Reklama

Reklama

Rod Draka

(seriál)
  • USA House of the Dragon (více)
Trailer 5
USA, (2022–2024), 18 h 29 min (Minutáž: 51–69 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Milly Alcock, Emily Carey (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Seriál, odehrávající se 200 let před událostmi Hry o trůny, zachycuje Targaryeny vládnoucí Sedmi královstvím, ale také vlastní rod na pokraji občanské války. Ještě před narozením syna šokuje král Viserys celou říši prohlášením, že jeho dcera Rhaenyra se stane nástupcem trůnu. Jakmile se narodí zdravý syn, události rychle naberou nový směr a mnozí spřádají plány, které by princezně znemožnily usednout na Železný trůn. S intrikami na obou stranách a říší na hraně zániku zažijete vzestup a pád Rodu Draka. (Magic Box)

(více)

Diskuze

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Updated_Cake

Tak jsi se hezky rozepsal o tom, co jsem doslova napsal "neřeším".

Problém se čtením nebo chápáním textu?

No hlavně, že jsi mně neopomněl hned z kraje urazit. To byla ostatně primární pohnutka toho tvého slintu, že?! ;-)

Updated_Cake

Updated_Cake (hodnocení, recenze)

cernakus

Chápu napodobeninu verbala, i když docela dost chabou... Kde jsem to ale ztratil, je tvoje porovnávání s Tolkienem a s nějakou realističností draků. Ten příběh je zasazen do fantasy: to se často neopírá o realitu a snaží se ti naproti tomu dát jiné základy a postavit na tom něco kompletně svého. Upřímně nečtu poprvé a asi ani naposled rádoby chytré řeči o fyzice, jak by ti draci nemohli létat, existovat, apod. A i když uznávám, že nejde asi o nejlepší design draků, co tu máme, asi by tě moc nepotěšilo vědět, že drtivá většina příběhů je na tom úplně stejně a má nefunkční modely. Protože co? Protože to je fantasy... Z HoD/GoT kritéria na nějakou aerodynamiku a body/wing size ratio splňuje vážně jen pár kusů. Paradoxně nejvíc realistický a funkční model má pravděpodobně Harry Potter v Ohnivém poháru, a to to ani není film nebo série, která by se nějak většinově opírala o draky, jako tento seriál. Rozhodně mi ale musíš vysvětlit, jak bys chtěl správně namodelovat "inteligenci draků", jakožto to je stvoření, které nikdy ani v nějaké základní formě neexistovalo a je to čistě fantasy stvoření, takže tu nelze stavět na empirických datech a je to čistě na individuálním přístupu autora. Zmínil jsi Tolkiena a vyzdvihoval jeho model: mluvící drak ti přišel ok ale tohle ne? Tomu říkám bordel v názorech... :D

na příspěvěk reagoval cernakus

Jasic

Jasic (hodnocení, recenze)

cernakus

Myslím, že do toho ti lidé šli, protože neměli, co ztratit. Žili jako spodina, v momentálně okupovaném městě a někdo jim řekne: kámo, je tu pravděpodobnost, že můžeš být vyvolený, jdeš do toho? A oni jen: můžu tu zhnít ve sračkách nebo do toho půjdu a třeba si budu žít jako princátko. 🤷🏼‍♀️ A co se týče porovnání s Tolkiemem, tam nejsou draci jen velcí plazi. Jsou to výtvory Morgotha, inteligentní, mluvící, strašliví. V Martinově univerzu to defacto jsou "jen" velcí plazi s inteligencí psa. S Targaryeny je pojí pokrevní magie. I proto se Targaryeni berou mezi sebou, aby neředili krev. A v někom se geny projeví víc, v někom zase míň. A drakovi je jedno, jestli tvoje máma byla manželkou Targaryena nebo jen jeho milenka z bordelu. Když to v sobě máš a podědil si toho hodně, tak to drak vycítí a neopeče si tě 😁

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Sakra radost z každého dalšího dílu mi kazí jen fakt, že víme že ti "hodní " dostanou na prdel.

