 20.století (Dracula, Upír Nosferatu, atd.) které v dnešní době už ani za horory nelze považovat. Jen málokterý horor starší 30 let je schopen strčit do kapsy drtivou většinu současné hororové tvorby a Amityville Horror je přesně touto světlou výjimkou. Horor o strašidelném domě sází především na působivou atmosféru, z které je všudypřítomné zlo opravdu cítit. Třebaže snímek disponuje 117-minutovou stopáží, neobsahuje žádné hluché místo. Naopak, postupující proměna pana Lutze v hlasy ovládané monstrum, kterého ztvárnil charismatický James Brolin, s sebou přináší gradaci napětí a přidává celému hororu na kýžené znepokojivosti. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Konecne som sa dostal aj k tejto hororovej serii ... a ako pozeram, bolo natocenych 9 filmov Amityville. No nic, videl som /stav k 18. 11. 2014/ len prve tri diely, a zvysok este nie /mozno dobehnem, uvidim ako sa mi bude chciet - a mozno nie/. Takze v ramci bu bu bu barakov natocil reziser Stuart Rosenberg /Cold Hand Luke, Brubaker/ fakt slusny horor a vybornu ducharinu, pri ktorej mozu sucasne duchariny /Jessabelle, Annabelle, Deliver Us From evil, Babadook, Ouija/ len tisko zavidiet. Film je to vyborny, strasidelna atmosfera sa nastoli po par minutach projekcie, duchovia a demoni vzbudzuju hrozu .... a to som film pozeral pri dennom svetle /tusim bolo 12.30 alebo 13.00 poobede, ked susedia boli v zahradkach a vonku zilo rusne mesto/ a bal som sa. Pozerat to v noci, sam v baraku a nedajboze vypnu poistky .... brrrrr. Z hercov bol na urovni hlavne Rod Steiger /In the Heat of the Night/. 89 % ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem ke včerejšímu dni nakousnul tuto sérii o "zlém" domě. Chvilku trvalo než sem sehnal komplet všech dílů (vyjma posledního - 2013). A musim uznat, že vůbec nelituju, že sem čekal. Sice příběh je jasně napsán linií vyvraždění rodiny, posednutého otce a věčně nabroušené sekyry, ale na strašidelnosti a napětí to žádný vliv nemá. 80% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Môže sa človek báť už len samotného obrysu domu?! Tu je jasný príklad, že okrem Psycha, áno. S určitosťou môžem povedať, že keby som tento originál videl skôr ako remake z roku 2005, mal by u mňa zaslúžené štyri. Lenže keďže sú tieto dva filmy temer identické a odlišujú sa len v pár detailoch, čiže som dopredu vedel približne koniec, neužil som si tú hrôzu (a že jej bolo pomerne dosť) naplno. A veľmi to ľutujem. POMO a 'The Shining' bol natočený až o rok neskôr :). 70%. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (26)

  • Ve skutečnosti rodina Lutzových spolupracovala s právníkem Weberem, který zastupoval Rolanda DeFoa, který vyvraždil v tom domě svoji rodinu a dostal za to doživotí. "Tenhle horor jsme si vymysleli u spousty lahví vína," přiznal později Weber. Po rodině Lutzových se do strašidelného domu nastěhovali James a Barbara Cromartyovi, kteří tam žili několik let a za celou tu dobu nezaznamenali nic neobyčejného. Stejně tak Frank Burch, který dům od nich později odkoupil. (raininface)
  • Když seržant Gionfriddo (Val Avery) jede za otcem Bolenem (Don Stroud), je na jeho SPZ napsán rok 1979, kdy se film natáčel, místo roku 1975, kdy se odehrává příběh. (hansel97)
  • Film nebyl natáčen v Amityville na Long Island, ale v Toms River v New Jersey. (Chatterer)

Související novinky

Další Amityville horor na cestě

Další Amityville horor na cestě

19.06.2019

Když vezmeme v potaz i televizní snímky, vzniklo dohromady 23 filmů založených na knize Horor v Amityville od amerického spisovatele Jaye Ansona. Přidejte dokumenty a číslo ještě vzroste. Tenhle… (více)

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

A další předělávka

A další předělávka

11.02.2005

Specialista na filmovou akci Michael Bay nasměroval svou produkční společnost na konkurenční žánr. Po předělávce Texaského masakru a vedle jeho připravovaného prequelu, si pod svou záštitu vzal také… (více)

Reklama

Reklama