Reklama

Reklama

Halloween patří mezi nejoblíbenější americké svátky, zejména mezi mládeží, pro které je jedinečnou příležitostí pořádně se vyřádit. Do noci září rozšklebené obličeje z vydlabaných dýní, ulice se hemží stovkami masek duchů, čertů, mrtvol a různých příšer. V zatemnělých místnostech se vyprávějí děsivé příhody. Atmosféra, v níž se mísí neklid a radost, jako by přímo vybízela k dalšímu děsivému příběhu. Opět je tu Halloween, předvečer svátku všech mrtvých, opět se chystá řada taškařic a mladí si chystají děsivé masky. Děsivou masku si chystá i Michael Myers. Psychopatický vrah, který uprchl z psychiatrické léčebny, aby rozpoutal o halloweenovské noci v městečku Haddonfield děsivou noční můru. Začíná další děsivá noc, a to zejména pro sympatickou Lauru, kterou se Michael pokouší zabít stejně jako v prvním díle. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Jednotku považujem za kvalitný slasher. Aký kult sa z neho rokmi stal, už ale ide trochu mimo môjho chápania.Hejtovať nechcem (už len z princípu), tak teda zostanem pritom, že som ho asi úplne nepochopil. Dvojka ma prekvapila. Nevidím totiž nič, v čom by mal pôvodný Halloween nejak výrazne navrch. Z jednotky zostala Jamie Lee, Pleasence aj väčšina preživších, dej sa odohráva ešte tej noci a poväčšine v priestoroch nemocnice (tiež dobrý nápad), bodycount stúpol myslím na dvojnásobok, ostalo napätie aj hudobný podkres... 80% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Hrůzná noc ještě neskončila a Myerse pokračuje ve svém vraždění. Tam kde jsme skončili v prvním Halloweenu, tak ve dvojce pokračujeme. A přitom se s námi vrací celé herecké obsazení. Jak jsem plný nadšený skočil do téhle série, tak už v druhém díle moje nadšení opadlo. Tenhle film má tři drobní vady. Zaprvé - málo ikonické hudby. Zadruhé - příběh dvojky nedokáže vůbec vtáhnout. A zatřetí - trošku už to s nesmrtelností Michaela přehnali. Ve dvojce se přesuneme z backyardů a uliček Haddonfieldu do nitra nemocnice. Opět bude mladá Laurie usilovat o život. Myerse je tady už velmi vynalézavý a nestačí mu pouze nůž, ale použije i horkou vanu či jehlu do oka. Na mě prostě v tomhle pokračování vůbec nešla atmosféra toho původního dílu. Navíc mě drásá, že Myerse zvládne nejen šest kulek, co schytal v prvním díle, ale tady dostane další zásobníkovou nálož a stále si to projde dveřmi jakoby nic. Škoda. (45 %) ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že všetko je tu o minimálne triedu horšie. Hudba, scenár, kamera, maska... faktom však je, že každým pozeraním ságy viac a viac doceňujem dvojku. Predsa len kamera je tu fantastická a lepšia než hocičo do H20 a možno aj H2018. Vraždy sú síce častokrát zbytočne brutálne v snahe prispôsobiť sa divákovi v roku 1981, ale ešte stále si to zanecháva čo to z pôvodnej estetiky (Michael ako voyeur, fascinácia dekorovaním mŕtvol, viď. mláka). Scenár ale solídne varí z vody (debilní zamestnanci nemocnice) a ten flashback s odhalením vzťahu Laurie a Michaela je narozdiel od filmu ako celku každým opakovaným pozretím horší a horší (obzvlášť po roku 2018, kedy sa od neho sága odstrihla). PS: môj rebríček ságy: H1, H20, H2018, HE, H2, H4, HK, H6, H3, H5, H8 ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Slušné pokračování,které mě bohužel nebavilo,tak jak bych si přál.Celkem sem se divil,že to napsal sám veliký John,bohužel je na filmu citelně znát jeho absence na režisérskám postu.Film má opět dusivou atmosféru,vynikající hudbu,ale to prostředí té nemocnice vás po chvilce začne nudit a Michaelovi vraždy nejsou příliš zábavné.Jamie mile ječí a Loomis je opět chrabrý doktor,dědeček hrdina,jenže scénář je trošku vyretardoval,takže se postavy chovají občas trošku idiotsky a ten konec je vyloženě komický.Škoda,jeden z těch méně povedených filmů vraždící série. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně výrazně zábavnější než jednička - a proto i lepší. Zatímco skvělí herci, soundtrack i kamera zůstaly, děj je propracovanější a má lepší spád, přibylo mrtvých i krve, dovysvětlily se nějaké věci z jedničky a všechno do sebe náhle lépe zapadá (osobně jsem byl překvapený, jak MOC ten film navazuje na jedničku a odehrává se dokonce ve stejnou noc, což z obou filmů dělá v mých očích neoddělitelnou dvojici, kterou dává smysl zhlédnout jen současně po sobě, má-li dnešní člověk tu možnost - tehdejší diváci si na to museli počkat dlouhé 3 roky). Chápu, že někomu může jednička připadat jaksi čistší a původnější, stejně jako může někomu ve dvojce vadit ta až absurdní nesmrtelnost Michaela Myerse, ale za sebe mám jasno v tom, který film se mi líbil více - zatímco jednička mě zoufale nudila, u dvojky jsem se královsky bavil. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (37)

  • V jedné scéně Jimmy (Lance Guest) uklouzne po krvi, která mu znečistí oblečení. Když ale ke konci filmu jde k autu, oblečení má zcela čisté. (Amras)

Související novinky

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

16.09.2017

Možná jste slyšeli o tom, že nás v říjnu 2018 čeká další Halloween. Půjde o pokračování původní (osmidílné) ságy, nebo dvoudílného rebootu od Roba Zombieho? Nakonec ani jedno. Režisér a scenárista… (více)

Reklama

Reklama