Reklama

Reklama

Úniková hra: Turnaj šampiónů

  • USA Escape Room: Tournament of Champions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Úniková hra: Turnaj šampiónů je pokračováním divácky úspěšného psychologického thrilleru Úniková hra. Tentokrát se nic netušící skupina šesti lidí ocitne uzamčená v další sérii únikových místností. Postupně odhalují, co je spojuje, aby mohli zůstat na živu… a zjišťují, že tuto hru už jednou hráli. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (177)

Soweek 

všechny recenze uživatele

Nemám problém jít do toho opět za 4 hvězdy. Ano, je to v podstatě okopčené Saw, ale trochu chytřejší, není to zdaleka tak přestřelené a zbytečně brutální a koneckonců je to i v jistých mezích uvěřitelné v tom smyslu, že pokud by někdo dal skutečně hodně peněz, tak únikové místnosti ve hře by byly reálně zkonstruovatelné. Popkorňák jak se patří. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ani lepšie, ani horšie ako jednička. Pasce sú celkom nápadité a z minula sa našťastie neopakujú. Riešenie záhad je samozrejme úplne mimo realitu, či už spôsobom pokladania hádaniek v rébuse alebo samotným časovým deadlineom, to by nevyriešil ani Sherlock. Je to krátke, postavy absolútne zameniteľné a bez charizmy, má to fajn zvraty a odfláknuté finále, až príliš okato otvárajúce dvere priamo dokorán pre nasledujúcu časť. ()

Reklama

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Takto sa má robiť pokračovanie. Jednotka síce nenastavila latku veľmi vysoko, no pre fanúšikov puzzle-hororov to bol určite dobre investovaný čas. Po dvoch rokoch nám prišla do kín dvojka, a ja som sa obával že to pôjde z kopca, no stal sa presný opak, za čo som veľmi rád. A ak to takto pôjde ďalej, tak tu budeme mať veľmi sľubné hororové univerzum, ktoré tu tak chýba po tom čo série ako Nezvratný osud, Očista, či Saw klesli do totálneho podpriemeru až odpadu. Jediné, čo mi liezlo na nervy, bola Taylor Russell a jej nechutne dokonalá, presladená postava, ktorá všetko vie, vždy zachová chladnú hlavu, nikdy nie je sebecká a napriek tomu je to vždy ona, kto prežije...vážne tvorcovia, už je toho moc. Ak sa Vám Escape room páči, určite si pozrite aj film Kocka (1997), ktorý je ešte o level vyššie a dá sa povedať, že je otcom puzzle-hororov. Práve z "Kocky" sa inšpirovali tvorcovia Saw či Escape room. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Už je to o triedu slabšie ale jednotlivé lokácie stále zaujímavé len mi vadilo že sa v tejto časti nič nevysvetlilo a že postavy boli vykreslené veľmi povrchne a chýbala im určitá psychologická hĺbka. Každopádne trojku si samozrejme v kine opäť nenechám újsť. Poteší návrat jednej z postáv z jednotky. Taktiež posledná scéna v lietadle žmurká na diváka keďže opäť ide o narážku na záver prvej časti. EDIT: v kine premietali inú verziu s komplet odlišným začiatkom aj koncom, kino verzia s úvodom u psychologičky sa mi páčila viac kdežto nový zostrih so saunou a pozadím hádaniek bol podstatne slabší, v tejto verzii sa taktiež nevracia zomrelá postava z prvej časti, ani nekončí v lietadle. Dúfam že vydajú aj pôvodnú kino verziu. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

S únikovkami se v posledních letech v realitě roztrhl velký pytel, bylo tedy jen otázkou času, než se s nimi sejdeme formou filmu a předloni se tak konečně povedlo. Jelikož se jednalo o skutečně první záležitost svého druhu, já se bavil a na dvojku čekal už při první avizované premiéře loni v prosinci. Teď už konečně dorazila a byť se nemůže zařadit mezi kousky, u kterých bych děkoval vyšší moci, že jsem je viděl na velkém plátně, pár opravdu promyšlených momentů se zde najde. Jen je škoda, že se opět cílí zejména na sofistikovanost pastí a hororové prvky jako smrt pro tuhle sérii nemají vlastně vůbec žádný význam. [viděno v Cinema City Plaza Plzeň 26.7.2021] ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Existují dvě různě dlouhé verze filmu (88 a 96 minut). Obě mají naprosto rozdílný začátek a závěr filmu. (SOLOM.)
  • Film se natáčel od 10. listopadu 2019 do 27. ledna 2020 převážně v Kapském Městě v Jižní Africe a v Budapešti v Maďarsku. (Trilobajt)
  • V čase 56:32 můžeme vidět loď v láhvi. Tato láhev je od 15leté skotské whisky Dimple Haig 15 yo. Je balená v typické třírohé láhvi s důlky – anglicky dimple, odtud její název. (DJMaroko)

Reklama

Reklama