Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rhaenyra překročí na zasedání Malé rady své pravomoci. Viserys si musí zajistit nástupnictví prostřednictvím sňatku. Daemon odhalí své záměry. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (85)

elanius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rhaenyra nám začína vystrkovať rožky, fajn. Svedčí jej to. Inak dlhú dobu ťažké klábosenie, nie moc záživné, asi sa pripravuje pôda pre ďalšie udalosti. Oceňujem aký slušák je kráľ Viserys, možno až moc na pomery GOT sveta. Aj by sa mohlo trochu pritvrdiť už, či už v bojoch alebo vzťahoch. Na druhú stranu, dráčikovia sú parádny a všetci sú z nich náležite posraní, majú vážnosť aká im náleží. Rovnako ako v prvom dieli, sa na sto percent vsádza na serióznu až bezútešnú atmosféru. Zatiaľ mi to vyhovuje. Ideme ďalej. (6/10) ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Celá epizóda sa točí okolo toho, že kráľ je nútený si nájsť kráľovnú. Musí voliť veľmi opatrne aby si neznepriatelil ostatných lordov. Zatiaľ sa jeho brat Deamon sa korunoval vládcom Dračieho kameňa. Na mori ale zúri nový nepriateľ - Krabí princ. Prevedenie: Časť plná kecov a na pozadí sa tiež nič moc nedeje. Kryštalizujú sa nám tu ale jednotlivé vzťahy a väzby, ktoré budú zrejme v konečnom zúčtovaní ťahať za nitky v celkom kráľovstve. 60% ()

Reklama

TomasRichtr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl posouvá figurky po šachovnici. I když to možná není tak akční jako pilotní díl, děj jde kupředu a nenudí. Zjistil jsem, že vlastně dost oceňuji, že oproti původní Hře o trůny se zde soustředíme v podstatě jen na jednu příběhovou linku, takže vás děj rychleji může vtáhnout. Nevýhodou je, že může rychleji dojít zdrojový materiál a kdo ví, jak dlouho tenhle seriál chce HBO táhnout (byla právě oznámena druhá série). Tak jen aby se to brzy nezvrhlo v podobný bláto jako poslední série GoT. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kromě Suchařípy mizerný casting, vsechny držky unylé, nezábavné, bez charisma, nejhnusnější princezna, co svět fantasy pamatuje, herecké absolutní poleno, děj udřístaný o ničem, toto nesahá GoT ani po palce a obávám se, že se to už nevybere. Pusť si první a druhý díl Trůnů a pochopíš, kde to drhne. Všude. Nuda k uzoufání. Dvě za hudbu a úvodní titulky. Červíčci a krabi pro efekt to opravdu nezachrání. ()

Malyszs 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

*GOT spoiler* Ach, jak nádherné bylo se znovu podívat na Dragonstone a nemuset poslouchat jak Jon Snow říká: "I don't want it", a sledovat, jak Varys všem dokola říká, jak zradí královnu, dokud ho nepopraví. Ale jinak oproti první epizodě o level níž, ale stále suprový. 5 hvězd si (snad) nechám pro lepší epizody. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Během událostí Rodu Draka je naživu poslední z velkých draků, kteří se účastnili dobyvačné války v Západozemí, kdy království následně sjednotila pod jednu korunou. Byla jim dračice Vhagar, na které jezdila královna Visenya Targaryen, starší sestra Aegona Dobyvatele. (Veskoslav)
  • Epizoda se odehrává šest měsíců po událostech předchozí epizody. (Arigato)
  • V epizodě je vidět Viserysův (Paddy Considine) zmenšený model říše Valyrie. Je to poprvé, kdy bylo starověké město viděno v celku na obrazovce v jakékoli adaptaci HBO. Předtím bylo město zobrazeno jako trosky ve Hře o trůny (od r. 2011). (mikki089)

Reklama

Reklama