Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Viserys pořádá turnaj na počest narození svého druhého dítěte. Rhaenyra vítá strýce Daemona zpátky v Rudé baště. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (181)

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nová kapitola, pokus o rozhřešení a návrat oblíbených dráčků. GoT dostává následovníka. Dědice. A to je i hlavní téma úvodní části druhého seriálu Písně ledu a ohně. Rychlé načrtnutí, představení nejdůležitějších aktérů a směr, kterým se děj bude odehrávat. Vše se stihlo avšak ve zkrácené verzi. Tvůrčí kvality najdete okamžitě. Vizuál i audio jsou na úrovni, herci odvádějí svou práci a kvalita je cítit. Jedná se ale o pouhý rozjezd. Na výraznější části si budeme ještě muset počkat. První krok je pozitivní a věřím v kvalitní sezónu. 60% ()

husak_k 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je skvělé být zpět. Rod Draka navazuje svou atmosférou na první série Hry o Trůny, první epizoda je více komorní a intrikářská, a dialogy konečně zase zní jako ve středověku, a ne jako v posledních sériích svého mateřského seriálu. Je vidět, že tvůrci mají velikou úctu k předloze. Začínáme u mladých postav a je docela jasné, že se seriál bude v prvních dílech posouvat v čase docela znatelně. To ale vůbec nevadí, protože je důležité vědět co předcházelo tanci draků, jelikož válka vzniká jen v období míru. Z herců je rozhodně v první epizodě nejvýraznější Matt Smith jako slizký strýc Daemon, a Rhys Ifans jako intrikářský pobočník krále. Nemůžu se dočkat na další díly. ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak je to slušný rozjezd, uvidíme jak to pošlape dále, ke castingu se raději nevyjadřovat. Snad napraví reputaci po posledních sériích GOT, hlavně teda po poslední. Druhá epizoda víceméně to samé hodnocení, hodně se kecá, rozvíjí příběh. Třetí i čtvrtá epizoda dost dobrá. 6 díl supr. Rok draka každým dílem graduje, paráda. 7+8 taky bomba. Tak 9 díl masakr, už to začíná nabírat pořádné grády :) Poslední díl unikl na net, neodolal jsem, že :) Tak jsem se podíval o dva dny dříve a jak byl rozjezd seriálu pomalejší, každým dílem gradoval a gradoval naprosto parádně, tato politika a intriky se mi líbily, teď přijde na řadu válčení :) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako by ani nebyla žádná pauza, natož jiný seriál. Jednička House of the Dragon pokračuje suverénně ve šlépějích GoT. Velkolepý úvod, silná režie, vycizelovaný vizuál, se kterým si tvůrci hrají podobně, jako v posledních sériích slavnějšího předchůdce a i postavy jsou dobře definované a zapamatovatelné. První díl je bezpochyby vtahující a nabízející paletu silných a mnohdy typicky kontroverzních scén. ()

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle dobře jsem se u seriálu nebavil už pár let. Je to krvavý, krutý, bezohledný; stejně jako sám život. V malé radě všichni top, Rhaenyra a Dračí rytíř...co k nim dodat a nic nevyspolerovat? Jakožto člověk, co přečetl Oheň a krev dvakrát, ti můžu slíbit, že pokud se investuješ, budeš bohatě odměněn. Corlys Velaryon je možná černej (poserte se z toho všichni, fakt jak děcka), ale herec je super, nemám s ním problém. Jsem totálně nadržený na další díly. btw. král Viserys I. byl poslední frajer, který osedlal Baleriona Černého děsa. Byl už hodně přestárlý (myslím draka) a když umřel, Viserys už nikdy na žádného draka nevlezl. Škoda, že zase vidíme jenom jeho lebku. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Přízeň, kterou Alicent (Emily Carey) dává Daemonovi (Matt Smith), je jasně vidět na jeho kopí, když mu kopí bylo předáno po oznámení, že má čelit Cristonovi (Fabien Frankel). To pak chybí, když se jejich koně staví na zadní, ale je zpět během souboje a je vidět, jak letí po tyči, když se oba muži střetnou. (mikki089)
  • Prvá epizóda lámala rekordy sledovanosti, za prvých 24 hodín si ju pozrelo viac ako 10 miliónov divákov. V niektorých krajinách pre masívny záujem vidieť ju hneď po zverejnení padali servery. (krasomama)

Reklama

Reklama