Reklama

Reklama

Ženská pomsta

Trailer
Česko, 2020, 88 min

Režie:

Dušan Rapoš

Kamera:

David Ployhar

Hudba:

Lešek Wronka

Hrají:

Mahulena Bočanová, Robert Jašków, Eva Vejmělková, Miroslav Etzler, Jana Paulová, Petr Rychlý, Jakub Kohák, Jiří Ployhar ml., Dana Morávková, Pavel Zedníček (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Na skupinové psychoterapii se setkají tři ženy zralého věku. Liší se sice profesí i povahově, ale mají stejný problém, který se snaží řešit v rámci psychoterapie. Jejich deprese a trápení mají společného jmenovatele: nevěru manželů, kterým obětovaly desítky, často i nelehkých, let společného života. Spontánně je to sblíží a rozhodnou se, že lepší než drahé sezení u psychoterapeuta, bude pomsta. S tou si vzájemně pomůžou. Pro své nevěrné manžely připraví skutečné peklo na zemi. Film je úsměvným pohledem na mužskou krizi středního věku a oslavou ženské solidarity. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Hanika_ odpad!

všechny recenze uživatele

Strašný scénář a některé herecké výkony taky. Víc než komické mi to připadalo jen trapné. Má to jen pár světlých míst a pánů mi nakonec bylo líto. Vůbec asi nechápu tenhle typ postavy nebo spíš autory, manželovi sešrotuje Ferari a pak ho dál ničí  a v další scéně utěšuje dceru, že vždycky bude mít mámu a tátu.  Nevím, jak jsem to dokoukala, ale asi jsem stále čekala, že se to zlepší a ono NE! ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Jelikož film je opravdu srágora a nestojí za komentář, rozepíšu se o hlavní ženské trojici. Je zajímavé že všechny tři byly ve své době považovány za sex-bomby a všechny tři se ve filmu ukázaly nahoře bez. Tedy ne v tomto, samozřejmě. Mahulena Bočanová ve 27 letech v Golet v údolí (1995), Jana Paulová taktéž ve 27 letech v Únos Moravanky (1982) a Eva Vejmělková už v 16 letech ve Fontána pro Zuzanu (1985) a Kára plná bolesti (1985) tam se předvedla komplet, protože to opravdu stálo za to. Nutno uznat že i po letech to všem třem pořád sluší a téměř není poznat, že Jana Paulová je o více než deset let starší. ()

Reklama

fafejt001 

všechny recenze uživatele

Velice  jednoduchý  až  ubohý  scénář ,  nemohli  narovnat  ani  herecké  výkony  Rychlého  a  Etzlera  ,  kteří  byly  celkem  dobří . Ženské  trio  nebylo  přesvědčivé  téměř  vůbec .  VELICE  slabý až  téměř  zbytečný  film . Kohák  se  zde  vůbec  nehodil  ,  včetně  toho  faráře , nebo  kdo  to  byl  v  tom  kostele . ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Asi mé hodnocení není úplně férové, když jsem při sledování na pár desítek minut usnul……na druhou stranu si myslím, že by se během mé nepřítomnosti událo něco zásadního. Tady se snad nedá napsat nic jiného, než prosté „Dušan Rapoš“. To je opravdu zvláštní případ. Sto let nenatočil nic pořádného (ba naopak) a točí a točí a točí a točí a točí……a bojím se, že bude točit i nadále. ()

Spiker01 odpad!

všechny recenze uživatele

Skutečné zlo, tady se nepovedlo vůbec nic a bude se to líbit asi jen ženám v určitém věku. Absolutně se nedokážu vcítit do herců, kteří se snad museli stydět, co hrajou a když Jana Paulová říkala, že roli přijala i kvůli scénáři a režisérovi, tak fakt nevím. Na druhou stranu je tu celkem výškrabek nezajímavých českých herců z pitomých dlouhotrvajících seriálů, takže to jen dotváří výsledný hrůzně obludný dojem. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Na to, proč Jana Paulová přijala nabídku hrát ve filmu, řekla: „Předně kvůli osobě režiséra Dušana Rapoše, dále kvůli obsazení a také scénáři. Těšila jsem se na to, že se potkám s Evou Vejmělkovou, což je pro mě úžasně zajímavá bytost. Měly jsme podobný osud, obě jsme na nějaký čas přestaly hrát. Já se jen vrátila za kratší dobu, ona později. Také jsem byla zvědavá na první herecké setkání s Mahulenou Bočanovou a lákalo mě zahrát si partnerský pár s Petrem Rychlým.“  (SONY_)
  • Závěrečná scéna se měla odehrávat u moře. Mělo se točit buď v Turecku nebo v Egyptě. Ale kvůli zákazu cestování se štáb neplánovaně musel přesunout do Čeladné v Beskydech. (SONY_)
  • Když Karla (Jana Paulová) falešně tlumočí v Adamově (Miroslav Etzler) firmě z češtiny do čínštiny, odposlouchávají ji Mona (Mahulena Bočanová) a Sandra (Eva Vejmělková). Ve filmu jsou vidět vysmáté emoce a jasné reakce na obsah jejího tlumočení, přitom ale ani Mona ani Sandra neumí čínsky, takže by neměly vědět, o čem Karla mluví. (Petr.Penicka)

Reklama

Reklama