Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rhaenyra překročí na zasedání Malé rady své pravomoci. Viserys si musí zajistit nástupnictví prostřednictvím sňatku. Daemon odhalí své záměry. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (86)

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna hvězda dolů za zbytečné odsuny od předlohy za účelem spektáklu. Jinak ovšem ale fantastická epizoda s Shakespearovskými dialogy, mistrnými herekcými výkony znovu překonávající dokonce i GoT. Milly Alcock má velice silnou přítomnost o které si neschopné dřevo Emilka Clarková mohla nechat pouze zdát. A peníze na tomhle seriálu jsou vidět. Je to až paradoxní jak o něco horší a něco lepší tento seriál dokáže být zároveň. ()

Sopholojong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvely uvodny "krabi" vyjav stroskotancov... a vzapati tony konverzacnej vaty, intrig, klakani, utvarani malych, ci vacsich spojenectiev s jednym coolovym naletom "dracika" na mur Dragonstonu. Stale je to ta audiovizualne pritazliva (este o triedu autentickejsie a krasnejsie kostymy a vyprava ako minule) "tronovina", ale s varovnym prstom k buducej epizode... treba zacat viac sexovat, krvacat, prekvapovat a najma najst si cestu k divakovi nejakou oblubenou postavou (Daemon na najvacsi nabeh, ale bolo ho stale malo). 8/10 ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodní titulky nemají chybu! Jinak fanoušci gore, akce a sexu u tohoto dílu zapláčou. A je třeba na rovinu říci, že tohle je přesně ono Západozemí, jak ho v Písni ohně a ledu popisoval Martin. Intriky, pletichy, intriky, pletichy, boj o moc. A když si vzpomenu na Hostinu pro vrány, jeden z mých nejoblíbenějších dílů, tak tam se téměř neustále jenom kují pikle. Jediný problém mám s opičí hubou princezny, ale tak ne všechny princezny byly hezké, že... Skvělé po vizuální stránce! Absolutně nejlepší je dechberoucí scéna na mostě. Vše se tedy pěkně připravuje a smrt si již brousí kosu... ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kromě Suchařípy mizerný casting, vsechny držky unylé, nezábavné, bez charisma, nejhnusnější princezna, co svět fantasy pamatuje, herecké absolutní poleno, děj udřístaný o ničem, toto nesahá GoT ani po palce a obávám se, že se to už nevybere. Pusť si první a druhý díl Trůnů a pochopíš, kde to drhne. Všude. Nuda k uzoufání. Dvě za hudbu a úvodní titulky. Červíčci a krabi pro efekt to opravdu nezachrání. ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U druhého dielu som došla na to, čo mi u Rodu draka “vadí” - scenár dialógov. V GOT bol v každej epizóde jeden, ak nie viac dialógov, u ktorých mal divák zimomriavky, ktoré boli plné náznakov a symbolov a skrytých významov, alebo ktoré boli tak trefné, že ste boli ochotný hneď si nimi dať potlačiť tričko - tu sme žiaľ o level nižšie a dialógy sú “len” dobré dialógy. Produkčne je ale seriál nádherný, to sa mu musí nechať, a castu nie je čo vytknúť. A ako komorná dráma plná intríg to funguje, i keď po GOT je treba si na tú komornosť a tempo trochu zvykať. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Během událostí Rodu Draka je naživu poslední z velkých draků, kteří se účastnili dobyvačné války v Západozemí, kdy království následně sjednotila pod jednu korunou. Byla jim dračice Vhagar, na které jezdila královna Visenya Targaryen, starší sestra Aegona Dobyvatele. (Veskoslav)
  • Epizoda se odehrává šest měsíců po událostech předchozí epizody. (Arigato)
  • V epizodě je vidět Viserysův (Paddy Considine) zmenšený model říše Valyrie. Je to poprvé, kdy bylo starověké město viděno v celku na obrazovce v jakékoli adaptaci HBO. Předtím bylo město zobrazeno jako trosky ve Hře o trůny (od r. 2011). (mikki089)

Reklama

Reklama