na příspěvěk reagoval Updated_Cake

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Stejně je celý koncept těch draků v Martinově vesmíru těžce nerealistický. Tedy hlavně reakce lidí na něj. Prostě si přijde nějakej truhlík, co už má odžito. Drak se na základě jeho smradu, které je primárně smrad nemytých koulí a hoven, ve kterých se zrovna vyválel, rozhodně že ho ani nesní ani nespálí a najednou jsou to největší kámoši a z truhlíka je najedou dračí jezdec. Vůbec se neřeší, že pokud dospěláka poprvé v jeho životě umístíte do výšky, tak se tak zesere strachy, že obvykle dostane šok a bu´d omdlí nebo hysterák.

Vůbec se neřeší, že nevzdělaný plebs, co znal draky hlavně z mýtů a občas ho viděl letět na obloze, najde odvahu se k tomu monstru byť jen přiblížit. Jen pro srovnání, když se trénuje přejezd tanku nad zakopaným vojákem, devět z deseti rekrutů si napoprvé cákne nebo kákne do trenek, ten desátý rovnou omdlí. A to je tank, řízený člověkem a celé je to naaranžované, že se teoreticky nemůže nic stát. Tady se ví, že pokud si drak nevybere, tak to automaticky znamená BBQ. A i když jsou to nevzdělaní chasníci, tak základní počty jim jdou a jestliže je 30 kandidátů a jen jeden drak, tak jim dojde, že nejméně 29 z nich skončí s křupavou kůrčičkou.

A co víc, polovinu toho plebsu tvoří pipky. Ty se poserou obvykle už jen z myši nebo pavouka. Už vidím, jak dobrovolně napochodují před draka.

Také inteligence draků v tom světě je podivná, je to takový hybrid psa, delfína a šimpanze, kombinovaný s žábou.

Prostě mi to nesedí, chápu že lenivé tlustoprase je technicky nevzdělaný škrábal, takže mu logika nic neříká, ale Tolkien taky nebyl inženýr, a jeho Šmak byl mnohem více promyšlený koncept.

Dokud jsem znal jen draky šukny nespalitelné, tak to tak nějak dávalo smysl. Vylíhli se na jejích kozičkách, byla odolná vůči ohni jako oni, byla s nimi celý jejich život, byla k nim starostlivá jako fakt nějaká matka. Dávalo smysl, že jí byli věrní a tak nějak poslušní. To, že Drogáč neslupnul Snížka pak dávalo smysl, skrze ten jeho masivní "plot armor", který by i Batman mohl závidět.

Ještě člověk pochopil ty vztahy mezi vznešenými targáči a draky, protože k drakovi šli obvykle jako děti a navíc v doprovodu drakojezdců. Vůči mláďatům tak byli více ohleduplní. Navíc vznešení targáči nesmrděli hovny, a tak bylo snažší vyčmuchat ten drakojezdčí gen.

Ovšem to co jsem viděl v S02E07 to už mi hlava nebrala jako ani za mák uvěřitelné.

Samozřejmě neřeším, že celý koncept statunových potvor létajících s mrštností sokola s nekonečnými zásobami supernapalmu, je zcela mimo jakoukoliv fyziku, to prostě beru jako in-universe magii.

na příspěvěk reagoval Jasic, Updated_Cake

Bellamy

Bellamy (hodnocení, recenze)

Updated_Cake

Jdi spamovat někam jinam ty nádhero. Chápu že nemáš rodinu a kamarády a tohle je jediná možnost kde si můžeš pokecat :D

Když já všechno hejtím tak třeba první čtyři řady seriálu Vikings a celé The Last Kingdom je proti Rodu draka veledílo. Ale třeba se tenhle seriál zlepší třetí sezonou.

On teda Updated_Cake cihlu do roky nevezme ale odborník je to za slovo vzatý :)

Updated_Cake

Updated_Cake (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Já se těch remaků upřímně bojím. Dnešní filmy jsou nastavené tak, že když to má v sobě nějakou akci, musíš diváka konstantně dopovat něčím alespoň každých 5 minut, aby ti udržel pozornost. Nebo osobně jsem moc neviděl v poslední době tento okruh filmů/seriálů, které by sázely na delší dialogy a pomalejší tempo. Kreativní vyčpělost tu smrdí už dlouhodobě a taky nejsem fanoušek no. Já si klidně dám náročnější film i třeba pak něco jednoduššího, ale jde mi nějak o ten celkový koncept, jak to funguje dohromady a co mi to ve finále dá za zážitek. Nevadí mi jít na Nolanovku a další den si střihnout animák, ale musí to mít svoji hodnotu. Ta se tam těžce ztrácí poslední dobou. Dřív mi přišlo, že když člověk šel do kina na cokoliv, co mělo trochu větší PR, tak v drtivé většině případů to prostě mělo svoji hodnotu. Dnes se člověk musí dívat od koho to je, co tam je za herce, jak vypadá trailer a ani všechny tyhle věci ti občas nepomůžou a narazíš na film u kterého si jen říkáš "jak tohle vůbec mohlo projít ze scénáře do kin?".

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Updated_Cake

"Nejvíc mě dojímá takové to tvrdé jádro, co jde často sledovat něco, o čem vlastně už dopředu ví, že se jim to nebude líbit, jen aby to mohli jít kritizovat všude po internetu a pokoušet se (stejně jako tady kolega) bagatelizovat názor druhých lidí a kazit jim zážitek z toho, zatímco jedním dechem dodává, že "každý má právo na svůj názor"."

Amen. :) A bagatelizace je ještě ten lepší případ. Horší je, když ti začnou nadávat, že nemáš žádný vkus, že jsi dítě (když tě baví komiksovky nebo anime, to asi všichni známe :) apod. 

na příspěvěk reagoval Updated_Cake

Updated_Cake

Updated_Cake (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

To nebyla moje pointa v té reakci na něj... Nemám rád lidi, co se snaží tvářit jako něco extra a ve finále jen tupě papouškují názor někoho jiného a nechápou kontext a souvislosti. O těch jeho oxymóronech nemluvě. Tohle je jednoduše typický zástupce skupinky lidí, co sledují všechno možné (občas to ani nesledují nebo si to hodí někam jako bokovku a většinu času to ignorují) a pak jdou vše jen hejtit a sami vlastně ani nevědí, co chtějí. Nejvíc mě dojímá takové to tvrdé jádro, co jde často sledovat něco, o čem vlastně už dopředu ví, že se jim to nebude líbit, jen aby to mohli jít kritizovat všude po internetu a pokoušet se (stejně jako tady kolega) bagatelizovat názor druhých lidí a kazit jim zážitek z toho, zatímco jedním dechem dodává, že "každý má právo na svůj názor". To je jednoduše absurdní a směšné. Toť asi vše k tomuto tématu...

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Updated_Cake

Když se čas od času vybere k remaku něco, co opravdu dává smysl, ale hlavně když ten remake dostane do rukou někdo talentovaný, tak budiž. Ale žel... většinou tohle případ není. Ta kreativní vyčpělost a vyprázdněnost Hollywoodu mě taky v poslední době trochu začíná otravovat a to nejsem zrovna někdo, kdo si potrpí na náročnou filmařinu. Ale chtěl bych, aby když se do něčeho vleje 200 mil. dolarů, divák měl ten zážitek, který si představí - velkofilm. A ne nějakou šedivou, scénáristicky pitomou rutinu. 

na příspěvěk reagoval Updated_Cake

Updated_Cake

Updated_Cake (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Souhlas, sci-fi a fantasy žánry se začaly docela propadávat poslední dobou a zavadit o něco alespoň v téhle kvalitě je náročné. Zvlášť ještě když se propadly poslední dobou celkem dost i různé komiksovky, kina zažívají docela těžké časy (mj. i kvůli streamovacím službám) a málo studií se bojí zariskovat a vysypat nějakou solidní částku do smysluplného projektu. Navíc se víc a víc vzdalujeme od zlatého začátku století, kdy se toho vyprodukovalo spoustu a spíše tu budou pokusy o remaky než o něco nového. 

