Reklama

Reklama

VOD (1)

Alicent je znepokojena Aegonovou Malou radou a Rhaenyra dospěje k osudovému rozhodnutí. (Max)

Recenze (59)

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po těch dvou letech se člověk musí chvíli zorientovat, než do toho vpadne, tudíž jsem pomalejší úvod uvítal. Přesto se tam toho hodně dělo, i když to tak na první pohled nevypadá. Závěrečná patnáctiminutovka s Daemonem a jeho rychlou akcí posunula děj znatelně dopředu a urychlila onu očekávanou válku. ()

Azrail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak mám za sebou první díl a jsem dost rozpolcený. Většina epizody byla super a dlouho jsem byl dost spokojený. Pak ale přišel závěr... Nechápu, proč tu scénu předělali a ještě takhle hloupě. Skoro nic na tom nedává smysl, přitom by bohatě stačilo kdyby šli podle předlohy a Sýr prostě přivedl Krev přímo do Haeleniných komnat a tam se udála ta nádherná brutální scéna. Místo toho tu máme dva blbce, kteří bloudí komnatami, dělají bordel, kradou a celý hrad je očividně prázdný, královskou rodinu nikdo nehlídá a navíc se ten nejbrutálnější kousek odehraje mimo záběr. Ne že bych byl masochista a nutně jsem musel vidět, jak princovi řežou hlavu, ale v tomto světě si s podobnými scénami nikdy hlavu nelámali a viděli jsme je přímo, takže proč ne? Navíc se tam všechno děje vlastně úplně na náhodu, jak již zde bylo zmíněno níže. Zkrátka, z toho závěru jsem hodně zklamaný. Jinak to byla fajn epizoda a nové intro se jim moc povedlo. Bohužel, díky tomu konci musím srazit několik bodů a dát maximálně 7/10. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slubne pokracovanie vybornej serie. Obradne palenie ohna na jednej strane a zapalovanie svieci na strane druhej pri oplakavani vlastnych strat bolo poeticke. Nasledny hrdlorezovy nocny utok mal vo svojej priamociarosti, neobrabanosti a brutalite, sice obcas az parodicke znaky, ale pri tych typych balikoch sa to dalo akceptovat. Psychiku mladej nevesty sme mohli pozorovat uz v predoslej serii a bolo nam jasne, ze je tam nejaka psychicka.."vynimocnost", som rad, ze su tvorcovia konzistentny s touto postavou. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada mě nijak zvlášť nenadchla, takže jsem neměl problém počkat si několik dalších týdnů, než se nashromáždí víc epizod...to kdyby se tvůrci polepšili a chtěl bych to sjet najednou. Jenže Ryan J. Condal nepřekvapil ani tentokrát. Laťka byla Martinem nastavena vysoko...tak vysoko, že ji nepřelezli ani lepší scénáristé, než Condal. A popravdě ji tentokrát nepřelezl ani sám Martin. Audiovizuál je fajn, ale jinak je to spíš drsnější fantasy telenovela bez momentu překvapení. Jestli byli tvůrci v GoT vždy napřed a dokázali v každé epizodě překvapit, tak tady se to nedaří. Něco se kuje a pak sledujeme, jak to dopadne. Nicméně hlad po kvalitní fantasy jak tak velký, že mnohým stačí stará dobrá znělka a vizuál. A samozřejmě občas drak...byť tedy zdálky a jaksi anonymně, plus nějaký ten drsnější moment. Ten si tvůrci schovali na konec, ale zase...všichni jsme věděli že se to stane právě proto, že tento typ násilí je pro Martina typický. Kdysi jsem Martinovy knihy četl, seriál jsem do nějaké šesté řady vynášel do nebes, ale po ní se to zvrtlo(všichni víme) a první řada Rodu draka v tom scénáristickém zvrtávání pokračovala. Nicméně...teď už vím, že srovnávat s GoT je nesmysl, protože... Condal. Takže k této epce přistupuju jako k návazku na konec první řady a jako takový působí vcelku ok...resp. konkurenci žádnou nemá, takže i takhle nízkotučné, je to nadprůměr. ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoiler. Vstup do nové série byl lepší, než jsem čekala. Vražda dítěte vždy potěší. Je vidět, že ženský jsou zkrátka moc emoční a taktika k udržení moci je dost rozdílná od taktiky mužů. V seriálu ovšem chceme vidět krev, vraždy a nemilosrdnost. Takže jsem ráda, na rozdíl od Rhaenerys, že otěže občas převezme Daemon, Aegon a občas i hloupoučký Cole. Ten mimochodem tak zvláštně proplouvá celým seriálem. A je asi dobře, že jen proplouvá. Nezdá se mi, že mu byla do vínku naložena přílišná inteligence. Jsem ráda, že po 10 dílech jsem si začala na postavy trošku zvykat a už ve mně nejedna budí emoce. ()

Galerie (65)

Reklama

Reklama