Reklama

Reklama

VOD (1)

Rodiny se sjíždějí na pohřeb, který se koná na Náplavomarce. Viserys vyzývá k ukončení bojů a Alicent se dožaduje spravedlnosti. (HBO Max)

Videa (2)

TV spot

Recenze (85)

Trešlson 

všechny recenze uživatele

Druhá polovina řady zatím trochu zaostává za tou první, ale subjektivně mám vždycky problém s většími časovými posuny a přeobsazováním (u Rhaenyry považuji recast za ten "nepovedenější" oproti Alicent). Kdyby se ale v duchu posledních 15ti minut nesl celý díl, dal bych klidně poprvé Rodu Draka plný počet. Příslib věcí budoucích je velký a největší problém pro mě bude, že tu vlastně nemám komu "fandit", ale jako rozšíření loru zatím HotD beru všemi deseti. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je celkem smutné, že nejlepší epizoda má až číslovku 7. Ještě smutnější ale je, ta brutální retardace tempa scénáře. Epizoda propálí 1/4 stopáže na debilní pohřeb (který neznamená nic) a ovdovění a svatbu (zcela klíčový “game-changer”) zvládne naservírovat během dvou minut!!! To prostě hlava nebere. To samé taškařici okolo draka… Jeden rod sebral draka jinému! Řeší se to? Ne… hlavně že se zase otočíme na šoku “jsou to bastardi!”. Opravdu scenáristicky je tenhle seriál odpad. Vizuál je jediné, co ho drží nad vodou (teda až na tu trapnost s filtrem “hrajeme si, že je noc”). ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To jsou výkyvy. Vypadá to, že byla sedmá epizoda jakýmsi vybočením z fáze, kdy je mi seriál buď k smíchu, nebo mě nudí. Nudí mě často hlavně proto, že mi příběh až příliš často připomíná záležitosti, v nichž znějí hlavně jihoamerická a turecká jména a ve kterých se namísto děje sází hlavně na prázdné žvanění a oční souboje. O pobavení se mi pak starají momenty, které tvůrci mysleli zcela vážně, ale já mám obrovský problém s tím, abych jim to žral. O tom, že považuji vzhled rodu Velaryonů za krajně nešťastný, jsem se už několikrát zmiňoval, v sedmém dílu ho ovšem s přehledem přebily jejich zvyky v oblasti pohřebnictví. Předpokládám, že po několika podobných obřadech budou mít v zálivu buď velmi mělko, nebo ti filutové budují nové molo. A když se vzdálím od vody a přesunu pozornost ke vzdušnému živlu, musím přiznat, že by mě nikdy nenapadlo, jak důležitým povelem k ovládnutí draka je prosté: "Ááááááááá!". Když ale ponechám humory stranou, musím uznat, že se epizoda vcelku vyvedla a přinesla několik dalších zářezů (ve všech významech tohoto slova). / Poučení: Tento díl o bastardech by se asi princi Harrymu nelíbil. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prečítala som si všetky recenzie k tejto epizóde, aby som sa uistila, že naozaj nemám až také zlé oči. Celkom sa mi uľavilo, že nie som sama, komu tie tmavé scénky prekážali!!! Mám pocit, že aj 60% z celkovej dĺžky (možno aj viac) som poriadne nevidela, darmo, no vizuál tentokrát nula bodov, to potom človek ani nemôže mať radosť z toho, čo pozerá. Malo by to byť zakázané. Bola som vďačná drakovi, že aspoň na sekundu či dve to tam pekne rozsvietil. V tomto ohľade ma táto epizóda skutočne sklamala. Hodnotenie si ešte premyslím, ale max. 3*. [2,5*] ()

mata77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je síce pravda, že siedmy diel začal tak, ako skončil ten predchádzajúci a teda pokračovaním vzťahovej drámy. V polovici epizódy sa ale stalo niečo zaujímavé a zrazu, po jednej naoko nevinnej ale dôležitej scéne s drakom, sa vyžarovanie emócií celého osadenstva hercov akoby naštartovalo a ja som dostala zas ten pocit spokojnosti po zhliadnutí dobre odvedenej práce filmárov. ()

Galerie (70)

Reklama

Reklama