Reklama

Reklama

VOD (1)

Veterán z americké občanské války, který jezdí po celé zemi a přináší lidem zprávy ze světa, se vydá na nebezpečnou cestu přes Texas, aby osiřelé dívce našel nový domov. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (235)

InJo 

všechny recenze uživatele

Nikoliv zásadní či výjimečné, ale rozhodně příjemné, poutavé, chvílemi vyloženě skvělé (návštěva "bizoního" městečka je až mccarthyovsky temná a deziluzivní). Nezvykle umírněný Greengrass v pro něj nezvyklém žánru, koncept a zápletka jsou sázkou na jistotu, ale jestli pro tuhle (anti)westernovou road-movie o sbližování dvou osiřelých lidí existuje cílovka, já do ní nepochybně patřím. Hanks hraje přesně to, co čekáte, ale dělá to (opět) dokonale, a Helena Zengel uhraje většinu svých scén jen prostřednictvím subtilní mimiky a gest. Jejich zásluhou je snadné přilnout nejen k jejich postavám, ale i k filmu samotnému. 70 % ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Môj obľúbený Leonovský námet: tvrdý chlapík musí chrániť bezbranné dievča a postupne sa medzi nimi vyvinie vzťah. A aj keď sa to odohráva na divokom západe a tempo filmu je pomalšie jak spiaci slimák, tak nejakú výraznú štylizovanú westernovú atmosféru to nemá. Skôr to pôsobí ako obyčajný dobový road movie behom ktorého si tí dvaja nájdu k sebe cestu. Najväčším sklamaním je pre mňa snaha asi cielene sa vyhýbať prvoplánovým Hallmarkovským slzopudným scénam. Pokiaľ sú zvládnuté klišé bezchybne, tak môžu kľudne fungovať aj po milióntykrát. Lenže Greengrass všetky takéto potenciálne silné scény utne, až to vyzerá, jak keby niekto film nasilu prestrihal. Vďaka tomu zmeny charakterov pôsobia strašne unáhlene a neprirodzene. A aj scény, ktoré nie sú utnuté, nie sú emocionálne tak silné jak by mohli byť (napríklad scéna ktorou film príbeh uzavrie nepôsobí ani zďaleka tak silne ako v iných filmoch). Tá nekompromisná zbrklosť sa mi páčila jedine pri účtovaní zo zloduchmi. V iných filmoch by títo typickí záporáci otravovali celý film. Tu ich po pár minútach postihne brutálny trest a ide sa ďalej. Až si občas poviete. To bolo všetko? Možno by to chcelo nejakú výraznejšiu štylizáciu. Miestami to pôsobí jak televízny film a inokedy zase film prekvapí veľkolepými exteriérmi. Našťastie ale film zachraňuje ústredné duo. Aj keď si nerozumejú, takže nemôžu spolu poriadne komunikovať, tak chémia medzi nimi funguje dokonale. Hanks je presne ten sympatický dobrák, ktorému prajete, aby zahnal svojich dávnych démonov a ona je tak akurát roztomilá a divoká. Vďaka nim som sa nenudil ani na minútu a kľudne si film niekedy znova zopakujem. 6/10. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná záležitost plná takové té nádherné člověčiny, snímek se sice dotýká několika bolavých míst amerických dějin, ale nepitvá je, jen předkládá divákovi k vlastním myšlenkám (otroctví, občanská válka, rasismus atd.). Příběh je v podstatě prostý, ale v jednoduchosti je krása.. Setkání vysloužilého kapitána, který cestuje od města k městu a přináší lidem nové zprávy, a osiřelé dívky stojí za to vidět, oba mají své vnitřní démony a budou se s nimi muset popasovat.. U mě spokojenost, jsem moc ráda za celkové vyznění snímku, poklona tvůrcům, že si našli v dnešní uspěchané a bláznivé době čas na to, aby poslali poselství o tom, jak na to, kudy vede cesta.. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Short stories of the wild west. Greengras má režii v malíku a Hanks je pan herec, a spolu by dokázali prodat i čtení telefonního seznamu, takže jeho soubor příhod cestujícího předčítače nenudí vůbec. Ale taky v něm není nic víc, ani ty ambice na něco výraznějšího. Jen pár vyloženě random příhod z Texasu vzpamatovávajícího se z občanské války, rámovaných okoukaným příběhem smutného dědy který se sbližuje s antisociálním děckem. Takže docela příjemně odpočinkový western, ale zároveň asi nejslabší Greengrassův film - ne proto že by byl jakkoli špatně natočený, ale proto že není ani trochu zajímavý, a to je od jednoho z nejlepších režisérů současnosti docela zklamání. 7/10 ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že pokud jste zívali nudou u 1917, News of the World snad raději ani nezapínejte. Greengrass servíruje neuvěřitelně pomalou podívanou, která stojí primárně na úžasném vizuálu westernových panoramat, které narušuje pouze několik krátkých "promítaných" sekvencí, Tomu Hanksovi a malé Johanně. Je třeba říct, že charakteristické chování dívenky je někdy podáno až příliš naivně, ale kolem a kolem, vztah této dvojice vesměs funguje. Většina diváků však bude mít problém s tím, že tahle road movie na první pohled nepřináší nic zajímavého. Tak nějak si začne, zmapuje část jednoho života, a zase skončí. Má sice dvě velice intenzivní dramatické scény a několik menších detailů, ze kterých mrazí, ale pokud nejste zvědaví na zadumané projížďky vyprahlými prériemi, pak budete velice pravděpodobně zklamaní. Zprávy ze světa jsou jednoduše filmem, který má hodně úzkou cílovku. A vy jen musíte doufat, že jste její součástí. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Nové Mexiko. (MikaelSVK)

Související novinky

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

30.11.2023

Jsou tomu prakticky už tři roky od doby, kdy na Oscara nominovaný režisér Paul Greengrass vydal svůj zatím poslední celovečerní film, kterým bylo westernové drama pod názvem Zprávy ze světa s Tomem… (více)

WandaVision v lednu, Hanks na Netflixu

WandaVision v lednu, Hanks na Netflixu

13.11.2020

Přestože letos Marvel do kin neposlal žádný nový film, fanoušci komiksů už na nové příběhy z MCU nebudou muset čekat příliš dlouho. WandaVision, první seriál z tohoto univerza, totiž dorazí na… (více)

Reklama

Reklama