Reklama

Reklama

Rod Draka - Série 2

(série)
Trailer 1
USA, 2024, 8 h 35 min (Minutáž: 56–70 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Jefferson Hall, Matthew Needham, Ewan Mitchell (více)
(další profese)

Epizody(8)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (119)

Myslivir 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kouzlo Hry o trůny je zpět! Ach, s jakou radostí pronáším tato slova a jaké potěšení mi přináší fakt, že mohu sledovat další kontent ze světa Písně ledu a ohně, ze světa G. R. R. Martina, který mu vnuknul život a téměř hmatatelnou hlubokou historii (což, jak prokázal třeba i na své spolupráci při vývoji Elden Ringu, považuji za jeden z jeho největších talentů). Druhá řada pokračuje v tom, co první začala - prohlubuje postavy (např. Aegona nebo lehce i Helaenu) a skvěle předpřipravuje půdu na to hlavní, Tanec draků. Bohužel, ne dokonale. V některých linkách se zkrátka projevuje dramatická zkostnatělost předlohy, a tak děj někdy přešlapuje na místě, nikoliv však bezúčelně (Daemonovo několikaepizodní bloumání po hradě nakonec přece jen vede k jeho konečnému rozhodnutí). Kostra z promyšlených dialogů a situace překopávajících zvratů naštěstí zůstává silná a nebortí se jako plány Henryho Cavilla s velkými franšízami, a to ani pod náporem CGI akce, draků či hradů (které jinak vynikají svým nápaditým designem). Jediné, co mi iluzi prvních řad Hry o trůny výrazněji narušuje, je ten prapodivný a obludný filtr/čočky kamery. To se mě snad snaží tvůrci přesvědčit, že mám nějakej posranej zákal nebo proč je obraz ve spoustě záběrů po krajích tak debilně rozmazaný? To ale není případ jen Rodu draka, z nějakého důvodu to považují za vkusný estetický prvek i tvůrci jiných nových velkorozpočtových seriálů, neuvědomující si, že zablurované pozadí a okraje ≠ dobře vypadající záběr. Proč prostě nenechají vyniknout ty úchvatné kostýmy, zbroje a kulisy, když si s nimi dali takovou práci? ()

Morzael 

všechny recenze uživatele

Ne, nepotřebuji draky a bitvy v každým díle pětkrát. Chci ale, aby se děj někam vyvíjel. Za celých 8 dílů tam máme asi tak 3 důležité plot pointy, jinak se motáme v kruhu a končíme v podstatě tam, kde jsme začali.  Postavy nekonzistentní, většina děje filler, dialogy postupně chabější a chabější. Je cítit, že George opustil loď. A já jí opouštím s ním. Další 8. sérii si klidně odpustím. ()

Reklama

Saur.us 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série trpí neduhem všech druhých dílů trilogie (jestli to ovšem bude trilogie). Chybí jí řádně úděrné finále, zde pouze formou lehkého traileru na velkolepý finiš (doufám). A chybí jí hlavně silné, zapamatovatelné momenty. I když se stále jedná o kvalitní seriálový počin, vaty a prázdných slov je tam čím dál tím víc. Tak snad nám to tvůrci příští rok pořádně osolí, aby to čekání stálo za to. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

HOUSE OF THE DRAGON. Season 2. Finále série u mňa často rozhoduje o výslednom bodovaní. Tu bolo finále naozaj slabé a hoci mi hodnotenie S02 priemerovo vyšlo na 4*, viac sa prikláňam k 3*, hoci najpresnejšie by boli 3,5*. Season 1 sa mi páčila viac. Hudba, kamera, kostýmy, výprava a herecké výkony naďalej top, no niektoré epizódy (konkrétne 5 a 6 boli fakt nudné!!!) plus NEUSPOKOJIVÉ FINÁLE. Ale najviac mi prekážala Daemonova pasivita, počas celej série len niekde vyčkával a mal halucinácie, bolo to aj v knihe tak? Chcela som, aby konečne nasadol na toho draka a odletel pomôcť Rhaenyre!!! Bolo tu samozrejme aj niekoľko silných scénok, ale nakoniec je táto Season skôr taká nemastná - neslaná. Dodatok: Viem, že Alicent je team zelených, ale kostymérka by jej už mohla navrhnúť aj šaty v inej farbe :)). ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na to, jak moc jsem si užil první řadu, mě překvapilo jak moc se ta druhá pro mě vlastně táhla a až (nesmyslně kontroverzní) finále mě konečně navnadilo na tu správnou vlnu a najednou je konec a nás čeká dvouleté čekání. Největší pohlavek ode mě tvůrci dostávají za Daemonovu linku, kdy evidentně vůbec netušili, kam jeho postavu uklidit na pár dílů. Jinak to jsou pořád ty klasické Trůny, které máme rádi, ač v trošku horší technické kvalitě, což je i dáno větší mírou cgi a vůbec se nedivím, že si tu slibovanou velkou bitvu nechají někdy na potom. 4 série budou tak akorát, jsme v polovině a je cítit, že tvůrci budou trošku natahovat. ()

Galerie (324)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení započalo v dubnu 2023 v Leavesden Studios ve Velké Británii. Několik týdnů se pak točilo ve Španělsku. Posléze se filmaři vrátili do Anglie – kromě ateliérů zavítali do exteriérů Walesu a Surrey, kde se filmovaly např. bitevní scény. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama