Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Viserys pořádá turnaj na počest narození svého druhého dítěte. Rhaenyra vítá strýce Daemona zpátky v Rudé baště. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (180)

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadšení nesdílím. Výprava ok, však ukecané, divně obsazené, porodnictví je řezničina, dívat se na to ještě večer v telce s tím, že to bylo pro efekt prokládano jinak solidním soubojem,( podezírám tvůrce, zda se u této sekvence vzájemně neukájeli), mi vhod nepřišlo. Draků málo, keců mnoho, zlo muselo být zatlačeno na pilu až to uši rvalo, nebývale ošklivá následkyně, ani jedna z postav nezaujala, krev a kozy- HBO klasika, dva mikrospánky během projekce, tož uvidíme. Rozumím tomu, že se všichni těšíme, že jsme si Trůny odžili nad knihami i seriály, ovšem, že by mě tohle strhlo způsobem, jako první části GoT, tak to ne. Já měla pocit, že koukám na strnulé, oplácané elfy v nekvalitních parukách, kteří nezaujatě odhrkávají text a jinak se nedělo nic. ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi trochu nadhodnocuju, ale tohle je přesně to, co jsme po těch posledních sériích GoT potřebovali. Návrat do oblíbeného světa, syrového, surového, drsného, líbezně nasnímaného a maximálně atmosférického, navíc zatím zdá se opět skvěle napsaného. Casting na jedničku a rád zase někde vidím Rhyse Ifanse. No a Matt Smith perfektně slizký, kdy je evidentní, že se pro tyhle role narodil! Takže HBO perfektně nalákalo a já už se nemohu dočkat dalších dílů. ()

Reklama

mata77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atmosféra prvého dielu bola skvelá, hneď od začiatku a silno mi pripomenula prístup filmárov k téme, ktorým boli natočené prvé série GoT. Intrigy, nezodpovedané otázky, krutosť, ale aj elegancia, pravda, loajalita či teror. Známa hudba, detailne pojaté kostýmy, výprava, dokonca uhly, pod akými sú snímané scény, jednotlivé kúsky skladačky do seba zapadajú a vytvárajú obraz tohoto neuveriteľného sveta. ()

sheen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak je to slušný rozjezd, uvidíme jak to pošlape dále, ke castingu se raději nevyjadřovat. Snad napraví reputaci po posledních sériích GOT, hlavně teda po poslední. Druhá epizoda víceméně to samé hodnocení, hodně se kecá, rozvíjí příběh. Třetí i čtvrtá epizoda dost dobrá. 6 díl supr. Rok draka každým dílem graduje, paráda. 7+8 taky bomba. Tak 9 díl masakr, už to začíná nabírat pořádné grády :) Poslední díl unikl na net, neodolal jsem, že :) Tak jsem se podíval o dva dny dříve a jak byl rozjezd seriálu pomalejší, každým dílem gradoval a gradoval naprosto parádně, tato politika a intriky se mi líbily, teď přijde na řadu válčení :) ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nová kapitola, pokus o rozhřešení a návrat oblíbených dráčků. GoT dostává následovníka. Dědice. A to je i hlavní téma úvodní části druhého seriálu Písně ledu a ohně. Rychlé načrtnutí, představení nejdůležitějších aktérů a směr, kterým se děj bude odehrávat. Vše se stihlo avšak ve zkrácené verzi. Tvůrčí kvality najdete okamžitě. Vizuál i audio jsou na úrovni, herci odvádějí svou práci a kvalita je cítit. Jedná se ale o pouhý rozjezd. Na výraznější části si budeme ještě muset počkat. První krok je pozitivní a věřím v kvalitní sezónu. 60% ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Viserys (Paddy Considine) je uváděn se všemi tituly, tedy „Král Andalů, Rhoynarů a Prvních lidí“. Hra o trůny (od r. 2011) obvykle vynechávala zmínku o Rhoynarech, protože byl Dorne představen až ve 4. sérii a scenáristé si zpočátku nebyli ani jisti, zda se vůbec někdy v seriálu objeví. (Arigato)
  • Režisér Miguel Sapochnik, ktorý nakrútil prvú epizódu, knižnú predlohu nečítal, aby mu nebránila v tvorivom rozlete. Chcel mať rovnakú perspektívu ako diváci, ktorí román nečítali. (krasomama)
  • Mnoho scén z ulic Králova přístaviště bylo natáčeno ve španělském městě Cáceres, které bylo již dříve využito pro natáčení Hry o trůny (od r. 2011), počínaje sedmou sérií. (Arigato)

Reklama

Reklama