Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Viserys pořádá turnaj na počest narození svého druhého dítěte. Rhaenyra vítá strýce Daemona zpátky v Rudé baště. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (180)

WathanajX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já jsem si zkrátka musela počkat. Po zpackané poslední sérii Hry o trůny se mi do tohohle seriálu upřímně ani moc nechtělo. Ale abych pravdu řekla, tak takový sešup a střemhlavý pád do děje jsem tedy nečekala. První díl je jednoznačně nadupaný jednou akcí za druhou. Během této hodinky se stačil posunout o takový kus, jaký by jiné seriály nedokázaly ani za sérii. Tvůrci na nic nečekali a chrlí na nás jednu postavu za druhou a všelijaké dějové zvraty. Co dále také čekat od Targaryenů? No nejspíš nic míň, než poctivou řezničinu a tu nám tvůrci také naservírovali. A draky samozřejmě draky (i když ta podoba mi přijde dost divná…) Jako úvodní díl to nevnímám vůbec špatně upřímně ani jsem nic nečekala takže za mě vcelku překvapení. Ovšem na rozdíl od GoT je pro mě osobně katastrofou nesympatické a vzhledově téměř nestravitelné herecké obsazení z nichž prozatím na rozdíl od GoT nemůžu najít jedinou postavu, která by se mi zamlouvala. V GoT to byl na první pohled Ned a Jorah tady ani toho Daemona nemůžu vystát. Divnějšího herce fakt vybrat nemohli…Škoda. Jinak musím uznat, začátek velmi slušný. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat do světa, který určil novodobou televizní zábavu. A je to opět velkoryse pojato. Šachové partie jsou zatím rozehrány jen tak napůl. Nesledujeme v tuto chvíli mraky postav jako v původním GOT, ale co není může rychle být. Sapochnik potvrzuje, že velkolepost umí, stejně tak jako akci, krev i orgie. Prostě esence GOT tam je a já se těšim, jak to bude pokračovat. ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když jsem se obával, že první epizoda bude spíše klasickou oťukávačkou, opak je pravdou. Po krátkém pohledu do minulosti se vrháme přímo do centra vznikajícího konfliktu. Postavy usedají k jednacímu stolu, kolem poletují draci a rytíři se snaží vymlátit jeden z druhého duši při slavnostním turnaji (pro mě vrchol epizody). Tradičně nechybí ani štědré množství sexuálních scén. Když Matt Smith v rozhovorech říkal, že toho sexu je tady na něj až příliš, rozhodně nepřeháněl. Minimálně jeho postavě se nevyhnula snad jediná z nich. Na druhou stranu… I když s tím nemám žádný větší problém, osobně bych ocenil, kdyby se na jednotlivé linky šlo trochu pomaleji. Ač všechno funguje víceméně tak, jak má, například budování charakteru hlavního záporáka je zbytečně hektické. Je sice názorně ukázáno, čeho je ten psychicky labilní magor schopný, ale chybí prostor na to, aby se s ním divák dokázal lépe ztotožnit. Což je škoda, protože postava Daemona je tvůrci seriálu prezentována jako někdo, koho budete zároveň milovat i nenávidět. No, zatím bych mu přejel tak maximálně nožem po krku… Podobně je na tom i politika. V jádru skvělá věc, která vás však dokáže utopit v záplavě jmen. Kolem a kolem, epizoda má rozhodně své nedostatky, ale ve svém závěru napovídá, že teď už to bude jenom lepší. A na to já se těším! P.S.: Černý Targaryen opravdu není Targaryen. Bruh. (viděno na HBO Max předpremiéře) ()

Picoun7 

všechny recenze uživatele

Vítám nový seriálový přírůstek, který nás opět vtáhne do námi milovaného fantasy světa, kde se rádo pletichaří o mečovitý trůn. Úvodní epizoda, servírovaná od pana Sapochnika, na nic nečeká a rovnou nám předhazuje věci všemi oblíbené. Jsou tu souboje, draci, začínající intrikaření a taky samozřejmě kozičky! Budu tedy pravidelně sledovat a tiše doufat, že to nedopadne jako před pár lety... 8/10 ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyzera to na poctive pokracovanie uspesnej a v 6tich seriach i precizne natocenej uspesnej fantasy Game of Thrones. Tento diel som si pozrel 2x. Prvykrat kvoli zorientovani sa v menach postav, ich rodoch a vztahoch medzi nimi. Som zvedavy ako to bude medzi mladou princeznou btw. povahou pripominajucu Aryu a jej brutalnym strykom, ci ake intrigy nam predostru hraci pri velkom stole. Legendarna dvojka "pavuk" a "malicek"...tito pochadzali z rovnajkej predlohy majstra spisovatela G.R.R. Martina. Myslim, ze sa mame na co tesit. Kratke pisomne upovedomenie divakov, ze sa dej bude odohravaty 172 rokov pred Daenerys a ponechat zaverecnej znamej melodie bol vyborne tahy. Hoci porovnavaniu sa tato seria samozrejme nevyhne. Btw. videli sme na chrbte Viserysa zaciatok greyscale - "kamennej choroby"? ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Mnoho scén z ulic Králova přístaviště bylo natáčeno ve španělském městě Cáceres, které bylo již dříve využito pro natáčení Hry o trůny (od r. 2011), počínaje sedmou sérií. (Arigato)
  • Přízeň, kterou Alicent (Emily Carey) dává Daemonovi (Matt Smith), je jasně vidět na jeho kopí, když mu kopí bylo předáno po oznámení, že má čelit Cristonovi (Fabien Frankel). To pak chybí, když se jejich koně staví na zadní, ale je zpět během souboje a je vidět, jak letí po tyči, když se oba muži střetnou. (mikki089)

Reklama

Reklama