Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rhaenyra se snaží získat výhodu neobvyklými prostředky a Daemon naléhá na mladého lorda, aby povýšil jeho muže. (Max)

Recenze (50)

Petak3 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejhorších a nejnudnějších dílů. Těžko číct, co mě tady sralo víc, když to bylo skoro všechno. :D Scéna s young Tulym byla asi to lepší, pak se tam chvíli mihnul lord mrzák Larys ale jinak celkově odpadní díl. Na to že to je předposlední díl, je to extrémní bída. Pokud někoho uspokují odporní odfláklí cgi draci, tak je mi jich asi jen líto. Tohle má být hlavně o dialozích a intrikách. Odpad taky za to, kolik prostoru dostává ta zbytečná ťamanská lesbo šlajska ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně! Po dvou slabších dílech, které mě i tak pořád dokázali bavit, tak přichází předposlední epizoda, která je perfektní. Daemonova linka poprvé za celou dobu v druhé sérii je super a vidím kam to tvůrci vedou tuhle postavu. Sice to má svoje mouchy a v předchozích dílech to nebylo ono, ale teď se mi to líbí. Rhaenyra se nadále snaží získat dračí jezdce a tady taky to dostálo svého posunu a jsem za to strašně rád. Pasáž s Vermithorem mi brala dech a přiznám se, že je to poprvé za celou dobu od dob Hry o trůny, kdy jsem měl z draka strach a respekt zároveň. Tahle pasáž se povedla na výbornou. No a konec (ačkoliv jednu věc jsem nepochopil, ale to je jedno) mi nadělil husinu a obrovský nadšení. Poslední záběr je krásnou perlou za touto epizodou a já už se netrpělivě nemůžu dočkat dalšího pondělí, kdy dorazí finále druhé série. Těším se. :) ()

Reklama

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Draci jsou perfektní! Konečně jsme si jich taky trošku užili… Oproti GoT je děj a události poněkud čitelnější. Hodně mě zaujal mladý dědic Říčních krajin. Jeho postava mě baví úplně nejvíc a doufám, že se bude ještě vyvíjet. Daemon má stále halucinace… Alicent si zajela na dovolenou, Aegon se snaží zmátořit a Rhaenyra osedlat své draky. Zaujalo mě několik krásných záběrů, Targaryenský táboráček a úvodní scéna. I tentokrát se hodně mluvilo, ale snad poprvé mám pocit, že mluvení mělo smysl a posouvalo děj alespoň trošku kupředu. Hodně mě to navnadilo na poslední díl. ()

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7. a předposlední díl 2.série. Rhaenyra má obavy, jestli bude vůbec schopna dát svým dvěma dospělým drakům jezdce. Nikoho dalšího z rodu Targaryenů již nemá. Ano, třetímu z draků se poštěstilo. I proto se právoplatná královna vydává na pláž, kde se seznámí s jeho jezdcem, a kde mu vyjádří úctu a vděčnost. Jedná se, samozřejmě, o syna jejího pobočníka, lorda mořského národa. Misaya ji však dokáže velice moudře poradit. Proč nerozešle do Říčního přístaviště dopis, jenž by k ní přivedl i bastardy? Přes počáteční nejistotu Rhaenyra souhlasí. Všichni jsou vyděšení, ale odhodlaní získat uznání a tituly. Kovář, jenž se nám objevil i v předchozích dílech, nyní dostává možnost ochočit si toho nejvzteklejšího. A ač ostatní bastardi umírají, on ne, a uspěje. A ten, kdo na sebe chvástavě přiváděl pozornost ostatních, má též o bohatství postaráno. Rhaenyra, se čtyřmi draky, přivede Aemonda do úzkých, a proto raději rychle vymýšlí plán, jak celou situaci vyřešit. Mezitím Aegon znovu zkouší chodit, Daemon rozmlouvá s novým představitelem Říčních krajin, kvůli němuž musí vyjádřit lítost nad svými činy, aby získal vojsko, a Alicent opouští město a vydává se do královských lesů, za svobodou (...). 95 procent. Velice slušný díl, kde se propojují rozdělené příběhy a atmosféra velice zhoustne. ()

PunisherEDNA 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předposlední epizoda druhé série House of the Dragon se sice hemží draky, ohněm a vizuálními efekty, ale pod povrchem se skrývá prázdnota. Zdá se, že tvůrci se rozhodli vsadit všechno na efektní záběry draků, zatímco příběh a postavy zůstávají ploché a nedotažené. Ačkoli jsou draci úchvatní na pohled, nemohou sami o sobě zachránit epizodu, která zoufale postrádá hloubku a smysluplný vývoj děje. Epizoda se snaží být velkolepá, ale místo toho působí přeplácaně a povrchně. Rhaenyra možná ukazuje svou temnější stránku, ale ani to nedokáže zakrýt skutečnost, že děj se už několik epizod vleče bez skutečného posunu vpřed. Místo napínavé politické hry nebo důkladného prokreslení postav dostáváme další dávku draků a ohně, která působí spíše jako vizuální exhibice než jako podstatná součást příběhu. Navíc, pokusy o dramatické momenty a "velké odhalení" jsou často přehnané a působí spíše komicky než vážně. Epizoda se sice snaží vytvořit atmosféru napětí před finále, ale místo toho přináší jen opakování stejných schémat a unavuje diváky dalšími nezajímavými expozicemi. House of the Dragon se dostává do fáze, kdy se zdá, že tvůrci sázejí jen na to, co se leskne, a zapomínají na to, co dělalo původní Game of Thrones tak výjimečným – silné postavy, inteligentní dialogy a nepředvídatelné zvraty. Pokud se seriál v poslední epizodě nevzpamatuje, hrozí, že se stane jen dalším příkladem toho, jak se velké ambice mohou rozplynout ve vizuálních efektech bez skutečného obsahu. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama