Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Deset krásných let se mladá Mija (An Seo Hyun)  starala v srdci jihokorejských hor o svou obří zvířecí společnici Okju. Vše se ale změnilo ve chvíli, kdy se Okji zmocnila nadnárodní společnost Mirando Corporation, která ji přemístila do New Yorku. Bezcitná ředitelka společnosti Lucy Mirando (Tilda Swinton) má se zvířetem své vlastní plány a Mija se musí vydat na dlouhou a náročnou záchrannou misi, aby mohla svou milou Okju dovést zpět domů. Na cestě se ale setkává s dalšími lidmi, kteří mají o osudu zvířete své vlastní představy. (Kiisaki)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (149)

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Pravidelní návštěvníci vepřových hodů se, zdá se, začali bát, že v supermarketech už nenajdou svoje oblíbené piliny ochucené vepřovou kůží v libovolných cenových relacích. Protože jako tento film může označit jako vegetariánskou agitku snad jen ten, co ho neviděl. Nevyskytuje se zde jediný vegetarián, i Mija nemá problém s rybami. Podstata tohoto filmu je totiž mnohem hlubší. Lidstvo vypouští do vzduchu a vody kilometry krychlové jedů, geneticky modifikuje ostatní organizmy a většině lidí je úplně jedno, že se k sobě a ke okolním prostředí chováme jako prasata. Jen proto, aby elita zůstavala elitou a dále sbírala nezasloužené zisky a dav byl spokojený s tím, jak se mu skvělě žije (především co se euroatlantické civilizace týče). Vždyť tento film je, byť možná dovedenou do extrému, úkazkou, o čem dnešní svět je. Nikdo si neuvědomuje, že hrátky s genofondem můžou dovést lidstvo ke katastrofě, stejně tak jako chování lidstva ke okolnímu prostředí a životu i k sobě samotným. Vždyť co dnes znamená člověk? Spotřební jednotku a lidský zdroj. Obojí přináší zisky. Až se lidé stanou Lidmi, u kterých bude hrát hlavní roli svědomí, bude na světě krásně. A chci se toho dožít. Tento Bongův výtvor přináší podobná témata jako Mijazaki. A závěr filmu, kdy SPOILER Mija vede Okju z masokombinátu a obří prasata za plotem je pozorují mi hodně připomněla závěr právě MIjazakiho Naušiky. Je to možná naivní snímeček. Ale je lidský, na rozdíl od Ledové archy i srozumitelný a stejně jako Mutant i dost protiamerický. Herecké výkony jsou dobré, a to jak na straně zla tak na straně dobra, jen dost dobře nechápu účast Jakea Gyllenhala. Přišel mi tam nějak nadbytečný. 90% ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo....jiný. Ale taky hodně zajímavý a dobrý. Všichni vegani, vegetariáni a lidi za práva zvířat tohle budou mít jako svůj kultovní film. Ale doporučuji všem aby se na ten film podivali. Za prví si Okju zamilujete, za druhý téma je aktuální a vtáhne Vás děj. A za třetí je tam chvilkama Gyllenhaal a zase hraje šíleně dobře. Na tenhle film si asi každý musí udělat názor sám ale má co říct i po hereckých nebo po stránkách efektů je to dobrý film. 80% ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Přátelství dívky se zvířátkem, kteří bojují s monstr společností, jsem na plátně už viděla.. Tohle podání je trošku jinačí, cynické, šťavnaté a hlavně svěží.. Spousta diváků považuje film „Okja“ za převratný ekofilm, ale mě přijde, že je „Okja“ naopak relativně nestranná.. Dělá si šoufky ze všech zainteresovaných stran stejnou měrou.. Ze společnosti, jejich zaměstnanců, ekologických aktivistů i drobných rolníků.. Každopádně „Okja“ zachycuje naprosto perfektně věrohodně problematiku velkochovů, takže bych jí charakterizovala i jako naučný film pro všechny slepce, kteří si myslí, že se maso vyrábí v továrně a roste na stromech.. V „Okje“ je sice hodně západního, ale rozhodně nepostrádá ani východní šmrnc.. „Okja“ má sem tam hluché místo, scénáristickou dirku, mrtvý dialog a sem tam odfláknutý vizuální efekt, takže na plný počet * to za mě není.. Pobavilo obsazení takových stár jako např. Jake Gyllenhaal a Tilda Swinton.. Vidět by měli všichni diváci, kteří mají rádi „jiné“ filmy ;-) ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Všude v komentářích vidím "agitka, agitka, agitka". To už lidi úplně zapomněli, co agitka znamená nebo prostě dávaj tohle přízvisko všemu, co pojednává o jiném názoru než mají oni? Já jsem teda neviděl žádnout agitku, ale příběh o přátelství, kde byly ukázány obě strany extrémismu, jak masožroutská, tak veganská. Je smutný, že se lidi čím dál víc nechávaj strhnout hloupým bublinkářstvím a bojí se (?) přemejšlej i za svojí bublinou. Jinak film samozřejmě čistých pět hvězd. Dokonalost po všech stránkách a po Snowpiercerovi a tomhle je mi jasný, že Joon-ho Bong je jeden z nejzajímavějších režisérů současnosti. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ja tomu Joon-ho Bongovi nejak neviem prist na chut a jeho filmy na mna v ziadnom smere nefunguju. Ako drama ma to ani na chvilu nedojalo. Ako komedia je to malo vtipne a parkrat ma rozosmiali len sceny, ktore si robia prdel z tych ekoteroristov. No a ako osveta to môze fungovat len na male deti a nejakych zabednencov, ktori si myslia, ze mäso vznika samovolne v supermarketoch. Behom scen z jatiek som si spomenul na ovela desivejsiu scenu jatiek v Sausage Party v ktorej zenska brutalne ošupe zemiak a okonca zje deti mrkvy. To bolo aspon neskutocne vtipne. Ked uz by mala fungovat nejaka zmysluplna osveta, tak by si kazdy clovek mal aspon raz zabit nejake zviera z ktoreho vznika jeho oblubena pochutka. Mna to od konzumacie mäsa neodradilo, ale aspon sa snazim neplytvat zradlom, kvôli ktoremu nejake zviera prislo o zivot. 3/10. ()

Galerie (161)

Zajímavosti (7)

  • Tvár Okji bola vymodelovaná na vzor Lamantína. Ide o morské zviera aké obýva oblasť od juhovýchodu USA až po severovýchod Južnej Ameriky a karibskú oblasť. (dwdb)
  • A.L.F je skutočná organizácia, ktorá zachraňuje zvieratá z bitúnkov a klietok a taktiež narušuje ekonomiku veľkých firiem tohto odvetvia. (Astonko)

Reklama

Reklama