Reklama

Reklama

Z Cherryho (Tom Holland), který nedokončil vysokou školu, se stane vojenský zdravotník v Iráku. Jediným pevným bodem je pro něj Emily (Ciara Bravo), jeho pravá láska. Po návratu z války však Cherry trpí posttraumatickou stresovou poruchou, a protože neví, co s životem, posupně propadne drogám a zločinu. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

Happens 

všechny recenze uživatele

Takový trošičku mírnější Requiem za sen. V hlavních rolích válka, systémové opuštění válkou zmrzačených duší a drogy...jo a láska, asi. Film si občas utahuje sám ze sebe jako jakési odlehčení místy hodně náročných scén na strávení. Holland tu předvádí svůj dosavadní nejlepší výkon, doslova si sáhl na dno. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Není to coming of age, ani válečný, generační patrně taky ne, co to je ? Bizarní kočkopes bratří co po Avengers:End Game došli pocitu, že jsou králové světa. Chladný film prostý veškerých emocí koncipují div ne jako epos (s prologem o pěti kapitolách a epilogem) kterak opovrženíhodný white trash junkie k prozření přišel. Ale současná roztěkaná generace si v něm jistě něco najde. Možná vstoupí do armády nebo začne brát drogy, co já vím, záleží na tom co jí přijde víc cool. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Cherry není jenom film, Cherry je do jisté míry umělecké dílo a filmové poselství. První třetina je úvodní seznámení a válečné drama, které je masterpiece a emoce jsou zde vykresleny snad nejlíp, jak je jen možné. Zbývající dvě třetiny jsou pak zaměřeny čistě na drogovou závislost, ale na mě byly až moc dlouhé a kdyby zde tvůrci trochu ubrali, šel bych i do plné pětky. Film se naoko tváří, jakože kombinuje všechny žánry, ale ve výsledku jde víceméně o snahu nakombinovat filmové existencionální a psychické drama spolu s věrným zobrazením PTSD a následnou resocializací válečných veteránů, což je v Americe aktuální a dost velký problém a nejspíš ještě dlouho bude. Výborné ždímání emocí spojeno s nejvyšší filmařskou kvalitou, plus životní výkon Toma Hollanda a v téhle (konečně) seriozní roli dokázal, že je to bez debat áčkový herec. Něco takového už dlouho nevzniklo a klobouk dolů Russoovým. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Děti, drogy jsou špatné, ano?! Zbytečně dlouhé teen drama, které se ohrané motivy snaží podávat svěží formou. Pro mě ale často špatně zvolenou, rušivou a v rámci celku nekonzistentní. Špatná režie průměrného námětu, koukatelná jenom díky opět skvělému Tomu Hollandovi. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Film, který to u diváků nebude mít jednoduché. Bratří Russové vytáhli komiksové filmy (MCU) na vrchol, a teď se rozhodli nám všem ukázat, že dokáží natočit i něco dospělejšího. Z mého pohledu se jim to povedlo, tak na půl. A znovu se předvedlo to, že producentský dohled Kevina Feigeho je nenahraditelný. Z technického hlediska nelze filmu nic vyčítat. Má hezkou vizuální paletu, hraje si rozlišením, hudbou, stavbou vyprávěním, kamerou a dalšími technickými aspekty. Má to své opodstatnění pro vyprávění a pro samotný příběh. Tady problém není. Problém je se samotným příběhem, dávkováním informací a v neposlední řadě s délkou. Je to utahané, místy tomu chybí tah na bránu a nemá to sympatické postavy. Dost mě to mrzí, jelikož mi ta zápletka přišla dostatečně zajímavá. Z mého pohledu film nefunguje jako celek. Jednotlivé scény a momenty jsou luxusní a jsou taky výborně natočené a prodané, přesto jako celek to drhne. Tom Holland je hodně talentovaný a zde jede až na dřeň. Vyzkouší si zde spoustu hereckých poloh a je radost sledovat, jak herecky roste. Navíc, díky němu se film nerozpadne. Bohužel totéž nemohu říci o Ciara Bravo. Bravo není špatná herečka, bohužel zde, jsem jí to moc nevěřil a přišlo mi, že místy dost přehrává. Osobně jsem čekal, že mi film více sedne. Rozhodně nejde o špatný film, a Russové jsou velmi talentovaný tvůrci, jen je vidět, že méně je někdy více a tvůrčí svoboda někdy není to nejlepší řešení. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme si zahral cameo rolu aj brat Toma Hollanda Harry (ako drogový díler). Nebolo to prvýkrát, predtým sa objavil už v cameo úlohe vo filme Spider-Man: No Way Home (2021). Rovnako je možné vo filme zazrieť aj jedného z režisérskeho dua, keďže majiteľa reštaurácie, kde pracoval hlavný aktér, stvárnil Joe Russo. (MikaelSVK)
  • Filmovanie snímky začalo 14. októbra 2019 a skončilo 20. januára 2020. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama