Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Viserys pořádá turnaj na počest narození svého druhého dítěte. Rhaenyra vítá strýce Daemona zpátky v Rudé baště. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (184)

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nojo… Tak to nebylo tak špatný, jak jsem se bála. Nemůžu se ale při podobných příživnických seriálech, kteří sosají slávu lepších bratříčků zbavit dojmů jakési podřadnosti a druhořadosti. Osobně mě moc neoslovil casting. Obličeje herců jsou příliš jalové a bude pěkných pár dílů trvat, než si každý najde svého oblíbence. Na druhou stranu ale nechybí zbožňovaná syrovost středověku, intriky a troška brutality. Snad nebudou tvůrci měknout a nedostaneme se opět do family friendly kolejí. Hra byla rozehrána a můžu se zajisté těšit na pořádné mocenské tahy. Targaryeni opět ukazují, jakou mají v rodince pěknou přehlídku psychických poruch a že v každé rodině je černá ovce (a teď nemluvím o černých albínech). Hodně mě potěšila stále skvostná hudba Djawadiho, která staví každý seriál o několik tříd výš. V tomto díle například vystavěl svou hudbou perfektní atmosféru hlavně u masakru na bojišti, která se prolínala s krásným zázrakem zrození. 😊 Extrémně se mi líbili i draci. Každý  byl jiný a skoro jako živý. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá časť len rozjazdová snáď. S veľkou dávkou nostalgie. A nepochopením, prečo do hlavne roly obsadili takú opachu. Ako na ostrovoch už nevedeli nič nájsť, tak pošli až do Austrálie, ale toto je fakt ako keby s klokanom zrazené. Mne dlhé konverzačky bez akcie nevadili ani predtým. Len problém je, že už prvá časť GoT priniesla veľký koniec. Tu to neprišlo. ()

Reklama

Arigato 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsme se všichni dočkali a tentokrát začínáme pěkně ostře. Přesně ve stylu Hry o trůny, jíž krutost a explicitnost jakoby už připomínaly takový osobní rukopis, díky kterému je ihned všem jasné, jakým směrem bude seriál spět. Což bylo tedy velmi povzbudivé, obzvlášť po onom neblahém zakončení Hry o trůny s poslední sérií rozmasakrovanou asi stejně tak jako na dnešním turnaji hlavy ctěných pánů odnášených z kolbiště Králova přístaviště. Seriál má obrovský potenciál a pěvně věřím, že se chybám svého předchůdce vyvaruje. ()

griph 

všechny recenze uživatele

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ  Žena nebo dítě? Musím uznat, že král má koule a je zatraceně bejsed, to se mi líbí. Měl jsem dlouho dobu dilema ohledně mého hodnocení u předchůdce na Trůně, avšak se zdá, že tento Dračí následce Trůnu bude na podobný úrovni, víceméně je to psaný stejným prasetem, tudíž se již svého vyššího hodnocení tolik nebojím, což bylo možná i zapříčiněno znásilněním poslední sérky, a věřím, že tento seriál je po chuťové stránce velice lahodný pro mé očka. Jediný, co mě zatím sere je ten kast, někomu se možná líbí, ale mi přijde pěkně wírd, prostě si budu muset na ty ksichty zvyknout. Jinak chválím za kreativní kremaci. :) ()

Chmur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Miluju knihy George Martina. Ze seriálu Hra o trůny jsem viděl všehovšudy asi 3 série. Pak už jsem to nedával a ten seriál z mnoha příčin nenávidím. Rod draka vznikl na základě relativně nudné předlohy, popisující historii Targaryenů. V prvním díle se autoři celkem věrně drží předlohy a zároveň dějepisné předloze dodávají šťávu. Výběr herců mi zatím připadá většinou velmi dobrý. Nemám rád, když se někam cpou afroameričané jen kvůli kvótám či rasové korektnosti a tento seriál není výjimka. Corlys Velaryon má v předloze krev Valyrijců, pro které je typická hodně světla kůže ale budiž. Není to nic, na čem extra záleží. Jen je to hloupé. Některé scény např. turnaj vs porod jsou režijně zvládnuty bravurně. Moc jsem ale nepochopil některé souboje v turnaji. Pokud by princ Daemon dřevcem zaútočil na koně namísto Hightowera, musel by být dle pravidel Martinova světa vyloučen. Také souboj s Colem byl divný. Zkušený princ Daemon by se určitě neotočil k soupeři zády, aby se pak nechal porazit. Jsou to drobnosti, ale moc nechápu uvažováni režiséra. Snad se to nebude moc často opakovat. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Název epizody je přímo převzat z názvu kapitoly z knihy „Oheň a krev“, na které je seriál založen. (mikki089)
  • Viserys (Paddy Considine) je uváděn se všemi tituly, tedy „Král Andalů, Rhoynarů a Prvních lidí“. Hra o trůny (od r. 2011) obvykle vynechávala zmínku o Rhoynarech, protože byl Dorne představen až ve 4. sérii a scenáristé si zpočátku nebyli ani jisti, zda se vůbec někdy v seriálu objeví. (Arigato)
  • Přízeň, kterou Alicent (Emily Carey) dává Daemonovi (Matt Smith), je jasně vidět na jeho kopí, když mu kopí bylo předáno po oznámení, že má čelit Cristonovi (Fabien Frankel). To pak chybí, když se jejich koně staví na zadní, ale je zpět během souboje a je vidět, jak letí po tyči, když se oba muži střetnou. (mikki089)

Reklama

Reklama