Reklama

Reklama

VOD (1)

Rodiny se sjíždějí na pohřeb, který se koná na Náplavomarce. Viserys vyzývá k ukončení bojů a Alicent se dožaduje spravedlnosti. (HBO Max)

Videa (2)

Z natáčení

Recenze (85)

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hádka všech přítomných rodů celý díl povýšila. Jasně se definovaly strany konfliktu, i když to nebylo žádné tajemství.  I samotný závěr se vydal zajímavou cestou. Přesto mi v seriálu chybí větší zápal, či spíše dopad konverzačních scén. Je to důsledek předem vyložených karet na stůl. Zásadní otázky, které měly tvořit páteř sváru a domněnek jsou již dávno odhaleny. Nedaří se pak budovat dostatečné napětí a scény postrádají kouzlo. Mám s tím problém celou sérii. Náprava může dorazit v druhé řadě. ()

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7.díl. Viserys, Alicent a jejich děti se setkávají s Rhaenyrou, Démonem a jejími dětmi na pohřbu Lény u Valirionů. Zde se jeden ze synů Viseryse rozhodne ukrást Lénina draka, a tím rozpoutá krvavou řežbu. Rhaenyni synové jsou nazváni bastardy, Alicent jí samotné pořeže ruku a ten, kdo měl slavit největší triumf, přichází o oko. Viserys ztrácí kontrolu nad celkovou situací. Rhaenyra se vyspí s Démonem a naplánuje krutý trik. V něm údajně umírá její manžel, jehož ve skutečnosi čeká svoboda. Později se s Démonem zaslíbí a vdá se za něj. Alicent i nadále věří svému blízkému vlezlému spojenci. 90 procent. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle už není nic jiného než stará dobrá Píseň ledu a ohně. Intriky se přehouply v činy a temnota nabývá vrchu. Samozřejmě draci potěšili. Už úvodní pohřeb, kde stačily pohledy očí a výrazy jednotlivých postav, nastínil atmosféru. A pak přišly dvě po sobě jdoucí scény plné dusného napětí, co by snad ani nešlo ukrojit. Výborné. ()

Hanysek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hele, já Ti nevim. Podle hodnocení na to koukají už jen zarytí fanoušci, protože mně to přijde pořád slabé. V komentářích čtu o komplikovaných intrikách, ale já tam pořád žádný nevnímám. Možná jen ty, co jsou čirý jako sklo a tím pádem mi to nepřijde jako intrika, ale prostě jako předvídatelný děj. Bitka dětí je udělaná výborně a následný napětí, kdy celý dvůr řeší, co bude, taky. Není to ale trochu málo. Z drzé, nespoutané, sexy Rhaenyry se definitivně stala ustrašená a místama zoufalá paní. A vysněný sex s Daemonem si evidentně moc neužila (aspoň tedy podle výrazu Emmy D'Arcy). Čubka královna Alicent se krále neustále a neúspěšně snaží poštvávat právě proti princezně. A tak blbě. To nemůže vymyslet něco komplikovanějšího a něco, co není tak okatý, aby se to dalo aspoň náznakem považovat za intriku? Daemon (aspoň, že nestárne a vypadá stejně, jako v prvním dílu :)) tady celý díl postává, usmívá se jako debílek a čeká, co se stane. Otto Hightower (taky nezestárl ani o rok) je najednou zase pobočníkem? Jako, já vím, že tamten (jako Strong) rezignoval a navíc ho upálili, ale to není v Západozemí nikdo jiný? Viserys už zapomněl, proč ho za pobočníka nechtěl? Docela blbost, ne? Celý díl je takovej jako vlažnej a v posledních třech minutách se najednou semele to, kolem čeho se tu krouží celých sedm epizod. A děje se to tak rychle, že si ani nestihnu říct: "Jo? Jako fakt? Už? Ty jo! No, tak asi jo! Tak to byl teda fofr!". Nicméně příprava na další díl dobrá, tak snad jen, aby to nebylo zase zklamání... Slabé 2*. ()

rashaverak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Laenor si asi zaslouzil definitivnejsi reseni, podobne milosrdenstvi mi na rod draka vubec nesedi. Cele je to chvilemi velmi uspechane, kde hra o truny venovala 8 sezon jedne generaci, zde zda se chteji venovat jednu sezonu jedne generaci a tento dil je prikladem toho ze to tak docela nestihaji. Pokud chteji zahrnout celou rodovou linii az do svrhnuti tak to bude jeste mnoho dalsich uspechanych sezon. Jinak ale paradni dil. ()

Galerie (70)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno