Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Viserys pořádá turnaj na počest narození svého druhého dítěte. Rhaenyra vítá strýce Daemona zpátky v Rudé baště. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (181)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

běžně nekomentuji jednotlivé epizody, ale tady udělám výjimku. možná nejde o nejlepší rozjezd série všech dob, ale nekriticky přiznávám, že mi tenhle svět sakra chyběl a i když sem byl trochu skeptický, protože trailery mě nedokázaly naplno vtáhnout, užil sem si tenhle rozjezd na maximum se všemi jeho plusy a mínusy. Je tu navíc velká šance, že tohle tvůrci nezazdí jako trůny, protože v tomhle případě mají všechno co potřebují až do narození Deanerys...85% ()

Selixinho 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděl jsem, jak tu někteří komentují ve stylu "hodně slov, málo draků" a nahodí sem 3 hvězdičky. Lidi vzpamatujte se, pamatujete si na první sérii GoT? Říkáte tu, že CGI je špatný, viděli jste jiné současné seriály? No což, to je vaše věc, iMDB hodnocení je kompletně jiné. Já jsem shledal první epizodu asi nejvěrnější adaptací knihy v dějinách kinematografie. Opravdu vše, co jsem četl, jsem tady viděl (jinou barvu pletí u rodu Velaryonů neřeším). Fantastické. Pokud se budou knihy držet i nadále, budeme všichni brečet a trhat si vlasy, asi jako u prvních čtyřech sérií Game of Thrones. ()

Reklama

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně jsem hodně mile překvapen. Do nového světa jsem vklouzl jako po másle a hodně rychle jsem se sžil s novými postavami, které mě začaly okamžitě zajímat. Musím říci, že při začátku GoT jsem byl celou první řadu zmatený, tady jsem se chytil hned. Je to lépe vypravěčsky zvládnuté, chytlavé a stále se s celým světem nakládá důkladně a s péčí. Je to jako pocit, kdybych z toho světa nikdy neodešel. Skvělý pilot a už se těším, jak to bude pokračovat dál. ()

Arigato 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsme se všichni dočkali a tentokrát začínáme pěkně ostře. Přesně ve stylu Hry o trůny, jíž krutost a explicitnost jakoby už připomínaly takový osobní rukopis, díky kterému je ihned všem jasné, jakým směrem bude seriál spět. Což bylo tedy velmi povzbudivé, obzvlášť po onom neblahém zakončení Hry o trůny s poslední sérií rozmasakrovanou asi stejně tak jako na dnešním turnaji hlavy ctěných pánů odnášených z kolbiště Králova přístaviště. Seriál má obrovský potenciál a pěvně věřím, že se chybám svého předchůdce vyvaruje. ()

Pichloza 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hra o trůny je zpět a myslím že to začíná skvěle(ne perfektně, ale skvěle). Rod Draka zatím používá to nejlepší co bylo na původním seriálu(politika, intriky, vztahy v rodině, charakterově šedé postavy) a všechno to zabaluje do opět skvělého vizuálu a epické hudby Djawadiho. Jediné co bych vytknul a v čem souhlasím s Nevkou je postava Deamona. Ačkoliv je Matt Smith v roli Deamona Targaryena skvělý a správně odporný jeho linka mi přišla až moc rychlá a přál bych jí o něco větší péči a pomalejší tempo. To samé bych si i přál u linky těhotné královny a jejího syna. I tak mám obrovskou radost a doufám že časem tenhe seriál neskončí stejně jako jeho předchůdce. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Viserys (Paddy Considine) je uváděn se všemi tituly, tedy „Král Andalů, Rhoynarů a Prvních lidí“. Hra o trůny (od r. 2011) obvykle vynechávala zmínku o Rhoynarech, protože byl Dorne představen až ve 4. sérii a scenáristé si zpočátku nebyli ani jisti, zda se vůbec někdy v seriálu objeví. (Arigato)
  • Přízeň, kterou Alicent (Emily Carey) dává Daemonovi (Matt Smith), je jasně vidět na jeho kopí, když mu kopí bylo předáno po oznámení, že má čelit Cristonovi (Fabien Frankel). To pak chybí, když se jejich koně staví na zadní, ale je zpět během souboje a je vidět, jak letí po tyči, když se oba muži střetnou. (mikki089)

Reklama

Reklama