Reklama

Reklama

Alicent je znepokojena Aegonovou Malou radou a Rhaenyra dospěje k osudovému rozhodnutí. (Max)

Recenze (52)

Petak3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

“I’m afraid, not dragons. The rats.” S tím se dá souhlasit, lidské krysy mezi námi by měli videt na kůlech za střeva.  První série končila epicky, Rhaenyra přišla o jednoho otravného parchanta z incestu a to finále těžko něco překoná. Černí targaryeni vypadají pořád divně a směšně a rozhodně tam nepatří, ale taky to mohlo dopadnout mnohem hůř, viz třeba akolytka nebo prsteny moci. Olivia Cooke a Rhys Ifans táhnou celý díl, ostatně stejně jako celou první sérii. Jinak solidní úvod tohoto dílu na zdi, to bylo asi to nejlepší. Díl je na 4 hvězdy, ale kvůli mizernýmu a odfláklýmu finále(kings landing je temně nafiltrovaná blbost kde není nic pořádně vidět místo sluncem zalitého dubrovníku), kde na 4k samsung tv vidím kvůli všudy přítomný tmě úplný hovno celkovej dojem hodně kazí. Přirovnání  dešťum kastamenu, nebo k baleors je tady úplně mimo, tohle není díl, co by si člověk pustil znova, ale ani není vyloženě tupej jako asi 2-3 díly z 1. série. Jasně porovnávat to třeba proti akolytce, tak je to na plnej počet na padesátou, ale i tak se cítím nějak ošizen o finále tohoto dílu, škoda. ()

Pilgrim6 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solidní rozjezdový díl. Nové intro skvělé, staronová hudba Ramina Djawadiho nezklame nikdy. Stejně by ale podle mne by bylo lepší, kdyby HBO vydalo první dva díly najednou, protože přecejen většina dílu je něco, co jsme sice potřebovali vidět, ale vlastně jsme to i čekali (všichni tak nějak truchlí, přešlapují a dochází jim následky událostí v posledním dílu). Vytrhne to až posledních 5 min. U jiného seriálu by to bylo za plný počet, ale HotD si (naštěstí) nasadil vysokou laťku. Každopádně zatím to rozhodně nevypadá na nějaký drop v kvalitě a to vlastně úplně stačí. ()

Reklama

FlowTekk 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, měl jsem hodně vysoký očekávání, myslím, že zaslouženě. 3/4 dílu klasika, jak jsme zvyklý, ale konec je naprostá katastrofa, že jsem u toho měl flashbacky na 8. sérii. Do teď mi nepřišlo, že je Daemon nějak za míň, ale že si najme na tak důležitý úkol první bezdomovce, který potká, jsem fakt nečekal. Nějak si to tak nakráčí do Red Keep, ve kterým v době začínající války není jediná hlídka a scéna Helaenou je prostě utrpení sledovat. Což je vážně škoda, jelikož to měl být šok podobný Red Wedding, ale místo toho to celý působí nedomyšleně. Doufám teda, že je to z důsledku vystřízlivění scénaristů po stávce a další díly už takový zklamání nebudou. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

-Nebojím se draků, ale krys.- Nádherný návrat do Západozemí. Řada postav, co jsem si musel připomenout, jedna zákeřnější než druhá. Výlet i na Zeď. Intriky. Absence brutality, gore (jde mimo kameru), nahoty. Několikrát ale dojde na DRAKY! Chystá se válka, jak jinak. Moc se mi líbí strohé interiéry tak trochu do gotiky, kde světla a stíny vytvářejí tajemno. Vizuál opět parádní. Po celou dobu jsem měl pocit, jako když sleduji počátky GOT. A hlad po kvalitní fantasy je veliký... ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele

Během těch dvou let jsem asi trochu pozapomněl, jak kvalitní tento seriál je, ale tato epizoda mi to připomněla a rovnou se zařadila mezi ty nejlepší. Poutavé, atmosférické, velmi dobře zahrané a napínavé jako kšandy. A ten konec… skoro jsem ani nedýchal. Už jsem zase na HotD naladěn a těším se na zbytek série. ()

Galerie (65)

Reklama

Reklama