Reklama

Reklama

Z Cherryho (Tom Holland), který nedokončil vysokou školu, se stane vojenský zdravotník v Iráku. Jediným pevným bodem je pro něj Emily (Ciara Bravo), jeho pravá láska. Po návratu z války však Cherry trpí posttraumatickou stresovou poruchou, a protože neví, co s životem, posupně propadne drogám a zločinu. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Russoovci si po megahitu Endgame a před nejdražším filmem Netflixu Gray Man vyzkoušeli natočit něco divácky mnohem méně přístupného pro streamovací službu, která sice může rozhazovat penězi, fanouškovskou základnu má ale stále zanedbatelnou. Cherry je rozvleklé drama, které střídá pozoruhodné pasáže s až uspávajícími, má ovšem v rukávu úžasného Hollanda a precizní hudební podklad. A pokud bude Apple do budoucna dávat zelenou takhle alespoň technicky promakaným flákům, budu (v případě, že si zrovna koupím nějakou novou Apple hračičku a budu mít službu na rok zadarmo) u toho. [viděno na Apple TV+ 23.10.2021] ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Takový trošičku mírnější Requiem za sen. V hlavních rolích válka, systémové opuštění válkou zmrzačených duší a drogy...jo a láska, asi. Film si občas utahuje sám ze sebe jako jakési odlehčení místy hodně náročných scén na strávení. Holland tu předvádí svůj dosavadní nejlepší výkon, doslova si sáhl na dno. ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele

Cherry je fajn. Má to super režii i herecký výkony a scénář. Celkově je to ale strašně matný a nesoustředěný. Střídá se tu hromada stylů a tónů, které do sebe tak moc nezapadají a nepůsobí jako celek. V tomhle to nepůsobilo jako ucelený film, ale jako režisérní cvičení Russovců, což bylo pro mě dost rušící a rozptylující. To samé platí pro příběh, který skáče od tématu k tématu, ale vlastně nemá pořádně co říct. Jako kompletní film to má jen pár zajímavých a unikátních myšlenek, ale nic z toho není, tak dobře rozvedeno, jak by mohlo, skrze nedostatečný prostor. Tohle přefouknutí tématy a nesoustředění zapříčiňuje, že se film docela táhne místy. Jinak si myslím, že je to solidní kousek a specifckým lidem bych ho doporučil. Mohlo to být ucelenější, přesto jsem rád, že jsem to viděl a těším se na další role Hollanda i na další práci Russovců. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení je ovlivněný naprostým odporem k fetkám. Ať už se k tomu dokodrcali tim nebo oním způsobem. Pro mě je závislák človíčkem, kterej má strach skočit z mostu na kokosku, a tak volí tuhle pomalejší variantu sebevraždy. Každopádně jeden jako druhej=slaboch. Film je zaprvé neskutečně dlouhej, takže když si zdřímnete, prakticky se nic nestane. A navíc to je takový to vyprávění. Nudný, pomalý, na hovno. Trpěl sem. 30%. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kdyby se zrychlily všechny zpomalovačky a vyházela se asi miliarda zbytečných formálních pičičundiček, měl by ten film pod devadesát minut a byl by tak možná o něco snesitelnější. Možná. Fakt by mě zajímalo, co si Russoové mysleli, že dělají. Po letech v zajetí Marvel Cinematic Universe asi chtěli dokázat, co všechno umí, a tak si vybrali námět, kterej je chvíli středoškolskou romancí, chvíli rozchodovým dramatem, chvíli válečnou satirou, chvíli válečným akčňákem, chvíli feťáckým dramatem nebo gangstekou s bankovními vloupačkami. A narvali do něj všechno, co je zrovna napadlo. V mnoha momentech to tou úplně přestřelenou formální vymazleností působí vyloženě nechtěně směšně. Bohužel jsem to nežral ani Tomu Hollandovi, kterýho mám jinak poměrně rád. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Film je založen na stejnojmenné částečně autobiografické knize, kterou její autor Nico Walker napsal během doby, kdy si odpykával několikaletý trest ve vězení za sérii bankovních loupeží. (oli009)
  • Filmovanie snímky začalo 14. októbra 2019 a skončilo 20. januára 2020. (MikaelSVK)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě Ohio, Saudské Arábii a Maroku. (Kuzmik)

Související novinky

Bratři Russoové se nejspíš vrací k režii Avengers

Bratři Russoové se nejspíš vrací k režii Avengers

19.07.2024

Když si s bráškou zrežírujete jedny z nejúspěšnějších filmů v historii kinematografie, odchází se jen velmi těžko. Bratři Anthony a Joe Russo to nicméně zkusili a po režii veleúspěšných hitů Avengers… (více)

Reklama

Reklama