Reklama

Reklama

Úniková hra: Turnaj šampiónů

  • USA Escape Room: Tournament of Champions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Úniková hra: Turnaj šampiónů je pokračováním divácky úspěšného psychologického thrilleru Úniková hra. Tentokrát se nic netušící skupina šesti lidí ocitne uzamčená v další sérii únikových místností. Postupně odhalují, co je spojuje, aby mohli zůstat na živu… a zjišťují, že tuto hru už jednou hráli. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (177)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jednička byla fajn alternativa k Saw a podobným žárovým projektům, měla napětí, silné postavy, dobré hádanky i pasti. Dvojka se snaží být samozřejmě velkolepější, ale vůbec se to nedaří. O postavy už nemáte strach, netrápí vás věčná otázka kdo, proč, jak a kde. Všechno víte, už Vám zbývá jen ta akce a pasti, které jsou nic moc, sice se tvůrci snaží, ale všechno mi přišlo o hodně víc umělé s né úplně nejsilnějším CGI. Postavy jsou ale zase fajn a past v bance je slušná. Sranda je, jak kvůli rozpočtu dobře vynechat past v letadle. Finále díky castingu postrádá jakýkoliv prvek překvapení. Druhý díl vysvětlil část věcí a dal další možnost pro pokračování, které už by mi přišlo ale hodně zbytečné. O mnoho slabší než jednička, ale i tak na jeden nedělní večer docela slušné.55%. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Typický neduh sequelitidy, přičemž jednička pro mě byla příjemným překvapením, ale dvojka už mě moc nebavila a způsob jakým vrátila staré postavy do hry mi přišel vyloženě hloupý. Sony by se mělo vzpamatovat a točit v první řadě výborné filmy, které se posléze můžou stát klasikami. Pak i začnou chodit lidi. ()

Reklama

Kacitr 

všechny recenze uživatele

Na pár unikovkách už jsem byla...ale žádná z nich nebyla tak vytuněná, jako tahle. Ne že bych si teda stěžovala. Ha. Skvělé nápady. Lasery, kyselina...bavila jsem se snad o chlup více než v prvním díle. Neřeším (ne)logičnost, je jasné že v reálu a pod takovým tlakem by vyřešení těch hádanek nebylo možné + vymýšlení toho všeho, tak jistě. A ještě by každému před vstupem šoupli k podpisu vlastní testament....To vše dávám stranou. Chtěla jsem jen trochu zábavy. Bylo fajn vidět Isabellu Fuhrman i Holland Roden. Na dvojku Zoey & Ben se pěkně kouká, jeden jim prostě musí fandit. A že by třetí pokračování? ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Horší než první díl, ale je fakt, že jsem se párkrát přistihl, že jsem se v důsledku napětí předklonil a za držel dech...a to se mi moc nestává 😁 Takže jen za to dávám jednu hvězdu navíc než bych normálně... Ani nevadilo, že některá řešení nemáte napoprvé šanci ani pochytit... Slušná závěrečná pointa a náběh na další díl je na světě. Snad si tvůrci dají pozor a udrží jakou takous kvalitu a nestane se z toho sra*ka ve stylu Saw... ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Typický,moderný sequel. Kvalitovo slabší film od originálu, ktorý je v konečnom dôsledku takmer zbytočný. Príbeh sa klasicky kopíruje systémom ctrl c ctrl v z jednotky(máme v ňom pár známych hrdinov doplnených o nové postavy ktoré sú úplne zbytočné, bezduché a sú na plátne len aby mal kto umierať) ; tvorcovia sa držali hesla všetkého viac(viac hier, viac pascí, ktoré budú zložitejšie,náročnejšie a premyslenejšie) a na záver tam šupli nejaké to prepojenie a objasnenie 1 udalosti z jednotky aby sa nabudil dojem že celý príbeh je hlboko premyslený, začalo sa budovať univerzum a mohli do nekonečna vznikať ďalšie a ďalšie diely(minimálne trojka sa zdá podľa záveru ako povinnosť aj keď filmy s takouto témou môžu vznikať v podstate do nekonečna). Keď opomeniem fakt, že toľko tak prešpekulovaných a zložitých pascí a escape rooms by po sebe neprežil asi nikto, film nie je celkovo natočený zle a Adam Robitel si hercov i technickú stránku postrážil. Akurát, že toto všetko sme už raz videli. A o Minose sme sa toho tiež príliš nového nedozvedeli... 55% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • V čase 56:32 můžeme vidět loď v láhvi. Tato láhev je od 15leté skotské whisky Dimple Haig 15 yo. Je balená v typické třírohé láhvi s důlky – anglicky dimple, odtud její název. (DJMaroko)
  • Existují dvě různě dlouhé verze filmu (88 a 96 minut). Obě mají naprosto rozdílný začátek a závěr filmu. (SOLOM.)
  • Společnost Minos nese svůj název po krétském králi Minósovi z řeské mytologie. Ten nechal budovatele Daidalose postavit labyrint, do kterého byl zavřen Minotaurus, zrůdný potomek Minósovi manželky Pasifaé a posvátného bílého býka. (NiWi)

Reklama

Reklama