Reklama

Reklama

Úniková hra: Turnaj šampiónů

  • USA Escape Room: Tournament of Champions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Úniková hra: Turnaj šampiónů je pokračováním divácky úspěšného psychologického thrilleru Úniková hra. Tentokrát se nic netušící skupina šesti lidí ocitne uzamčená v další sérii únikových místností. Postupně odhalují, co je spojuje, aby mohli zůstat na živu… a zjišťují, že tuto hru už jednou hráli. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (178)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ani lepšie, ani horšie ako jednička. Pasce sú celkom nápadité a z minula sa našťastie neopakujú. Riešenie záhad je samozrejme úplne mimo realitu, či už spôsobom pokladania hádaniek v rébuse alebo samotným časovým deadlineom, to by nevyriešil ani Sherlock. Je to krátke, postavy absolútne zameniteľné a bez charizmy, má to fajn zvraty a odfláknuté finále, až príliš okato otvárajúce dvere priamo dokorán pre nasledujúcu časť. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Druhý díl drží kvalitu podobně prvnímu, navíc navazuje a odkrývá další nebezpečné hádanky a promyšlené místnosti. Tentokrát jsou do pasti vlákáni šampioni, kteří již jednou peklem prošli a je jen na nich zda se jim to znovu podaří! Poodkrývá se i mozek celých hádanek a překvapivé propojení s jeho dcerou i závěrem, kde nás čeká pokračování. Efekty super, hudba slabší, kamera dobrá, hádanky jako ta v bance, nebo v metru boží. 70% ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[85%] Viděno v kině. No sláva, sotva jsem odcházel z kina, v hlavě mi šrotovalo, že musí určitě vzniknout trojka! Doufám, že se tak stane. Jednička byla teda o něco lepší, prostě pecka se zajímavými postavami, prostředí labyrintů plných pastí atd. Tohle bylo prostě takové, klasické pokračování, které mělo ale absolutně stejně dobrou atmosféru a technickou stránku, napětí atd jako v prvním filmu. Co se týče pastí – opět byly skvělé, jen si ale říkal, že byly po logické stránce tak složité, že bych jejich řešení snad nikdy nevyluštil, ale co – to kritizovat nechci. Bylo to napínavé, krásně natočené, k ústřední dvojici herců, kteří hráli v hře v předchozím snímku se chtě nechtě přidal tucet jiných hráčů. Určitě mě zabavili, jen v jedničce byly k těm postavám dodány i jejich příběhy o životě, což zde trochu chybělo. Ale nevadí. Ke konci se tu dočkáme i jednoho návratu z postav. A co se týče nepředvídatelnosti úmrtí hráčů, tak to bylo takové napůl. Něco jsem odhadl, něco zas ne. Úplné finále bylo dobré, jen jsem v tomto díle už očekával nějaké větší odhalení a bližší vysvětlení společnosti, kteří vytváří tyto únikové hry … No, snad se toho dočkáme v potencionálně třetím dílu, který doufám, že sakra vznikne! Soundtrack byl opět dobrý, ale ne tak výrazný, abych poznal, že ho skládal Brian Tyler, ale k filmu pasoval. Pátou hvězdu nedávám, ale to neznamená, že jsem si tento sequel neužil! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ debilního a urážejícího filmu, ve kterém všichni jen tupě vřískají páté přes deváté, a i přes to, že znají pythagorovu větu nazpaměť a ví, kolik je druhá mocnina z 85, tak jsou vlastně úplně tupí a iracionální. Oproti zábavné jedničce je tohle zbytečný festival vykřičených plic, za vlasy přitažených rébusů a nezajímavých postav. Finále ve stylu ultradebilního twistu jak ze série SAW to už pak jen dokonale pohřbívá šest stop pod močí nasáklou zem. [HBOmax] ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Toto pokračování Únikové hry je rozhodně ve všech směrech slabší než jeho předchůdce, a jelikož už právě první díl nebyla žádná hitparáda, tak dvojku jsem si už vážně jako že neužil. Vzhledem k obsahu se zde tvůrci navíc evidentně pokoušejí rozjet pořádně rozsáhlou sérii, k čemuž snad ale nedojde, jelikož mi přijde, že se se svými nápady již dost vyčerpali v jedničce a už tady chvílemi vařili z vody, respektive vykrádali, co mohli, což by ovšem nebyl možná až takový problém, kdyby to ovšem alespoň celé tak nějak trochu fungovalo, či působilo. Co tedy vytknout filmu nemohu, je jeho spád, kdy se těch necelých devadesát minut pořád něco děje, horší je, že nic z toho není jakkoliv zapamatování hodné. Ani mdlé postavy, ani nenápadité hry, ani dějový vývoj. Jak postavy, tak jejich herečtí představitelé jsou totiž nevýrazní a vesměs i nesympatičtí nýmandi, dále veškeré místnosti nemají koule, postrádají wow efekt, a kvůli nim ve filmu chybí i napětí, no a dějový vývoj též nepřekvapí, a to i přes závěrečnou pointu, která se sice snaží šokovat, na mě to ale nezapůsobilo nějak výjimečně. No a samozřejmě na konec jsem si jako zásadní výtku nechal naprostou absenci krve, což odmítám jakkoliv tolerovat, přes to prostě vlak nejede, aby se v takovémto typu hororu neobjevila ani kapička krve, či násilí, s tím ať se jdou tvůrci, respektive studio vycpat. Za mě zkrátka velmi slabý průměr, který toho příliš nenabízí. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Existují dvě různě dlouhé verze filmu (88 a 96 minut). Obě mají naprosto rozdílný začátek a závěr filmu. (SOLOM.)
  • Společnost Minos nese svůj název po krétském králi Minósovi z řeské mytologie. Ten nechal budovatele Daidalose postavit labyrint, do kterého byl zavřen Minotaurus, zrůdný potomek Minósovi manželky Pasifaé a posvátného bílého býka. (NiWi)
  • V čase 56:32 můžeme vidět loď v láhvi. Tato láhev je od 15leté skotské whisky Dimple Haig 15 yo. Je balená v typické třírohé láhvi s důlky – anglicky dimple, odtud její název. (DJMaroko)

Reklama

Reklama