Reklama

Reklama

Rod Draka - Série 1

(série)
Trailer
USA, 2022, 10 h 4 min (Minutáž: 51–67 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Milly Alcock, Emily Carey (více)
(další profese)

Epizody(10)

Videa (20)

Trailer

Recenze (141)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc domů, málo draků.... můj hlavní problém netkví v tom, že by tenhle spin-off nebyl kvalitní; to určitě ne. House of the Dragon však staví na všem, čím mě Hra o trůny odjakživa srala nejvíc – na politikaření a nekonečným žvanění o ničem. Tenhle fikční svět mě zkrátka nikdy nebavil a nikdy snad bavit ani nebude.... zarytý fanoušci Game of Thrones to ale nejspíš budou milovat no matter what. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mohl bych napsat, že se cítím být po první sezóně zklamaný, ale nebyla by to pravda, protože jsem po GoT nic velkého neočekával. Hra o trůny pro mě totiž začala od páté série výrazně ztrácet dech, a protože jsem realista, příliš jsem si to nemaloval. A tvůrci mě nepřekvapili. Děj se odehrával převážně v kulisách, postav bylo sice dostatek, jenže byly z naprosté většiny nevýrazné, jejich představitelé a představitelky nebyli mnohdy potěchou pro oko po stránce vzhledové ani herecké (čest výjimkám), scénář byl často až nudný, a i když vím, že to tak není, nemůžu se zbavit pocitu, že se tu umíralo spíše u porodů než po úderu ostrým nebo tupým předmětem. Po první řadě tu prostě zůstala (u mě) taková nepříjemná pachuť. / Poučení: Nástupnictví je záležitostí ošemetnou; jednoho třeba pro dýku přestane poslouchat ledvina. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Asi najväčšou slabinou prvej série je to že v úvode dostal kŕmič krabov pomerne málo priestoru. To asi ľuďom chýbalo najviac, viac akcie. Mňa samého prvá séria Hry o Tróny príliš nenadchla, časom som sa k nej vrátil a potom som sledoval jednotlivé epizódy ako v rauši, možno by bolo dobré spraviť tak aj v tomto prípade ale predsa len zvedavosť zvíťazila. O niečo pomalší rozbeh bol dobre vyvážený intrigami so skvelým finále, ktorý Lucerysovi nadelil taký osud aký každý očakával a tak sa to môže konečne naplno rozbehnúť. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Byly tam asi tři epizody, které byly trochu pomalejší a natahované, ale naštěstí převádaly ty lepší a zpracovanější. Malinko mi vadila ta častá změna herců a hereček, na tyhle velké změny potřebuju víc času, nemám to ráda, ale pochopila jsem, že jinak by to kvůli příběhu nešlo. Emma D'Arcy mě naprosto herecky překvapila. Jsem zvědavá, kam se seriál posune dál, ale doufám, že si udrží stejně vysokou laťku. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když to vezmu kolem a kolem tak se první série House of Dragon povedla. Mezitím na seriálovou scénu dorazilo více podobných podniků, ale je zjevné, že tento si zachoval svoji kvalitu a bavil mě celou dobu, nikde nedošlo k nějakým velkým přehmatům, což se o dalších právě říci nedá. Celkově jsem tedy spokojen a budu se těšit na další řadu. ()

Galerie (676)

Zajímavosti (29)

  • Viserys (Paddy Considine) je uváděn se všemi tituly, tedy „Král Andalů, Rhoynarů a Prvních lidí“. Hra o trůny (od r. 2011) obvykle vynechávala zmínku o Rhoynarech, protože byl Dorne představen až ve 4. sérii a scenáristé si zpočátku nebyli ani jisti, zda se vůbec někdy v seriálu objeví. (Arigato)
  • Rhaenys Targaryen (Eve Best) létá od svých třinácti let na drakovi jménem Meleys. (Veskoslav)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama