Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Daemon a Mořský had bojují s krmičem krabů. Říše slaví Aegonovy druhé jmeniny. Rhaenyra čelí vyhlídce na sňatek. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer

Recenze (91)

elanius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERS: Tak a posunuli sme sa rovno o dva roky. Viserys ma vysneného potomka a Rhaenyra to trošku ťažšie znáša. Ale to pnutie medzi ňou a kráľom je zaujímavé. Plus Daemon vyvádza a všetci sú mierne nervózny. Páči sa mi ako je každý diel o trochu iný, ako posúva dej, motivácie postáv. Síce len dvojročný, ale Aegon riadne mieša kartami. Vzťahy nám začínajú pekne dozrievať až vyhnívať. A záverečný fight ozaj lahôdka, som definitívne namotaný. (8/10) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí epizoda se od obou předchozích dílů nikterak výrazně neodlišovala. A mohla. Tvůrci totiž v jisté fázi rezignovali na svou dosud marnou snahu stvořit dialog natolik zajímavý a bohatý na intriky, aby se alespoň vzdáleně přiblížil GoŤáckým verbálním šachovým partiím, a rozhodli se jít raději cestou nekompromisní akce. A to by bylo jistě fajn, kdyby svůj divákulibý záměr nepohřbili čím? Ano, spoustou kompromisů. Tím nejmarkantnějším byl hnusný zlozvyk z GoT- veškerá akce musí probíhat buď ve tmě, v mlze nebo v kouři. Tím dalším zůstává fakt, že scénáristé nemají potuchy o válečné taktice nebo dokonce o strategii. Příklad: Obránci mají vojáky na jediném zaprděném ostrově s velkou jeskyní, do níž se stahují v případě extrémního nebezpečí (drak). Útočníci disponují flotilou, vojáky a drakem. Drak ostrov v nepravidelných intervalech griluje, útočící flotila krouží kolem ostrova, přičemž ji obránci ostřelují z katapultů (zřejmě ohnivzdorných, protože drak?). Co takhle: Hromadné vylodění pod vzdušnou podporou s následnou postupnou likvidací či vyhladověním jeskyňářů, případně zavalením vstupů do podzemí. Tohle pisatelské neumětelství, kvůli kterému vzniká čistá stupidita jen proto, aby se prodali nějací ti efektové, které divák možná zahlédne v tom celkovém kouřmu, mě štvalo už v GoT a štve mě i tady. / Poučení: Napadne-li tě v lese divočák nebo medvěd, nepropadej panice a statečně mu plivni mezi oči. Sice zemřeš, ale malou chvilku na sebe budeš hrdý. ()

Reklama

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten časový skok mi do epizody neseděl. Tolik příležitostí na pletichaření a vnitřní souboje se šmahem ruky ztratilo. Zbytek mě neoslovil. Viserys byl v této části nejsilnějším článkem. Nejedná se o hloupého vládce, chápe všechny svízele i tomu pletichaření nějakým způsobem rozumí. Je však nerozhodný, navíc v pozici, kde je třeba uštědřit tvrdý a razantní krok. Je to škoda, zejména pro něj. Vyústění s Crabfeederem mě zklamalo. Dalo se z toho vytěžit daleko víc. Celkově šlo o průměrnější epizodu. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl už malinko kromě draka malinko přestal bavit, ale zde i přes to zbytečné rouhání na pětníku dodalo to, proč se to tak jmenuje. Ta přepálená akční pasáž byla stejně dobrá. Do fantasy světa je totiž jedno, že není reálná. To přeci i draci tvl :D Nechápu koho tohle irituje. Já mam asi štěstí a Matt Smith mě baví. Pořád to sice není jak by zdaleko mohlo být. Moc se zde díl co díl kromě dědice na trůnu moc neděje, kromě právě té akce a vcelku ač neznalých historických faktů z GoT skokovým tempem o roky dál. Malinko se bojím, že jakmile upadne vůbec nějaká akce a zůstaneme jen u dvouch postav, který už nemůžou mluvit stále o tom stejném pořád dokola, že pátý díl bude maximum a už se to bude malinko potápět.Snad ne.75% ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lidi si stěžují, že se tu jen kecá, ale jak si asi myslíte, že probíhala skutečná historie? Že se na dvorech jen činilo a ne jen ústně plánovalo? Proberte se lidi. Tohle je sice fiktivní svět, ale opřený o dějinné reálie. Jo a Matt Smith a první a zároveň i poslední scéna dílu? S chutí ignoruju chybičky a skláním poklonu. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Fanouškům Hry o trůny (od r. 2011) může Lord Jason (Jefferson Hall) spolu se svým dvojčetem Tylandem (Jefferson Hall) připadat povědomě. Je to dáno tím, že herec Jefferson Hall se objevil jako Ser Hugh z Vale ve dvou epizodách 1. série Hry o trůny. (Veskoslav)
  • V této epizodě byli představeni tři draci: Syrax – zlatožlutá dračice, na které jezdila Rhaenyra (Milly Alcock), Caraxes – červený drak, na kterém jezdil Daemon (Matt Smith) a Seasmoke – stříbrno-šedý drak, na kterém jezdil Laenor Velaryon (John Macmillan). (mikki089)

Reklama

Reklama