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Updated_Cake

Jinak ale souhlasím, že ve srovnání s alespoň prvními pár řadami GoT jsou dialogy a postavy tady o něco slabší. George prostě tohle opravdu umí jako málokdo :)

na příspěvěk reagoval Updated_Cake

Updated_Cake

Updated_Cake (hodnocení, recenze)

Bellamy

Ty jsi to hodně ztratil :) Je ti 15 nebo jsi jen hloupý? No, ono to vyjde asi nastejno, netřeba odpovídat. Ano, super, jako ovečka následuješ ostatní, děláš zmíněný hejtwatch a vlastní názor nikde. Jestli tě tak dostal 1 příspěvek random člověka na internetu nebo nejsi schopen držet nervy na uzdě, je mi tě od srdce líto. Doporučuji sehnat psychoterapeuta, tohle mi nepřijde moc zdravé :) Já se loučím, reagovat na tebe dále nemá smysl, prakticky jsi mi jen potvrdil, co jsem napsal <3

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Feidias

Já si užívám tu cestu k těm výsledkům, o které veškeré detaily nevím a HBO adaptace mě hodně baví. Některé věci jsem si už prozradil a některé věděl z dřívějška a jsem za to rád, protože tady v této diskuzi jsou kreténi, kteří bez jakéhokoliv upozornění vyspoilují úplně všechno. 

Typické příklady egoistických čtenářů předlohy, myslel jsem si, že se tohle týká spíše jen čtenářů manga komiksů (v kontextu anime adaptací, kdy zvlášť u některých mají tyhle individua velkou potřebu ukázat svou nadřazenost plynoucí z vědění něčeho, co jiný člověk neví a pokazit mu zážitek), ale vidím, že se to týká konzumentů, čtenářů a fanoušků čehokoliv. Nejhorší lidé vůbec. 

Feidias

Feidias (hodnocení, recenze)

Bellamy

Já jsem si to četl, ale spíš mi jde o to, že je skoro jedno kdo usedne na trůn, když je království i rod v troskách.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Bellamy

Pro své mentální dobro přestaň s hejtwatchem a uleví se ti. Já si HOTD užívám stále naplno, je to produkčně, herecky, příběhově stále kvalitami jeden z nejlepších seriálů, navíc v žánru fantasy, což je pro mě obrovský plus. Sci-fi a fantasy stále nemaj tak velké zastoupení (a už vůbec ne v takovéto kvalitě), jak bych si přál. 

na příspěvěk reagoval Updated_Cake

Bellamy

Bellamy (hodnocení, recenze)

Tím neexistují myslím to tak že měli asi 1 minutu za sérii na scéně. Proto to nikdy nepřekoná Hru o trůny a můžete jen čekat na smrt oblíbené postavy v té telenovele ala Ordinace

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Bellamy

Bellamy (hodnocení, recenze)

Feidias

Na trůn usedne jeden z těch malých fracků Rhaenyry kteří v seriálu obě první série neexistují takže shit. Kdyby se řídili knihou.

na příspěvěk reagoval Feidias

Feidias

Feidias (hodnocení, recenze)

Jak se tu píše, která strana vyhraje. Nevím, mi zatím přijde, že spíš všichni prohrají a jen pár jich to přežije. Rod se sice udrží moci, ale to začátek jeho konce.

na příspěvěk reagoval Bellamy

Bellamy

Bellamy (hodnocení, recenze)

Updated_Cake

Laskavě se uklidni ty blbečku. Toaleták na hajzlu čteš tak ty.

A nebudeš jeden z těch co napíší jak epizoda S02E06 byla skvělá že nechápeš ten hate jako už asi 5 lidí v RECENZE a na IMBD dostala 63% za hodnocení od 19000 uživatelů?

