Reklama

Reklama

Halloween patří mezi nejoblíbenější americké svátky, zejména mezi mládeží, pro které je jedinečnou příležitostí pořádně se vyřádit. Do noci září rozšklebené obličeje z vydlabaných dýní, ulice se hemží stovkami masek duchů, čertů, mrtvol a různých příšer. V zatemnělých místnostech se vyprávějí děsivé příhody. Atmosféra, v níž se mísí neklid a radost, jako by přímo vybízela k dalšímu děsivému příběhu. Opět je tu Halloween, předvečer svátku všech mrtvých, opět se chystá řada taškařic a mladí si chystají děsivé masky. Děsivou masku si chystá i Michael Myers. Psychopatický vrah, který uprchl z psychiatrické léčebny, aby rozpoutal o halloweenovské noci v městečku Haddonfield děsivou noční můru. Začíná další děsivá noc, a to zejména pro sympatickou Lauru, kterou se Michael pokouší zabít stejně jako v prvním díle. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Pokračování není vůbec špatné. Navazuje přesně tam, kde minulý díl skončil. Akorát je tu Michael čím dál víc nesmrtelný. Snaží se dokončit svou práci a jde po Lurie. Tentokrát za sebou nechá mnohem víc těl, a to hlavně v nemocnici. Atmosféra je pořád dobrá, ale už to není jak minule. Člověk tak nějak ví, co čekat. Některé smrti jsou ale docela originální. Po tom finále už ale rozhodně nemám chuť na další filmy z této série. Měli to tak uzavřít. "Je to zvíře." ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Dvojka jako by okamžitě navazovala na první díl a díky kvalitě ve všech ohledech tak tvoří alespoň pro mě první dva filmy ucelený "dvojfilm"... Dvojka je již tradiční slasher, Michael si od začátku nebere servítky, bodycount je proti prvnímu dílu značně vyšší. Ovšem i atmosféra a napětí se stále drží na velmi vysoké úrovni. Díky tomu se jedná o perfektní, mrazivý, ovšem již typicky americký slasher otvírající "umírněná" 80. hororová léta... /85%/ ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Rosenthal sice navazuje tam, kde Carpenter skončil, ale v jeho podání je druhý Halloween jen zdatné "nechtěné" béčko, které nejvíc těží z pocitů nastolených prvním dílem. Nepříjemné hudby (i když značně pozměněné) a vyprázdněných exteriérů se dočkáme stejně jako minule, jen už to není to pravé. Násilný přechod do nadpřirozena a přerod Michaela Myerse do podoby démona už bohužel přináší více logických děr ve scénáři, než je zdrávo. Nakonec všechno, co dělá tenhle druhý díl koukatelným a napínavým, je Rosenthalovo zdatné imitování Carpenterových propriet. Překvapivě se mu to ale daří. 7/10 ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější díl. Navazuje bezprostředně na skvělou jedničku, ale kromě precizně vystavěné atmosféry tentokrát přináší i víc zabíjení navíc všechno se odehrává ve specifickém a velmi depresivním prostředí potemnělé nemocnice. Zakončení filmu je pak přímo geniální. skoro si troufám tvrdit, že už další Haloween prostě neměl být i když pár dobrých dílů vzniklo. Tady to rozsekli hustě. Maximální spokojenost.95% ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně výrazně zábavnější než jednička - a proto i lepší. Zatímco skvělí herci, soundtrack i kamera zůstaly, děj je propracovanější a má lepší spád, přibylo mrtvých i krve, dovysvětlily se nějaké věci z jedničky a všechno do sebe náhle lépe zapadá (osobně jsem byl překvapený, jak MOC ten film navazuje na jedničku a odehrává se dokonce ve stejnou noc, což z obou filmů dělá v mých očích neoddělitelnou dvojici, kterou dává smysl zhlédnout jen současně po sobě, má-li dnešní člověk tu možnost - tehdejší diváci si na to museli počkat dlouhé 3 roky). Chápu, že někomu může jednička připadat jaksi čistší a původnější, stejně jako může někomu ve dvojce vadit ta až absurdní nesmrtelnost Michaela Myerse, ale za sebe mám jasno v tom, který film se mi líbil více - zatímco jednička mě zoufale nudila, u dvojky jsem se královsky bavil. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (37)

  • Michael Meyers (Dick Warlock) nosí stejnou masku, která byla použita i při natáčení prvního Halloweenu (1978). Přesto však vypadá trochu jinak, a to z několika důvodů. Tím prvním je, že Nick Castle, původní Michael Myers, nosil masku mezi natáčením v zadní kapse u kalhot. Druhým je, že Debra Hill měla masku 3 roky pod postelí a jelikož byla silná kuřačka, tak maska zežloutla. Maska se také zdá být širší, protože Dick Warlock je nižší a podsaditější než Nick Castle, takže mu seděla na hlavě jinak. (Takeshi666)

Související novinky

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

16.09.2017

Možná jste slyšeli o tom, že nás v říjnu 2018 čeká další Halloween. Půjde o pokračování původní (osmidílné) ságy, nebo dvoudílného rebootu od Roba Zombieho? Nakonec ani jedno. Režisér a scenárista… (více)

Reklama

Reklama