Reklama

Reklama

Alicent je znepokojena Aegonovou Malou radou a Rhaenyra dospěje k osudovému rozhodnutí. (Max)

Recenze (52)

3T 

všechny recenze uživatele

První epizoda startuje zbrusu novým intrem za doprovodu staré dobré znělky, ve které tvůrci pracovali s motivem výroby tapisérie a znázorněním tkaní nití, jež postupně utváří obrazy z bojiště. Milovníci akčních scén sice hnedle na úvod nedostanou žádnou epickou bitvu, ale diváci se mohou těsit na jedno peprné překvapení i jeden zásadní zvrat. Zasvěcení potě vědí, že před válkou bylo zapotřebí dokončit kapitolu Blood and Cheese. Tento díl lze tedy v mnoha ohledech přirovnat k Baelor (S01E09) a Deště Kastameru (S03E09) z původní série, takže krev znovu poteče proudem. Coby čtenáře mě velmi pozitivně překvapilo, jak seriáloví showrunneři knihu obohatili přidáním dalších aspektů či minipříběhů, v čemž nadále pokračují i ve 2. řadě s pár výjimkami, jako jsou kupřikladu (ne)nalezené ostatky prince. Chybí tu pak jedna postava, druhý v následnické linii, avšak tuto okolnost přežiji s ohledem na to, že skoro celá Hra o trůny byla vycucána z prstu a inkriminovaný charakter je vlastně důležitý jen pro jednu bitvu z mnoha. Možná také showrunneři zvolili stejnou strategii a od 2. sérii se více odchýlí od předlohy, tedy od informací z fiktivní kroniky. A jak víme z historie, ze které autor čerpá, středověcí kronikáři si dost vymýšleli.  Proto mi dává smysl, že se v lecčems seknuli i mistři z Citadely nebo jen důvěřovali špatnému zdroji. Více ukáže až čas, nemohu se dočkat dalšího dílu. 🖤 #TeamBlack ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

-Nebojím se draků, ale krys.- Nádherný návrat do Západozemí. Řada postav, co jsem si musel připomenout, jedna zákeřnější než druhá. Výlet i na Zeď. Intriky. Absence brutality, gore (jde mimo kameru), nahoty. Několikrát ale dojde na DRAKY! Chystá se válka, jak jinak. Moc se mi líbí strohé interiéry tak trochu do gotiky, kde světla a stíny vytvářejí tajemno. Vizuál opět parádní. Po celou dobu jsem měl pocit, jako když sleduji počátky GOT. A hlad po kvalitní fantasy je veliký... ()

Reklama

Petak3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

“I’m afraid, not dragons. The rats.” S tím se dá souhlasit, lidské krysy mezi námi by měli videt na kůlech za střeva.  První série končila epicky, Rhaenyra přišla o jednoho otravného parchanta z incestu a to finále těžko něco překoná. Černí targaryeni vypadají pořád divně a směšně a rozhodně tam nepatří, ale taky to mohlo dopadnout mnohem hůř, viz třeba akolytka nebo prsteny moci. Olivia Cooke a Rhys Ifans táhnou celý díl, ostatně stejně jako celou první sérii. Jinak solidní úvod tohoto dílu na zdi, to bylo asi to nejlepší. Díl je na 4 hvězdy, ale kvůli mizernýmu a odfláklýmu finále(kings landing je temně nafiltrovaná blbost kde není nic pořádně vidět místo sluncem zalitého dubrovníku), kde na 4k samsung tv vidím kvůli všudy přítomný tmě úplný hovno celkovej dojem hodně kazí. Přirovnání  dešťum kastamenu, nebo k baleors je tady úplně mimo, tohle není díl, co by si člověk pustil znova, ale ani není vyloženě tupej jako asi 2-3 díly z 1. série. Jasně porovnávat to třeba proti akolytce, tak je to na plnej počet na padesátou, ale i tak se cítím nějak ošizen o finále tohoto dílu, škoda. ()

Azrail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak mám za sebou první díl a jsem dost rozpolcený. Většina epizody byla super a dlouho jsem byl dost spokojený. Pak ale přišel závěr... Nechápu, proč tu scénu předělali a ještě takhle hloupě. Skoro nic na tom nedává smysl, přitom by bohatě stačilo kdyby šli podle předlohy a Sýr prostě přivedl Krev přímo do Haeleniných komnat a tam se udála ta nádherná brutální scéna. Místo toho tu máme dva blbce, kteří bloudí komnatami, dělají bordel, kradou a celý hrad je očividně prázdný, královskou rodinu nikdo nehlídá a navíc se ten nejbrutálnější kousek odehraje mimo záběr. Ne že bych byl masochista a nutně jsem musel vidět, jak princovi řežou hlavu, ale v tomto světě si s podobnými scénami nikdy hlavu nelámali a viděli jsme je přímo, takže proč ne? Navíc se tam všechno děje vlastně úplně na náhodu, jak již zde bylo zmíněno níže. Zkrátka, z toho závěru jsem hodně zklamaný. Jinak to byla fajn epizoda a nové intro se jim moc povedlo. Bohužel, díky tomu konci musím srazit několik bodů a dát maximálně 7/10. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slubne pokracovanie vybornej serie. Obradne palenie ohna na jednej strane a zapalovanie svieci na strane druhej pri oplakavani vlastnych strat bolo poeticke. Nasledny hrdlorezovy nocny utok mal vo svojej priamociarosti, neobrabanosti a brutalite, sice obcas az parodicke znaky, ale pri tych typych balikoch sa to dalo akceptovat. Psychiku mladej nevesty sme mohli pozorovat uz v predoslej serii a bolo nam jasne, ze je tam nejaka psychicka.."vynimocnost", som rad, ze su tvorcovia konzistentny s touto postavou. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama