Reklama

Reklama

Úniková hra: Turnaj šampiónů

  • USA Escape Room: Tournament of Champions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Úniková hra: Turnaj šampiónů je pokračováním divácky úspěšného psychologického thrilleru Úniková hra. Tentokrát se nic netušící skupina šesti lidí ocitne uzamčená v další sérii únikových místností. Postupně odhalují, co je spojuje, aby mohli zůstat na živu… a zjišťují, že tuto hru už jednou hráli. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (177)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Asi jsem byl lépe naladěn než u jedničky, tentokrát jsem o něco spokojenější. Samozřejmě základní motiv zůstává, a tak je film nejen podobný předchozímu, ale i všem těm Kostkám a Saw, s čímž se asi moc dělat nedá. Tentokrát se Zoey snaží najít ty, co za vražednou hrou stojí. A nemusí hledat dlouho, jelikož si ji najdou sami. Také se nakonec vysvětlí, proč tolik hráčů vyhrálo ve svých hrách a setkalo se znovu. Napětí v jednotlivých místnostech nechybí, vše je hnáno až na hranu. Sice jsem tak trochu čekal, že dojde na rozřezání lasery v přímém přenosu či rozleptání kyselinou v detailu, ale nechť. Gore se tedy opět nekoná, tudíž kdo si bez něj neumí film představit, asi by jej měl raději vynechat. Mně to tentokrát nevadilo. Vražedný vagon či tekuté písky pobavily. K trojce je očividně našlápnuto, což bude nejspíš záviset jen na výdělcích. Rychlá oddechovka, kde se místo mluvení hlavně běhá. ()

Eraserhead 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co dělá v žánrovém označení horor, který tam není zastoupen ani vteřinu. Příběh absentuje a jen se tu plynule přeskakuje z jedné místnosti do druhé. Na této úrovni to vlastně funguje celkem dobře. Únikové sekvence jsou napínavé, řemeslně slušně provedené, ale film nenabídne vůbec nic navíc. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

I přesto, že byl Escape Room (2019) jen x tou variací na Cube (1997) tak měl měl kupodivu celkem svižný tempo a šlo o celkem slušnou (průměrnou) podívanou, která ale rozhodně nenudila. O tomhle (pro mě) zbytečným pokračování to říct nemůžu. Tohle už prostě bylo ždímání suchýho hadru. Navíc konec naznačil, že by měla přijít trojka ve které to roztočí sirotek Isabelle Fuhrman. No potěš koště. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

A tak král Mínós, pověřil největšího Řeckého stavitele Daidalose, aby postavil labyrint, ze kterého nebude možnost uniknout a v samotném jeho středu, číhal napůl člověk a napůl býk. Zoey a Ben, v předchozím díle, unikli jen z jedné části labyrintu a teď je čeká, další část, asi takhle by se dal tenhle film popsat. Je fajn, že přestože Zoey a Ben fyzicky unikli, tak po psychcické stránce, tam sou stále uvězněný a tvůrci hry jim opět připomenou kam patří. Najednu stranu je fajn, že film má krátkou stopáž, ale na druhou stranu až na Zoey a Bena, ostatní postavy nedostanou skoro žádný prostor a přitom, mi veteráni z jiných her, byl idost sympatický a natodzdíl od předchozího dílu, tak víc spopracují a nejdou proti sobě. A co se týče různých místností a pastí v nich, tak ty první dvě sou takové průměrné, ale třetí a čtvrtá, sou fakt něco, sou docela děsivé a uniknout z nich neni úplná sranda. Ale opět krátká stopáž, takže v žádné místnosti to neni na dlouho a to je fakt škoda. Ale jinak je to jako předchozí film, je to napínavý, má to zajímavý vývoj, takže trojka snad bude příští rok a herci hrají svoje postavy na jedničku, jen by to chtělo jim dát prostor. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Hodně v poslední době koukám na různá pokračování filmů, které mě zaujali před pár lety. První Escape Room mě bavil jako fanouška samotných her. Navíc byl nenáročný, bez gore a hezky se uzavřel. Vlastně jsem i trochu čekal, že by z toho mohla být série. I tak jsem ale VŮBEC nezaznamenal pokračování. Natož, že by to šlo i do našich kin. Chvála Netflixu, že si na mě vzpomněl. Escape room dva je klasický sequel, který nabídne stejnou porci obsahu jako posledně. Ale na rozdíl od Murder Mystery 2, které jsem recenzoval před chvilkou, tak ER 2 nenabídl vůbec nic navíc. Ačkoli jsem se docela bavil a film utekl, tak u filmu, který má ambice být kvalitní hororovou zábavou (alespoň jako jednička), tak je to zoufale málo. Hádanky jsou zajímavé, ale zvrat na konci slabý a celková zápletka nijak nezajímavá. Tady už bych raději sérii opustil. (48 %) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Existují dvě různě dlouhé verze filmu (88 a 96 minut). Obě mají naprosto rozdílný začátek a závěr filmu. (SOLOM.)
  • Film se natáčel od 10. listopadu 2019 do 27. ledna 2020 převážně v Kapském Městě v Jižní Africe a v Budapešti v Maďarsku. (Trilobajt)
  • Společnost Minos nese svůj název po krétském králi Minósovi z řeské mytologie. Ten nechal budovatele Daidalose postavit labyrint, do kterého byl zavřen Minotaurus, zrůdný potomek Minósovi manželky Pasifaé a posvátného bílého býka. (NiWi)

Reklama

Reklama