Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rhaenyra překročí na zasedání Malé rady své pravomoci. Viserys si musí zajistit nástupnictví prostřednictvím sňatku. Daemon odhalí své záměry. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (86)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodní titulky nemají chybu! Jinak fanoušci gore, akce a sexu u tohoto dílu zapláčou. A je třeba na rovinu říci, že tohle je přesně ono Západozemí, jak ho v Písni ohně a ledu popisoval Martin. Intriky, pletichy, intriky, pletichy, boj o moc. A když si vzpomenu na Hostinu pro vrány, jeden z mých nejoblíbenějších dílů, tak tam se téměř neustále jenom kují pikle. Jediný problém mám s opičí hubou princezny, ale tak ne všechny princezny byly hezké, že... Skvělé po vizuální stránce! Absolutně nejlepší je dechberoucí scéna na mostě. Vše se tedy pěkně připravuje a smrt si již brousí kosu... ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stryko ma zrejme slabost pre trufalu neterku. :) Treba vsak uznat, ze stretnutie "delegacie" na hrade, ktory pozname este ked Danni a Jon vyjednavali dohodu o dragonglass-e, bol celkom efektny. Samozrejme, ked princeznicka prisla podobne efektne ako bude jej zensky potomok rodu o 172 rokov neskor - Danni - pre nechapavych. :) Hoci diel bol viac-menej konverzacny a dramaticky, zaver a uz spominana scena to opat vytiahli. Som rad, ze i druha epizoda zatial drzi kvalitu. Spokojnost. 80% ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Celá epizóda sa točí okolo toho, že kráľ je nútený si nájsť kráľovnú. Musí voliť veľmi opatrne aby si neznepriatelil ostatných lordov. Zatiaľ sa jeho brat Deamon sa korunoval vládcom Dračieho kameňa. Na mori ale zúri nový nepriateľ - Krabí princ. Prevedenie: Časť plná kecov a na pozadí sa tiež nič moc nedeje. Kryštalizujú sa nám tu ale jednotlivé vzťahy a väzby, ktoré budú zrejme v konečnom zúčtovaní ťahať za nitky v celkom kráľovstve. 60% ()

oiuoiu 

všechny recenze uživatele

Srovnávám se Hrou o trůny. Tam, ve druhém díle, už jsem milovala asi tak osm až deset  postav, z nich tři čtyři vášnivě. Zde, po druhém dílu, si pamatuji, že nějakého strejdu hraje můj oblíbený herec Matt Smith. Toť vše. Zdá se mi, že tvůrci byli natolik pod tlakem, aby vyhověli všem možným požadavkům a očekáváním, až jim vypadlo, že základem dobrého příběhu jsou postavy toho příběhu... ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U druhého dielu som došla na to, čo mi u Rodu draka “vadí” - scenár dialógov. V GOT bol v každej epizóde jeden, ak nie viac dialógov, u ktorých mal divák zimomriavky, ktoré boli plné náznakov a symbolov a skrytých významov, alebo ktoré boli tak trefné, že ste boli ochotný hneď si nimi dať potlačiť tričko - tu sme žiaľ o level nižšie a dialógy sú “len” dobré dialógy. Produkčne je ale seriál nádherný, to sa mu musí nechať, a castu nie je čo vytknúť. A ako komorná dráma plná intríg to funguje, i keď po GOT je treba si na tú komornosť a tempo trochu zvykať. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • V epizodě je vidět Viserysův (Paddy Considine) zmenšený model říše Valyrie. Je to poprvé, kdy bylo starověké město viděno v celku na obrazovce v jakékoli adaptaci HBO. Předtím bylo město zobrazeno jako trosky ve Hře o trůny (od r. 2011). (mikki089)
  • Během událostí Rodu Draka je naživu poslední z velkých draků, kteří se účastnili dobyvačné války v Západozemí, kdy království následně sjednotila pod jednu korunou. Byla jim dračice Vhagar, na které jezdila královna Visenya Targaryen, starší sestra Aegona Dobyvatele. (Veskoslav)
  • Epizoda se odehrává šest měsíců po událostech předchozí epizody. (Arigato)

Reklama

Reklama