Tak si vyhon u toho jak Daemon líže pipku svojí mámě a Verbal at ti pomůže mě se to bohužel nelíbí :(

na příspěvěk reagoval Updated_Cake

Updated_Cake

Updated_Cake (hodnocení, recenze)

Bellamy

"Každý má právo na svůj názor" => rozhodneš se pak v X dalších větách posuzovat názor někoho jiného oproti nějakým článkům na internetu. To je velmi dospělé, vyspělé, uvědomělé a chytré... Ano, zelení mi přijdou nudní. Jak už tu bylo řečeno, Otto se z nějaké části dá přirovnat k Tywinovi, ale ani zdaleka nemá jeho akčnost a dravost. Král? Prakticky typická vyklepaná pubertální loutka, která jen čeká, co mu kdo řekne. Joffrey například, když už nic, měl alespoň svoji dávku arogance, ctižádosti a dokázal diváka dohnat k tomu, že tu postavu nenáviděl a čekal díl od dílu, kdy zemře. Tady člověk ví, že na trůnu sedí špatný člověk, jeho matka tahala hodně za nitky, aby vše bylo podle ní celý život a stejně ho to ze židle nezvedne, protože král nemá vlastně žádný charakter. Oproti tomu černí právě excelují i v tak banálních věcech jako jsou rozhovory. Daemonova část je tam právě jedna z těch nejzajímavějších, jak příběhově, tak i z hlediska té postavy. Pokud tvoje pozornost ovšem uvadá už po tom, když si přečteš složení hajzlpapíru na toaletě, nedivím se, že takovou věc nedoceníš a musíš ji popichovat svými oxymórony :)

na příspěvěk reagoval Bellamy

Uživatel Updated_Cake smazal svůj příspěvek.

Merengues9

Merengues9 (hodnocení, recenze)

Mě teda seriál neskutečně baví, taky mě donutil si začít číst předlohu, ale je fakt, že Daemonovu linku považuji za slabší, ale v té celkové kvalitě se to ztratí :-) 

Bellamy

Bellamy (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Každý má právo na svůj názor ale i ti co měli možnost shlédnout čtyři první epizody najednou ještě před vysíláním první epizody tak taky vydali články že Daemon je v první polovině druhé série absolutně nevyužítá postava a bohužel to pokračuje i nadále. Asi na EDNA nebo TV Guru byli ty články. Takže patříš mezi těch 20% lidí co si myslí opak :D

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, Updated_Cake

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Daemonova linka je jedna z těch nejzajímavějších, sledovat jeho halušky a interakce s úžasně zahraným lordem Strongem a pak ty problémy mezi těmi bláznivými rody Blackwoodů a Brackenů. Rhaenyra je strašně sympatická a strašně dobrá herečka, tahá sama celou svou stranu. 

na příspěvěk reagoval Bellamy

Bellamy

Bellamy (hodnocení, recenze)

Updated_Cake

Prý zelení jsou strašně nudní :DD

 já jako fanoušek černých tu  prohlašuji že jestli Rhaenyra opět celou druhou sérii jen prokecá jako tu první a žádné létaní na drakovi a jestli Daemon bude mít ty stupidní halucinace i v šesté epizodě tak začnu fandit Aemondovi  s Cristonem a budu si přát aby Daemonovi už konečně někdo podal otrávené víno :D 

na příspěvěk reagoval Updated_Cake

rashaverak

rashaverak (hodnocení, recenze)

Updated_Cake

Dekuji za info, rad se divam v originalnim zneni a prekvapilo me ze vlajkova lod nema ceske titulky a tak jsem se chtel zeptat zda maji i ostatni tento problem. Zkusim podporu.

Související novinky

Třetí řada Euforie přece jen dorazí

Třetí řada Euforie přece jen dorazí

16.07.2024

Jen pár měsíců nazpět jste se u nás mohli dočíst, že plánovaná třetí řada veleúspěšné Euforie se zmítá v problémech a není zdaleka jisté, jestli se vůbec na druhou sérii bude nějak navazovat a příběh… (více)

Rod draka přiletí i se třetí sérií

Rod draka přiletí i se třetí sérií

18.06.2024

Jsou zprávy, které sice nejsou nikterak překvapivé, o to víc ale potěší. Žhavými intrikami a ještě žhavějšími bitvami natřískaný Rod draka je obřím hitem - pilot první série dodnes zůstává… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama