Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

O šest let později. Boj o Náplavomarku je náhle v ohrožení a Rhaenyra se snaží dohodnout s Rhaenys. (HBO Max)

Videa (2)

TV spot

Recenze (96)

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pán přílivů, začíná dalším posunem v čase dopředu, tentokrát o šest let. Znovu se otevírá téma následnictví a jeho legitimity, do kterého znovu musí vstoupit i samotný král osobně, ač nyní již velmi zesláblý a v jiných otázkách téměř plně zastupovaný jinými. Jeho pomalá chůze k trůnu je jednou z nejlepších scén roku, podání koruny bratrem Daemonem je silným symbolickým momentem. Po nepříjemném – i když poté svižně utnutém – jednání v trůnní síni následuje velká rodinná večeře, umírající král by si totiž přál usmíření mezi svými příbuznými. Jistě, že to nakonec skončí urážkami, výhružkami a potlačovaným násilím, ale na začátku to alespoň na chvíli skutečně funguje, panuje civilní atmosféra a zazní nikoliv neupřímné přípitky a projevy obdivu. A i to je na dynamice vztahů v Rodu draka zajímavé, že nejsou jen tak jednoduché, aby mezi soky panovala čirá nenávist, že ve vztahu Alicent a Rhaenyry ještě zůstaly i stopy hlubokého přátelství, jež je kdysi pojilo, Daemon zase s věkem dokáže být ke staršímu bratrovi daleko shovívavější než kdy dřív. ()

Kokos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mráz po zádech při poslední cestě krále na trůn. Silná scéna. Poslední řev draka. Seriál mě baví čím dál víc a  GRRMův koncept alternativní středověké ságy, okořeněné lehkými prvky fantasy,  dodržuje seriál věrně. Jinak mě unavují ti zdejší "škemralové o pozornost", co  plavou "proti proudu" a hodí odpad a přitom sledují každý díl seriálu a k tomu dehonestují spokojené diváky (asi bych to neměl psát, protože tím jim pomáhám získávat tu pozornost, o kterou škemrají, ale nemůžu si pomoci - třeba budu zítra moudřejší a tenhle dodatek smáznu). ()

Reklama

Pes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ide to dole vodou. Pomaly ale isto sa strácam v postavách, najmä pre časté menenie hercov, ktorí absolútne nevyzerajú ako ich predchodci... Nevýrazné hlavné postavy a celý diel o starom lepriakovi, ktorému už vykúpenie zubatej prajeme pri počúvaní jeho stonov. Zase sa to točí okolo intríg, bastardov a týpek bez oka čo bol v minulom diely jeden veľký jebko. Zrazu je najväčši macher (a na 100% by ste si ho pomýlili s jeho bratom ale keďže nemá oko je jasné kto to je). Je to smutné že hodinová časť by mohla mať 20minút a o nič podstatné by sme neprišli. ()

WathanajX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jelikož se mi závěr předchozího dílu a obecně celý díl zamlouval vrhnula jsem se hned na další a opět se zklamala… Pro člověka, kterému trvá dlouho, než si zapamatuje vzhled jednotlivých postav a jejich jména jsou tyhle časové skoky a opět změny některých herců čisto čistě k posrání. Ještě ke všemu když se mezi sebou všichni množí jak králíci mám v tom kdo je kdo, s kým je spřízněn a tak prostě a jednoduše obrovský bordel. Postavy přicházejí a zase nesmyslně mizí a tak podobně pořád dokola. Kromě toho, že se děj opět nikam neposunul a časový skok znamenal jen to, že se král prakticky rozložil, se nic podstatného nestalo. Pod trůnem se znovu politikařilo a stejně jako předchozí díly se nešetřilo označením bastarde, děvko a jinými nehezkými výrazy. Takže jsme se od prvního dílu, ve kterém se všichni hádali prakticky o to samé nikam nedostali. A proto mě tenhle seriál, všechny řeči okolo a nekonečná stopáž vážně šíleně nudí. Navíc kvůli všeobecné změně herců a toho, že kromě krále a už ani Daemona nemá žádná postava bůhvíjaké charisma se nedokážu s nikým nijak "sblížit", soucítit s nimi a ani mě osud byť jen jediné z nich valně nezajímá. Nad vodou vše držel král a emoce, kterými se zde nešetřilo. Ale, co teď bude dál? ()

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Evidentně jsem opět viděl jinou epizodu než zbytek dosavadních recenzentů. V té co jsem viděl já, se opět jen tak z nudy poskočí v čase (cca 5-6 let), přeobsadí se půltuctu herců (o klidně až deset let starší) a 40 minut času epizody se jen žvaní. Pak za pompézní hudby se přibelhá král (belhání a pompézní hudba trvá nějaké dvě minuty). No a pak se zase žvaní - tentokrát více emotivně a jak jinak než o už několikrát omílaném šoku, že princezna má nějak pobledlé děti (s malou sekací vsuvkou). Pak epizoda končí. Čistá definice scenaristického odpadu (a teď zase můžete plakat u mě v inboxu, jak nedokážu ocenit umění). ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Koruna, která Viserysovi (Paddy Considine) spadla z hlavy, byl omyl při natáčení. Režisérovi se líbilo Mattovo (Daemon) gesto, když Paddy korunu zvedl, a tak scéna byla ponechána v seriálu. (mikki089)
  • Když Alicent (Olivia Cooke) opustí Malou radu, aby pozdravila Rhaenyru (Emma D'Arcy), je zastavena a mluví se serem Errykem (Elliott Tittensor), přičemž si ho splete s jeho dvojčetem serem Arrykem (Luke Tittensor). Předznamenává tím, jak identičtí jsou, a jejich boj později. V knihách, když začne civilní válka, jsou dvojčata rozdělena: Ser Erryk s princeznou Rhaenyrou a Ser Arryk s královnu Alicent. Později spolu bojují na znepřátelených stranách a společně umírají. Zpěváci ve Westerosu prý napsali píseň o tomto souboji. (mikki089)
  • Název epizody odkazuje na titul Corlyse Velaryona (Steve Toussaint), který je v čele královského námořnictva. (mikki089)

Reklama

Reklama