Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

O šest let později. Boj o Náplavomarku je náhle v ohrožení a Rhaenyra se snaží dohodnout s Rhaenys. (HBO Max)

Videa (2)

TV spot

Recenze (97)

DonBraso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paddy Considine to dotáhnul. Musím říct, že rozhodně nejlépe zahraná postava a vlastně jako král nejvíc zajímavá. Teďka se malinko bojím, že seriál, který u mě vyvolává přesýpací hodiny skončí už někde v šedém průměru. Pravda je, že jsem chvilku ani nevěděl, která bije, protože těch postav a časových skoků pak divákovi musí udělat vrásky na čele. 75% ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: DO kráľovstva prichádzajú vzácny hostia aby potvrdili svoje právoplatné následníctvo. Či už Rhenyra pre svojich synov alebo Rheya pre svoje vnučky. Kráľ už je bezmocný a je na drogách ale keď prichádza k zásadnému rozhodovaniu zasadne opäť na železný trón. Kráľovnine plány sú tým nabúrané a pokračuje hra o tróny. Prevedenie: Tempo sa nám spomaľuje a prichádza čas na intrigy a zákulisné ťahy. Páči sa mi ako sa zrazu kráľovná a Rhenyra hrajú na šťastnú rodinku a stačila k tomu jedna kráľova reč. Syn s páskou cez oko bol mega drsný a začína sa mi ako postava celkom pozdávať nakoľko nám Deamon skrotol. Uvidíme čo sa ale bude diať po kráľovej smrti. 78% ()

Reklama

aR3Zz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napětí, které by se dalo krájet. Na druhou stranu mě prostě už ta politika a pletichaření přestala bavit. Ikdyž se pohybujeme mílovými kroky dopředu v čase (roky každý díl), tak se vlastně pořád nic neděje. Tedy děje, ale divákovi je to skoro jedno. Nestihne se sžít s postavami a vůči ději je až apatický. Nevím, co by se muselo stát poslední dva díly, aby mě to přesvědčilo a vtáhlo zpět, když právě nyní byly podle mě vyloženy všechny trumfy na stůl. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nikdo netvrdí, že v tomto díle není Paddy Considine hlavní hvězdou a je to v podstatě jeho one man show, ale co jinak se tu stalo? Děj se vlastně v ničem neposunul dál. Poprava Vaemonda Velaryona byla zkratovitá a trapná, neměla vlastně žádný dopad na děj, kromě toho, že vyšlo najevo, že Daemon si zřejmě může v královstvích beztrestně zabíjet koho chce (tu posla od krále, tu vlastní manželku, tu Velaryony.). A bastardi od Rhaenyry se nespravedlivě dostávají k moci. Rodinná večeře se spoustou přípitků od různých postav a s očekávatelným závěrečným urážením, byla až příliš dlouhá... Tak se tady na ČSFD vzpamatujte a nepředstírejte, že je tenhle veskrze průměrný seriálový počin stejně dobrý, jako Hra o trůny. 91%? To chcete říct, že tenhle díl HotD je skoro stejně dobrý jako Bitva bastardů z GoT? ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No tí ale rastú ako z vody. Len ópiový hrabľozub, sťaby kráľ, už rastie do hrobu. Spád to už nejaký má, ale na prekvapenia tu nie je tak skvelá atmosféra, ani šokujúca príprava ako v GoT. Zaujímavé to ale v tých vzťahoch je, takže, čo si človek počne. Na rok 2023 sú hranice hodnotenia už asi iné, keď nič poriadne nevychádza a stačí mu aj pár dojímavých momentov zničeného muža, ktorého si ani nestihol obľúbiť. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Název epizody odkazuje na titul Corlyse Velaryona (Steve Toussaint), který je v čele královského námořnictva. (mikki089)
  • Lord Commander Harrold Westerling (Graham McTavish) je v seriálu stále naživu. V knižní předloze ovšem zemřel dříve, než se narodili Rhaenyře (Emma D'Arcy) její synové. (mikki089)
  • Když Alicent (Olivia Cooke) opustí Malou radu, aby pozdravila Rhaenyru (Emma D'Arcy), je zastavena a mluví se serem Errykem (Elliott Tittensor), přičemž si ho splete s jeho dvojčetem serem Arrykem (Luke Tittensor). Předznamenává tím, jak identičtí jsou, a jejich boj později. V knihách, když začne civilní válka, jsou dvojčata rozdělena: Ser Erryk s princeznou Rhaenyrou a Ser Arryk s královnu Alicent. Později spolu bojují na znepřátelených stranách a společně umírají. Zpěváci ve Westerosu prý napsali píseň o tomto souboji. (mikki089)

Reklama

Reklama