Reklama

Reklama

Z Cherryho (Tom Holland), který nedokončil vysokou školu, se stane vojenský zdravotník v Iráku. Jediným pevným bodem je pro něj Emily (Ciara Bravo), jeho pravá láska. Po návratu z války však Cherry trpí posttraumatickou stresovou poruchou, a protože neví, co s životem, posupně propadne drogám a zločinu. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dobře zrežírované, parádně zahrané a s množstvím vizuálních nápadů, které jsou leckdy skoro až zbytečné. Chvílemi jsem měl ale i pocit, že sleduju takový ten true cinema zážitek, kterých se mi dneska zas až tolik nedostává. Ty ambice tam jsou. Je to ale zároveň i takové dost rozhárané a nějak jsem ve finále nerozklíčoval, o čem že to bylo a co vlastně bylo pointou příběhu. Že válka sucks? Že fet sucks? Nebo to snad byla jen zvláštnější love story? Což by tak úplně nevadilo, kdyby to byl životopisný film založený na skutečných osudech. A to Cherry není. Je to sice fakt kvalitní filmařina s ambicemi na pětkové hodnocení, ale scénáři něco chybí. A je to škoda. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Film, který to u diváků nebude mít jednoduché. Bratří Russové vytáhli komiksové filmy (MCU) na vrchol, a teď se rozhodli nám všem ukázat, že dokáží natočit i něco dospělejšího. Z mého pohledu se jim to povedlo, tak na půl. A znovu se předvedlo to, že producentský dohled Kevina Feigeho je nenahraditelný. Z technického hlediska nelze filmu nic vyčítat. Má hezkou vizuální paletu, hraje si rozlišením, hudbou, stavbou vyprávěním, kamerou a dalšími technickými aspekty. Má to své opodstatnění pro vyprávění a pro samotný příběh. Tady problém není. Problém je se samotným příběhem, dávkováním informací a v neposlední řadě s délkou. Je to utahané, místy tomu chybí tah na bránu a nemá to sympatické postavy. Dost mě to mrzí, jelikož mi ta zápletka přišla dostatečně zajímavá. Z mého pohledu film nefunguje jako celek. Jednotlivé scény a momenty jsou luxusní a jsou taky výborně natočené a prodané, přesto jako celek to drhne. Tom Holland je hodně talentovaný a zde jede až na dřeň. Vyzkouší si zde spoustu hereckých poloh a je radost sledovat, jak herecky roste. Navíc, díky němu se film nerozpadne. Bohužel totéž nemohu říci o Ciara Bravo. Bravo není špatná herečka, bohužel zde, jsem jí to moc nevěřil a přišlo mi, že místy dost přehrává. Osobně jsem čekal, že mi film více sedne. Rozhodně nejde o špatný film, a Russové jsou velmi talentovaný tvůrci, jen je vidět, že méně je někdy více a tvůrčí svoboda někdy není to nejlepší řešení. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pamätáte si časy, keď Zack Snyder ešte točil kvalitné filmy? Po pár takýchto filmoch si ľudia nebudú pamätať, že aj bratia Russovci natočili niekedy dávno niečo dobré. Už po desiatich minútach som mal pocit, že to sledujem dve hodiny. A to ma ešte čakal nekonečný zvyšok filmu. Knižná predloha sa v tom nezaprie. Je to bohužiaľ tak odosobnene podané, že som mal celý čas pocit, jak keby mi niekto znudene čítal knihu. Ani na sekundu sa u mňa neodstavili žiadne emócie. A to sa tam miestami dejú jak nepekné, tak aj potencionálne vyhrotené veci. Ani R-kový rating tomu žiadne grády nedodal. Výsledok je jedno konštantná sterilita, ktorá dobre funguje v trailery ale ako film to je k neprežitiu. Alebo sa proste mýlim a všetci tí päť hviezdičkový nadšenci majú pravdu. 2/10. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Cherry je emocionální nálož zpracovaná mistrovskou řemeslnou rukou bratří Russoovců, která vypráví o vyrovnávání se s posttraumatickou stresovou poruchou (PTSD), jakožto silného duševního otřesu z prožité války v Iráku. Cherry snoubí 5 žánrů do jednoho filmu prostřednictvím rozdělení příběhu na jednotlivé kapitoly, přičemž samostatně by film obstál na jedničku v každé z nich. Osobně snímek vnímám jako jednu z nejúzkostnějších a nejdramatičtějších osudových romancí, založenou na těžké závislosti na fenylethylaminu a heroinu, kterou jsem měl kdy možnost vidět. Způsob vyprávění příběhu je identický jako tomu je například ve Forrestu Gumpovi, kdy hlavní hrdina diváka osobně provází dějovou linkou. Obsahem, atmosférou a závislostí se Cherry nejvíce blíží kombinaci snímků Za borovicovým hájem a Requiem za sen. V porovnání s prvním zmíněným titulem působí Cherry uceleněji, v porovnání s druhým méně úzkostně, což pro koncového filmového fanouška bude působit stravitelněji, zvlášť když vezmeme v potaz víceméně identické vyznění filmu. Závěrečná scéna ve stylu Počátku dodává Cherry grády. Legendární! Už teď mám chuť na opáčko. Doporučení naprosto všem, tohle je moderní romantická militární kultovka. Poctivý pětikvalt, 💯 si nechávám po případné druhé projekci. 👌 (20.04.2021) ...díky Aadymu a Torenovi z Geekecu za doporučení, TOP tip. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho Russoovým Scorsese píčoval do marvelovek, až se rozhodli, že natočí "real cinema", aby se ukázalo, že to není zas taková sranda. I přes obrovské ambice tomu nějak chybí originální klíč, což se bratři vehementně snaží zakrýt všemi těmi zpomalovačkami, bouráními čtvrté stěny, nebo ironickými titulky, což ale ve výsledku působí spíš jako dvouapůlhodinový trailer, než epická výpověď o OxyAmerice. Mám pocit, že se tak velkolepá forma nehodí pro příběh, který musí unést jen dva nepříliš zajímaví lidé, z nichž jeden řekne, že šel do války, protože "byl smutný", ostatně podobný tvar skoro neunesl ani třeba velký McKayův Vice. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v americkém státě Ohio, Saudské Arábii a Maroku. (Kuzmik)
  • Tom Holland kvůli své roli zhubl téměř 13 kilogramů váhy. (ČSFD)
  • Film je založen na stejnojmenné částečně autobiografické knize, kterou její autor Nico Walker napsal během doby, kdy si odpykával několikaletý trest ve vězení za sérii bankovních loupeží. (oli009)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno