Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

O šest let později. Boj o Náplavomarku je náhle v ohrožení a Rhaenyra se snaží dohodnout s Rhaenys. (HBO Max)

Videa (2)

Z natáčení

Recenze (96)

DonBraso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paddy Considine to dotáhnul. Musím říct, že rozhodně nejlépe zahraná postava a vlastně jako král nejvíc zajímavá. Teďka se malinko bojím, že seriál, který u mě vyvolává přesýpací hodiny skončí už někde v šedém průměru. Pravda je, že jsem chvilku ani nevěděl, která bije, protože těch postav a časových skoků pak divákovi musí udělat vrásky na čele. 75% ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A drak přišel ještě jednou a naposled, aby zařval. Pijavice seděla na jeho trůnu a on si ho vzal zpátky. Je prostě naprosto poetické, že Viserysův konec zrcadlí Balerionův. Též mne potěšila Viserysova zlatá maska jako odkaz ke zlaté masce, kterou bolestivě získal v GoTku jeho jmenovec. Vskutku tragédie Shakespearovských rozměrů, kdy Viserys umírá v domnění, že všechno spravil, ale útěchou mu je, že viděl svou rodinu sjednocenou jako poslední věc. Dameon se projevuje jako nebezpečný soupeř s perfketně obsazeným Aemondem se buduje rivalita. Ramin Djawadi tam hází nejlepší ostéčka seriálu no a výprava a všechno opět stojí za to. Za zmínku též je dobré dát Aemondovu absolutně fantastickému roastování. Těším se a zároveň se bojím další dílu, protože tahle epizoda byla cítit jako perfektní finále s krutým zakončením v podobě nepochopoení chtěného od Alicent. ()

Reklama

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nikdo netvrdí, že v tomto díle není Paddy Considine hlavní hvězdou a je to v podstatě jeho one man show, ale co jinak se tu stalo? Děj se vlastně v ničem neposunul dál. Poprava Vaemonda Velaryona byla zkratovitá a trapná, neměla vlastně žádný dopad na děj, kromě toho, že vyšlo najevo, že Daemon si zřejmě může v královstvích beztrestně zabíjet koho chce (tu posla od krále, tu vlastní manželku, tu Velaryony.). A bastardi od Rhaenyry se nespravedlivě dostávají k moci. Rodinná večeře se spoustou přípitků od různých postav a s očekávatelným závěrečným urážením, byla až příliš dlouhá... Tak se tady na ČSFD vzpamatujte a nepředstírejte, že je tenhle veskrze průměrný seriálový počin stejně dobrý, jako Hra o trůny. 91%? To chcete říct, že tenhle díl HotD je skoro stejně dobrý jako Bitva bastardů z GoT? ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ak by takto vyzerala prvá séria GoT, zrejme by sa tej ďalšej nedožila. Netvrdím, že to bolo zlé. Niektoré scénky boli aj pekne vyhrotené. Ale tvorcovia to zbytočne naťahujú a postave, ktorá si to ani nezaslúži doprajú emotívnu a zdĺhavú smrť. Pričom každý divák vie, že práve to odštartuje poriadne "hádky" o železný trón. A že v tej akože rodinke sú poriadne vypäté vzťahy. Posledné slová nudného Viserysa ma však potešili. Zdá sa, že sa konečne pozrieme aj na Zimohrad. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpočátku jsem byl z časového skoku a "nových" tváří malinko zaskočen, ale tvůrci to opět výborně zvládli a za chvíli se člověk již orientuje. Tenhle díl patří především Králi Viserysovi, který chce za každou cenu sjednotit rozporuplnou rodinu. Jeho snaha je až obdivuhodná. Ukradl si pro sebe scénku v trůním sále a následně ještě u hostiny. Moc pěkný díl a příště očekávám, že se rozpoutá peklo. Viserys je takový Eddard Stark tohoto seriálu. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Lord Commander Harrold Westerling (Graham McTavish) je v seriálu stále naživu. V knižní předloze ovšem zemřel dříve, než se narodili Rhaenyře (Emma D'Arcy) její synové. (mikki089)
  • Když Alicent (Olivia Cooke) opustí Malou radu, aby pozdravila Rhaenyru (Emma D'Arcy), je zastavena a mluví se serem Errykem (Elliott Tittensor), přičemž si ho splete s jeho dvojčetem serem Arrykem (Luke Tittensor). Předznamenává tím, jak identičtí jsou, a jejich boj později. V knihách, když začne civilní válka, jsou dvojčata rozdělena: Ser Erryk s princeznou Rhaenyrou a Ser Arryk s královnu Alicent. Později spolu bojují na znepřátelených stranách a společně umírají. Zpěváci ve Westerosu prý napsali píseň o tomto souboji. (mikki089)
  • Název epizody odkazuje na titul Corlyse Velaryona (Steve Toussaint), který je v čele královského námořnictva. (mikki089)

Reklama

Reklama