Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Viserys pořádá turnaj na počest narození svého druhého dítěte. Rhaenyra vítá strýce Daemona zpátky v Rudé baště. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (181)

griph 

všechny recenze uživatele

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ  Žena nebo dítě? Musím uznat, že král má koule a je zatraceně bejsed, to se mi líbí. Měl jsem dlouho dobu dilema ohledně mého hodnocení u předchůdce na Trůně, avšak se zdá, že tento Dračí následce Trůnu bude na podobný úrovni, víceméně je to psaný stejným prasetem, tudíž se již svého vyššího hodnocení tolik nebojím, což bylo možná i zapříčiněno znásilněním poslední sérky, a věřím, že tento seriál je po chuťové stránce velice lahodný pro mé očka. Jediný, co mě zatím sere je ten kast, někomu se možná líbí, ale mi přijde pěkně wírd, prostě si budu muset na ty ksichty zvyknout. Jinak chválím za kreativní kremaci. :) ()

sheen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak je to slušný rozjezd, uvidíme jak to pošlape dále, ke castingu se raději nevyjadřovat. Snad napraví reputaci po posledních sériích GOT, hlavně teda po poslední. Druhá epizoda víceméně to samé hodnocení, hodně se kecá, rozvíjí příběh. Třetí i čtvrtá epizoda dost dobrá. 6 díl supr. Rok draka každým dílem graduje, paráda. 7+8 taky bomba. Tak 9 díl masakr, už to začíná nabírat pořádné grády :) Poslední díl unikl na net, neodolal jsem, že :) Tak jsem se podíval o dva dny dříve a jak byl rozjezd seriálu pomalejší, každým dílem gradoval a gradoval naprosto parádně, tato politika a intriky se mi líbily, teď přijde na řadu válčení :) ()

Reklama

Casull 

všechny recenze uživatele

Obávám se, že autoři dostali jasné zadání neodklánět se od linie a stylu Hry o trůny. Jenomže tam měli knihy od George R.R. Martina, zatímco zde je od něj pouze linie a tak nezbylo, než napodobit sebe sama.  Navíc zde zatím chybí i výrazné herecké osobnosti jako Peter Dinklage, Kit Harington či Nikolaj Coster-Waldau. Těžko hodnotit jen podle prvního dílu, ale z původní Hry o trůny je to zatím jen odvar. Mám obavu, aby zde nenašlo naplnění přísloví o opakovaném vstupu do téže řeky. Možná by to mělo jindy na čtyři hvězdičky, ale při srovnání s Hrou o trůny jsou to zatím jen tři. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Nachádzame sa 200 rokov pred narodením Denerys - matky drakov a pozeráme sa na osudy jej predkov. Konkrétne kráľa Viserysa, jeho brata Deamona a malej Rhaenyri, ktorá je predurčená k veľkým veciam na kráľovskom dvore. Kráľovná umiera a kráľ je bez dediča a tu začína boj o moc. Začína Game of Thrones. Prevedenie: A cenu za najhorší kasting získava rodina Targeryen a ich odporné ksychty a nasilu naperoxidované vlasy. No vážne videli ste niekoho menej sympatického ako je Deamon? Proste hnus. Potešil rytiersky turnaj a nechutný pôrod. Trocha mi tam absentoval rod Starkov ale asi na nich ešte príde rada. 95% ()

cernakus 

všechny recenze uživatele

V celé své nahotě pilotní díl nových Her o Trůny ukazuje, že to je v podstatě strašná slátanina s repetitivním obsahem. Ne teď nemluvím o tomhle pilotu, ale celé sáze lenivého tlustoprda. Zpětně jsem přemýšlel, jak jsem se vlastně k původní hře dostal a vzpomněl jsem si, že to bylo přes sestřih scén Daenerys prvních 3 sezón na trubce, kdy mi ta bělovlasá čubička přirostla k srdci. A pak, když jsem dal první sérce šanci a našel jsem si další postavy, které si člověk hned oblíbí. Ano, celej GoT stál a padal na tom, že představil snadno oblíbitelné postavy v, do té doby nevídaném, vysokorozpočtovém seriálu o pár dílech. A pak už se to vezlo až do závěrečné a děsivé osmičky. Jenže co může nabídnout Rod draka? Jedna postava vedle druhé je nezáživná, bez ducha, bez výrazu. Výjimkou je Smithův Deamon, který je prostě démon jak má být a jeho vzhled tomu pomáhá. Problém je, že to je krapánek málo. Ještě větší problém je, že z obsazení princezen víme, že seriál povede několik dekád od sebe vzdálených linek souběžně. To znamená, že když už si dejme tomu zvyknete na šimpanzí hubu Alcockové, tak vám bude dělat problém nerealistický vzhled pozdější inkarnace ve formě D'arcyové. Vizuál se nijak nezměnil od poslední sérky GoT a už před těmi 3 lety působil lehce zastarale, dnes už zastaralý prostě je. Dokonce bych řekl, že draci jsou animováni hůře, než byli v GoT. Ale to může být prostě pokrokem v ostatní CGI, zatímco HoD používá stále to samé a tak si to nepamatuji přesně. Hudba je pak velký průser, pokus udělat epickou hudbu GoT nově a přitom poznatelně se nepovedl a výsledkem je podivný remix jak od fanouška, co se teprve s Ampify učí. Celkově tomu dávám 3 hvězdy a snažím se být ještě mírný, protože pilot je pilot. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Na turnaji jsme mohli vidět tyto rody: Zlatý lev – rod Lannisterů, Černý jelen na žlutém poli – rod Baratheonů, Černé pelety na červeném pozadí – rod Coleů, Červený lukostřelec na zeleném pozadí – rod Tarlyů, Hořící věž domu – rod Hightowerů, Stříbrný mořský koník na mořské zelené – rod Velaryonů, Skákající pstruh nad vodou – pravděpodobně starý znak rodu Tullyů, Orel – rod Mallisterů, Žluté slunce a trojúhelníkový tvar na modrém pozadí – rod Leffordů, Tři havrani nesoucí srdce – rod Corbrayů, Obrácený muž stažený z kůže – rod Boltonů, Černý Zlovlk – rod Starků. (Veskoslav)
  • Prvá epizóda lámala rekordy sledovanosti, za prvých 24 hodín si ju pozrelo viac ako 10 miliónov divákov. V niektorých krajinách pre masívny záujem vidieť ju hneď po zverejnení padali servery. (krasomama)
  • Přízeň, kterou Alicent (Emily Carey) dává Daemonovi (Matt Smith), je jasně vidět na jeho kopí, když mu kopí bylo předáno po oznámení, že má čelit Cristonovi (Fabien Frankel). To pak chybí, když se jejich koně staví na zadní, ale je zpět během souboje a je vidět, jak letí po tyči, když se oba muži střetnou. (mikki089)

Reklama

Reklama