Reklama

Reklama

Halloween patří mezi nejoblíbenější americké svátky, zejména mezi mládeží, pro které je jedinečnou příležitostí pořádně se vyřádit. Do noci září rozšklebené obličeje z vydlabaných dýní, ulice se hemží stovkami masek duchů, čertů, mrtvol a různých příšer. V zatemnělých místnostech se vyprávějí děsivé příhody. Atmosféra, v níž se mísí neklid a radost, jako by přímo vybízela k dalšímu děsivému příběhu. Opět je tu Halloween, předvečer svátku všech mrtvých, opět se chystá řada taškařic a mladí si chystají děsivé masky. Děsivou masku si chystá i Michael Myers. Psychopatický vrah, který uprchl z psychiatrické léčebny, aby rozpoutal o halloweenovské noci v městečku Haddonfield děsivou noční můru. Začíná další děsivá noc, a to zejména pro sympatickou Lauru, kterou se Michael pokouší zabít stejně jako v prvním díle. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Dôstojný a rovnocenný nástupca skvelého prvého dielu. Celé to síce mierne koketuje s béčkovosťou, ale všetky ingrediencie typické pre jednotku ostali zachované vrátane úchylnej Carpenterovej synťákovej "hudby", nezničiteľného Myersa, kamery a predovšetkým hustej atmosféry. Hororový fanúšikovia musia byť spokojný... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jednotka ma bavila o čosi viac, no dvojka je trošku väčší masaker a zábava. Myersové vraždy už nemajú v dnešnej dobe taký šmrnc, čo je škoda. Taktiež je škoda, že väčšinu času je Laurie pripútaná k posteli a viac menej tu ani nie je. Na druhu stranu je tu skvelý doktor Loomis. Trošku ma sklamala naivnosť niektorých postav, ale čo čakať od slasheru s osemdesiatych. Najviac sa mi páčil úvod, ktorý nie len, že presne nadväzuje na prvý diel, ale doslova v ňom priamo pokračuje a celý druhý diel sa odohráva v jednu noc. Taktiež plus patrí odhaleniu, prečo chce Michael zabiť Laurie. No trošku príde divné, že sme sa to dozvedeli až teraz. Dvojka je podobné dobrá ako prvý diel a toto pokračovanie nie je výrazne horšie. 70% - 3* ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Málokdy druhý díl předčí první, ale tato výjimka potvrzuje pravidlo. Už začátek má senzační rozjezd, a to když plynule naváže na scénu, kterou končila jednička, jako by mezi oběma díly neuběhly tři roky, ale nanejvýš tři hodiny. Postava bezduchého vraždícího monstra Michaela Myerse zde vyspěla do opravdu zlověstné podoby a jeho řádění v nemocnici se řadí do mé pomyslné top 20 horrorového žánru. Když jsem film kdysi hodně dávno viděl poprvé, byla pro mě jeho nesmrtelnost opravdu nadpřirozeně děsivá, a scéna oslepeného strojového šermování nožem jakbysmet. A skoro nemůžu uvěřit letopočtu vzniku filmu - je nadčasový. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nevyvážené pokračování s několika okatými logickými lapsy (chápu, o jaký žánr tu běží) a překvapivě špatným vedením herců. Dialogy mnohdy nepříjemně skřípou a i „nadčlověk“ Michael dvakrát nepotěší – dokonce to zavání i uchichtáváním!! Mordy jsou víceméně nijaké, Rosenthal pokračuje v tom, co Carpenter načal a do idylické maloměstské atmosféry vnese další porci strachu. Pro mě ale málo.. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si dvojku Halloweenu okamžitě po závěrečných titulkách jedničky (respetive jsem během jednoho deštivého víkendu nedávno sjel kompletní halloweenskou sérii, všech deset filmů - tedy jedenáct, ale o tom více u H6) a nebojím se říct, že nejde o dva filmy, ale jeden díl na dvě části. Ne snad proto, že děj dvojky začíná přesně tam, kde skončila jednička, ale pro totožný styl vyprávění, stejné napětí a stejně děsivou postavou zabijáka. Přibylo vražd (celkem devět) - tentokrát Míša Majerů notně zredukoval počet zaměstnanců haddonfieldské nemocnice. Ale lepší než je propouštět, že jo. Tempo je možná maličko udýchanější, ale vynahrazuje to bezchybný Donald Pleasence, jehož dr. Loomis zde není jen neúnavný killer-hunter, ale dostal daleko víc prostoru. Je mimochodem docela zajímavé, že ačkoli je Michael ročník 1957 a děj se odehrává v roce 1978 (taky je zdůrazněno, že mu je 21 a ségru kuchal rybičkou v 6), v titulcích máme u herců napsáno Michael age 6 a Michael age 23. Jak u prvního, tak u druhého dílu. No, stane se. Krvavě zábavný film, který za to rozhodně stojí. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (37)

  • Mluví se zde o vraždách, které se staly v ulici Orange Grove. Tak se skutečně jmenuje ulice, kde byl natáčen tento film i původní Halloween (1978). (Chatterer)
  • Michael Meyers (Dick Warlock) nosí stejnou masku, která byla použita i při natáčení prvního Halloweenu (1978). Přesto však vypadá trochu jinak, a to z několika důvodů. Tím prvním je, že Nick Castle, původní Michael Myers, nosil masku mezi natáčením v zadní kapse u kalhot. Druhým je, že Debra Hill měla masku 3 roky pod postelí a jelikož byla silná kuřačka, tak maska zežloutla. Maska se také zdá být širší, protože Dick Warlock je nižší a podsaditější než Nick Castle, takže mu seděla na hlavě jinak. (Takeshi666)
  • Hlas kamarádky Alice (Anne Bruner) v telefonu patří Nancy Kyes. Ta v prvním díle hrála Annie. (HellFire)

Související novinky

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

16.09.2017

Možná jste slyšeli o tom, že nás v říjnu 2018 čeká další Halloween. Půjde o pokračování původní (osmidílné) ságy, nebo dvoudílného rebootu od Roba Zombieho? Nakonec ani jedno. Režisér a scenárista… (více)

Reklama

Reklama