Reklama

Reklama

VOD (1)

Rodiny se sjíždějí na pohřeb, který se koná na Náplavomarce. Viserys vyzývá k ukončení bojů a Alicent se dožaduje spravedlnosti. (HBO Max)

Videa (2)

TV spot

Recenze (85)

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hádka všech přítomných rodů celý díl povýšila. Jasně se definovaly strany konfliktu, i když to nebylo žádné tajemství.  I samotný závěr se vydal zajímavou cestou. Přesto mi v seriálu chybí větší zápal, či spíše dopad konverzačních scén. Je to důsledek předem vyložených karet na stůl. Zásadní otázky, které měly tvořit páteř sváru a domněnek jsou již dávno odhaleny. Nedaří se pak budovat dostatečné napětí a scény postrádají kouzlo. Mám s tím problém celou sérii. Náprava může dorazit v druhé řadě. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Daemon jako vždy fantastický. Pohledy postav nemají chybu. Dialogy výborně napsané. Atmosféra by se dala krájet. V posledních dvou dílech jsou scény s draky vynikající. A znamenitá režie Miguela Sapochnika. Rod Draka si u mě tímto dílem upevnil pozici seriálu z kterého nemůžu spustit oči. Zatím je to naprostá paráda. P.S. Aemond bude skvělá postava.... snad. :-) ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paradne vystihnuta atmosfera medzi vsetkymi "hracmi" na pohrebe Daemonovej zeny, Spochnik, ktory to reziroval je ozaj majster svojho remesla a v tejto epizode sa prekonal. Vykalkulovany zaver s bielovlasym stryckom bol paradnou sachovou partiou. Raenyra je "husta konzumentka moci". V tejto epizode je tak uzasna kamera, az z toho obcas obdivne mrazilo. Akurat deti oboch "novomanzelov" musia mat z dnesneho pohladu popletene hlavicky, kedze nemohli o ich minulosti tusit ani prd. A zaver z clna v poslednej minute, ktory cely nerativ posunie este inam, uff. Pecka. ()

Azrail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No dopr... Toto byl asbolutní masterpiece.  Už pohřeb Laeny byl precizní, každý pohled a každý pohyb těla zde dával smysl i přes minimum vyřčených slov. Aemond a jeho osedlání Vhagar - naprosto dechberoucí. "Dětská" rvačka výborně natočená a následný "soud" také úchvatný. Alicent konečně ztratila sebekontrolu a obě soupeřky si navzájem odhalují karty. Daemon, Rhaenyra, Laenor - nestačil jsem zavřít pusu, jak byla závěrečřná pasáž vyřešena a jsem sakra rád, že Laenora nenechali bezmyšlenkovitě zabít, to by mi k Rhaenyřynu charakteru nesedělo. Naopak mu dopřáli svobodu, o kterou tolik stál, dvorský život ho vlastně jen svazoval a vůbec ho netěšil. Takto bude určitě spokojenější. No dámy a pánové, figurky se nám pomalu ale jistě přesouvají na pozice, odkud už nebude návratu a bude moci naplno propuknout Tanec draků. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak za mne tato epizoda má několik problémů a to hlavně zase tma jak v prdeli nebo v epizodě Long Night což sedí, ale i tak to nedokázalo tuto doboru epizodu shodit. Daemon ukazuje znovu svoje lidštější stránky, napětí mezi rody stoupá. Dětští herci jsou perfektní a celá jejich konfrontace je vynikající. Líbí se mi dialogy mezi Rhaenys a Corlysem ty jsou dobře napsané a diskuze o odkazu je skvělá. Alicent naprosto magnificentní a též její diskuze s Ottem. No a Valyrijská svatba a způsoby pohřbívání no to jsou ty worldbuildingové věci, které mi tak chyběli v posledních sezónách. Dobrý to seriál. ()

Galerie (70)

Reklama

Reklama