Reklama

Reklama

VOD (1)

Alicent je znepokojena Aegonovou Malou radou a Rhaenyra dospěje k osudovému rozhodnutí. (Max)

Recenze (54)

MiniMinion 

všechny recenze uživatele

Během těch dvou let jsem asi trochu pozapomněl, jak kvalitní tento seriál je, ale tato epizoda mi to připomněla a rovnou se zařadila mezi ty nejlepší. Poutavé, atmosférické, velmi dobře zahrané a napínavé jako kšandy. A ten konec… skoro jsem ani nedýchal. Už jsem zase na HotD naladěn a těším se na zbytek série. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

-Nebojím se draků, ale krys.- Nádherný návrat do Západozemí. Řada postav, co jsem si musel připomenout, jedna zákeřnější než druhá. Výlet i na Zeď. Intriky. Absence brutality, gore (jde mimo kameru), nahoty. Několikrát ale dojde na DRAKY! Chystá se válka, jak jinak. Moc se mi líbí strohé interiéry tak trochu do gotiky, kde světla a stíny vytvářejí tajemno. Vizuál opět parádní. Po celou dobu jsem měl pocit, jako když sleduji počátky GOT. A hlad po kvalitní fantasy je veliký... ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvou letech byl pro mě trošku problém se zorientovat v ději a hlavně si dát dohromady, kdo koho podporuje v chystané válce. Rychlý průlet první sérií v úvodu dílu mi moc nepomohl. Naštěstí měla první sérii v čerstvé paměti moje micka, tak jsem se v ději postupně zorientoval. Musím říct, že velice slušný pilotní díl, který měl sice hlavní funkci připomenout všechny důležité postavy a jediný silný moment vytáhl až v samotném závěru. Bohužel název epizody společně s několika momenty v průběhu dílu dost nelítostně vyspoileroval, co se stane a žalostně chyběl moment překvapení. Přesto velmi slušný úvodní díl. [84 %] ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slubne pokracovanie vybornej serie. Obradne palenie ohna na jednej strane a zapalovanie svieci na strane druhej pri oplakavani vlastnych strat bolo poeticke. Nasledny hrdlorezovy nocny utok mal vo svojej priamociarosti, neobrabanosti a brutalite, sice obcas az parodicke znaky, ale pri tych typych balikoch sa to dalo akceptovat. Psychiku mladej nevesty sme mohli pozorovat uz v predoslej serii a bolo nam jasne, ze je tam nejaka psychicka.."vynimocnost", som rad, ze su tvorcovia konzistentny s touto postavou. ()

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.díl 2.série. Po více než roce a tři čtvrtě se vracíme zpátky do Západozemí, do světa Targaryenů a draků. A zvláště do doby, kdy válka téměř číhá za rohem, aby vypukla. Rhaenyra, právoplatná dědička Železného trůnu a Sedmi království, trpí pro ztrátu svého syna, jehož zabil potomek Alicent, matky druhého, avšak násilím dosazeného panovníka Sedmi království. Toho pro jeho mládí a namyšlenost vůbec nezajímá vláda, raději si užívá popíjení se svými sluhy. Na jeho straně však stojí nejen skutečnost, že to on sedí na Železném trůně, ale i zdánlivá legitimita coby vládce. Má pobočníka, jenž už sloužitl jeho dědovi Viserysovi, má u sebe odevzdanou matku, a též sestru a bratra. Jenomže Rhaenyře zase pomáhá její bratr Daemon, sestra Viseryse, a další spojenci. Nyní záleží na tom, která strana válku zahájí. A Rhaenyra se začíná činit jako první. Skrze Daemona vyšle do paláce na Rudé baště dva vrahy, aby zabili bratra Egona, jednohokého mladíka, a tím se pomstila za smrt svého syna. Oba muže ale svírá strach. A proto vtrhnou do pokoje jejich sestry, kde ji, bezbrannou, pohrozí smrtí, a jejímu synovi uříznou hlavu. Zděšená dívka prchá s dcerou, seč jen může, za Alicent, kde vše vyzradí (...). 80 procent. Slušný rozjezd, ale opravdu, jen rozjezd. Nic dramatického první půlku nečekejte, to až tu druhou. ()

Galerie (65)

Reklama

Reklama