Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Daemon navštíví svou ženu v Údolí. Viserys a Rhaenyra uzavírají dohody s Velaryony. Alicent se snaží odhalit pravdu o princezně. (HBO Max)

Videa (2)

Z natáčení

Recenze (85)

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Deamon sa so svojou zákonitou manželkou vysporiadava po svojom.  Kráľ dohodol svadbu s Morským hadom a jeho teplým synom. TO extrémne vyhovuje Rhaenyre, ktorá neplánuje naplniť svoje manželské sľuby. Pred svadobná hostina ale všetko skomplikuje. Prevedenie: O dosť lepšie ako predchádzajúca časť. Dosť veľa vecí sa deje a dosť sa tým posúva aj príbeh. Ak sa tliacha tak to má nijaký význam a nejde to iba tak do vetra. Krvavá svadba za mňa, super nápad. 75% ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chytám se stébel a milosrdně uděluji 4 slabé hvězdy. Líbila se mi svatba. Taková ze života. Rhaenyra chytře využívá nejednoho muže a královna je mi čím dál víc nesympatická. Stejně tak i Viserys. Vůbec jsem nepochopila přiznání nadrženého samečka a politovala teplého černouška s bílými vlasy. Pletichaření se trošku rozjelo, ale stále se jedná o velkou slabotu. Syrovost z prvního dílu se kamsi vytratila. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Děj páté epizody nepřišel s ničím převratným, přesto jsem měl pocit, že patřil k tomu lepšímu, s čím zatím tvůrci v první sezóně přišli. Konečně jsem měl dojem, že se v zákulisí sňatkové politiky začalo alespoň minimálně intrikovat, navíc jsem k mému vlastnímu překvapení dostal dávku mého oblíbeného humoru (nebo spíš podnět k mému oblíbenému humoru), kterou jsem rozhodně nečekal. Budoucí manžel si to od sudiček pěkně vyžral; černý, stříbrovlasý, gay a ještě ho najdeš všude tam, kde je krásně měkoučko- to se zase jednou Sedm vyřádilo:-) Očekávám, že ten homofobní výbuch vyvolá v Náplavomarce nějaký ten Pride Parade. Ty české místopisné názvy jsou mimochodem dost děsné. / Poučení: Co by to bylo za oslavu bez rvačky? ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Telenovela s hezkou výpravou a hezkými kostýmy. Nic víc. Místo toho, aby se řešila politika, boj o moc a intriky, všichni se zabývají akorát tím, kdo s kým spí, a kdo s kým v budoucnu plánuje spát. Svorně jsme nadávali na Weisse a Benioffa, když postupně kazili Hru o trůny, ale Weiss a Benioff byli po většinu času, oproti nevýraznému Ryanu J. Condalovi, mistry dialogu a komplikovaného děje. Rod draka je pouze jednoduchoučká vztahovka, která jenom těží ze slávy svého daleko kvalitnějšího předchůdce. PS: Z jakého důvodu se Rhaenyra a Laenor vzali narychlo v nějaké jídelně? Jenom proto, že se na hostině porvali nějací dva no name rytíři, naprosto nevýznamní pro říši? Nedává to smysl. 2,5*. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoznávame chromého lorda Larysa, ktorý sa mihol v minulej epizóde. Alicent spoznáva svoju chybu, kráľovi je na lodi nevoľno a Rhaeneyra si určuje hranice budúceho vzťahu. Criston Cole si celý milenecký vzťah príliš idealizoval a psychicky svoju prehru nezvládol. Ak po tomto bude žiť, je veľmi otázne, čo sa stane, možno ho Alicent povolá a vyhlási vojnu. Po stránke intríg uspokojivé, aj keď sa to rozbiehalo pomaly. Po akčnej stránke menej, ale je tu trochu brutality. Po vzťahovej stránke uveriteľné, ale sú to nevyzretí amatéri. Kostýmová a atmosférická stránka vyhrávajú. Jazykové okienko: be taken with somebody/something. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Název této epizody pochází ze vznešených slov rodu Hightowerů. (mikki089)
  • Rhaenys Targaryen (Eve Best) létá od svých třinácti let na drakovi jménem Meleys. (Veskoslav)

Reklama

Reklama