Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

O šest let později. Boj o Náplavomarku je náhle v ohrožení a Rhaenyra se snaží dohodnout s Rhaenys. (HBO Max)

Videa (2)

Z natáčení

Recenze (96)

Pes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ide to dole vodou. Pomaly ale isto sa strácam v postavách, najmä pre časté menenie hercov, ktorí absolútne nevyzerajú ako ich predchodci... Nevýrazné hlavné postavy a celý diel o starom lepriakovi, ktorému už vykúpenie zubatej prajeme pri počúvaní jeho stonov. Zase sa to točí okolo intríg, bastardov a týpek bez oka čo bol v minulom diely jeden veľký jebko. Zrazu je najväčši macher (a na 100% by ste si ho pomýlili s jeho bratom ale keďže nemá oko je jasné kto to je). Je to smutné že hodinová časť by mohla mať 20minút a o nič podstatné by sme neprišli. ()

predators 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Souhlas s Eleanor05...nuda, žádný posun v ději (kromě 6ti let, které jsme přeskočili) a potěší jen maska Viserise. Ale i to jeho umírání bylo k smrti dlouhé. Navíc je zarážející extrémně častá výměna herců a absence externích lokací. Dějová linka jednoho rodu není ničím zajímavá. Hodnocení opravdu nechápu. ()

Reklama

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně epizoda, která si jasně šla za svým cílem. Scénář připravil úžasné dialogy, herci je dokázali skvělé přednést (Paddy Considine si jednoznačně zaslouží chválu) a maskéři a kostyméři ze sebe vydali to nejlepší. Navíc máte rozehrané karty pro další generaci, kdy si potomci můžou mezi sebou vesele pletichařit a vraždit. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi silné emotívne scény striedali trochu zdĺhavejšie pasáže. Viserysov nástup na trón bol vynikajúco natočený a posledná večera (ne)jednotnej rodiny symbolicky predznamenala ticho pred búrkou. Zdá sa, že to bolo poslednýkrát, kedy sa v jednej miestnosti stretli všetci bez toho, aby sa chceli navzájom povraždiť. ()

Malyszs 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nádherný. Strašně mi to zahrálo na city. Jakobych tam byl s nimi. Paddy Considine suprovej výkon. Já ti věřil už od peaky blinders, že jsi dobrej herec ty kluku jeden. Samozřejmě příběh je tragický a je mi z něj smutno... Jsem rád, že nám scénáristi chcou zase ublížit tak, jako v Baelorovi nebo The Rains of Castamere. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Koruna, která Viserysovi (Paddy Considine) spadla z hlavy, byl omyl při natáčení. Režisérovi se líbilo Mattovo (Daemon) gesto, když Paddy korunu zvedl, a tak scéna byla ponechána v seriálu. (mikki089)
  • Když Alicent (Olivia Cooke) opustí Malou radu, aby pozdravila Rhaenyru (Emma D'Arcy), je zastavena a mluví se serem Errykem (Elliott Tittensor), přičemž si ho splete s jeho dvojčetem serem Arrykem (Luke Tittensor). Předznamenává tím, jak identičtí jsou, a jejich boj později. V knihách, když začne civilní válka, jsou dvojčata rozdělena: Ser Erryk s princeznou Rhaenyrou a Ser Arryk s královnu Alicent. Později spolu bojují na znepřátelených stranách a společně umírají. Zpěváci ve Westerosu prý napsali píseň o tomto souboji. (mikki089)
  • Lord Commander Harrold Westerling (Graham McTavish) je v seriálu stále naživu. V knižní předloze ovšem zemřel dříve, než se narodili Rhaenyře (Emma D'Arcy) její synové. (mikki089)

Reklama

Reklama