Reklama

Reklama

Úniková hra: Turnaj šampiónů

  • USA Escape Room: Tournament of Champions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Úniková hra: Turnaj šampiónů je pokračováním divácky úspěšného psychologického thrilleru Úniková hra. Tentokrát se nic netušící skupina šesti lidí ocitne uzamčená v další sérii únikových místností. Postupně odhalují, co je spojuje, aby mohli zůstat na živu… a zjišťují, že tuto hru už jednou hráli. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (177)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem mnohem víc. Jednička totiž měla ohromné kouzlo a jedinečnou atmosféru. Zde to zdaleka není takové a co víc, strašně mi chybělo, jak dříve soutěžící snad ještě do poloviny filmu stále věřili, že je to jen hra a nehrozí jim smrtelné nebezpečí. Zde byli naopak až příliš zkušení a možná i přehnaně dobráčtí. Ihned věděli o co se jedná a pracovali jako dokonalý tým, což mne nijak zvláště nebralo. Místnosti byly sice krásně navržené, ale postrádali nějakou výraznější vnitřní nápaditosti. Snad jen s výjimkou ulice New Yourku jsem byl s nástrahami nespokojený a u zůčastněných jsem postrádal nějaké to handrkování, úkázky vypjatých emcí a zoufalostí. Zde se však všichni seběhli jako parta natěšených školáčků a úspěšně řešili jeden hlavolam za druhým. Dalším zklamáním byl závěr, který obsahoval zajímavý zvrat v příběhu, ale dle mého byl neuspokojivě provedený a tím pádem nemůže být doceněn. Od Jedničky to má hodně daleko. 55% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Jedničce jsem dal tehdy 4 hvězdy jelikož se mě hodně líbila tohle je slabší. Předně na to, že se to jmenuje turnaj šampiónů tak ty šampioni až na ty 2 z jedničky jsou dobré sračky a skoro hned umřou a navíc se o nich skoro nic nedozvíme. Jednička měla lepší smrti a postavy mě přišlo za to tady se mě líbil konec a narážky na třetí díl. I pasti zde jsou už hodně na náhodu  a přežít by neměl už nikdo. 60 procent pokud bude trojka za další 2 roky sem s ní. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pokračování povedeného Escape Roomu je obdobně solidní podívanou a kdo má rád tyhle variace na Kostku a Saw jako já, tak by neměl nadávat.Film pokračuje hned po prvním dílu a tentokrát sledujeme nic netušící skupinu řešit únikové místnosti s tím rozdílem, že jsou všichni bývalí šampióni, tedy inteligentnější a tak vyřešit jednotlivé hádánky jim nedělá až takový problém, byť pro diváky náročné rozhodně jsou. Film je opět PG13, takže se musíme obejít bez gore, ale v tomhle případě to až tak nevadí, jelikož samotné smrti by v jiném Ratingu nevyzněly lépe.Design Escape Roomů je působivý, samotné hádanky jsou pěkně zamotané, napětím se nešetří a celé je to dost dobře a inteligentně vymyšlené, že se divák nemá šanci nudit, jelikož se jde z místnosti do místnosti. Úplně realistické to možná není, ale to je dobře, jelikož kdyby se to drželo při zemi, tak by to byla nuda jak v reálném životě. Potěšil i závěrečný nečekaný zvrat, takže za mne fajn oddechová a zábavná žánrovka, kterých moc nevzniká, takže nemám problém udělit vyšší hodnocení. Bavil jsem se nadprůměrně.Příběh 3/5, Akce 4/5, Humor 0/5, Násilí 0/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 3/5, Herci 3/5. 7/10. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Turnaj šampiónů se nijak neodlišuje od jedničky Únikové hry. Jedná se o klasické pokračování, kde najdeme původní hlavní hrdiny, jak se ocitnou prakticky ve stejné kaši a jsou doprovázeni "nenápadnými" drobnostmi, které mají napomoct k odkrytí "nečekané" pointy. Ano příběh se dá odvyprávět po shlédnutí prvních pěti minut, ale dobře se na to kouká a divák se nijak nenudí. Podobné filmy prostě neomrzí. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Nemám problém jít do toho opět za 4 hvězdy. Ano, je to v podstatě okopčené Saw, ale trochu chytřejší, není to zdaleka tak přestřelené a zbytečně brutální a koneckonců je to i v jistých mezích uvěřitelné v tom smyslu, že pokud by někdo dal skutečně hodně peněz, tak únikové místnosti ve hře by byly reálně zkonstruovatelné. Popkorňák jak se patří. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • V jedné scéně je vidět, jak blesk uhodí do hodinek, které má Zoey (Taylor Russell) na ruce a poškodí je. V dalších záběrech jsou ale hodinky jasně nepoškozené. (Kudly4)
  • Existují dvě různě dlouhé verze filmu (88 a 96 minut). Obě mají naprosto rozdílný začátek a závěr filmu. (SOLOM.)
  • Film se natáčel od 10. listopadu 2019 do 27. ledna 2020 převážně v Kapském Městě v Jižní Africe a v Budapešti v Maďarsku. (Trilobajt)

Reklama

Reklama