Reklama

Reklama

Z Cherryho (Tom Holland), který nedokončil vysokou školu, se stane vojenský zdravotník v Iráku. Jediným pevným bodem je pro něj Emily (Ciara Bravo), jeho pravá láska. Po návratu z války však Cherry trpí posttraumatickou stresovou poruchou, a protože neví, co s životem, posupně propadne drogám a zločinu. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

Qitek 

všechny recenze uživatele

Dost rozpačitý dojmy. Ty slowmotiony byli opravdu (hlavně v závěru) už vyloženě nasírací. Jinak jde v podstatě o docela vtipné i temné překvapení s hezkým koncem i po tom všem hejtu co to slíznulo. Možná díky tomu. A byť je Tom Holland bez charismatu, musím se jej tady zastat jako herce. Ano, scénář hází klacky pod nohy, ale ustál to s více než se ctí. Chtěl bych tohle vidět v rukou vhodnějších režisérů, kteří vědí co dělají a co chtějí. Škoda. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Cherryho dej sa už od začiatku neskutočne vlečie, čím pocitovo zdvojnásobí svoju už tak dlhú takmer dva a polhodinovú stopáž. Pomalý je hlavne úvod a prvá polovica filmu, v ktorej sa beztak neodohráva nič významné. Tvorcovia tu navyše zobrazujú každučký detail protagonistovho počínania, čo veľmi nepomáha celkovej dynamike snímky, ktorú má naozaj pomenej. Cherry je drsná dráma, ktorej však čosi chýba k dokonalosti. Dej sa už od začiatku príliš vlečie a aj keď v druhej polovici naberá trochu spád, tak by sa zdĺhavej stoštyridsať minútovej snímke určite hodilo skrátenie. A je to škoda, pretože Cherry sa inak zaoberá veľmi dôležitou témou PTSD, ktorá sa snaží dostať do širšieho povedomia. Je chvályhodné, ako autenticky túto problematiku zobrazuje a ako neskryto ukazuje realitu drogovej závislosti. (18.12.2021) ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele

Cherry dokáže občas vzbudit i poměrně silné emoce, je ovšem nezbytné zdůraznit, že tak činí výhradně s pomocí audiovizuálních prostředků. Bližší napojení na jakoukoliv postavu je problematické, motivace jsou mnohdy jak z šestákového románu a na jeden film je tam těch stylů prostě až moc. Přesto nemohu říct, že bych se nudil a pokud bych chtěl něco vyzdvihnout, tak to bude jednoznačně ta válečná pasáž, která je v každém ohledu ukázkovým řemeslem. Jako celek je to bohužel značně roztříštěné, a i když Tom Holland jede až na krev, měl jsem občas problém mu to uvěřit. Formálně je to sice spektakulární, ale nemohu se zbavit dojmu, že je to vlastně jen takové teatrální plýtvání talentem bratrů Russoových a to navíc u látky, které by mnohem více slušelo komornější zpracování. [60%] ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Není to coming of age, ani válečný, generační patrně taky ne, co to je ? Bizarní kočkopes bratří co po Avengers:End Game došli pocitu, že jsou králové světa. Chladný film prostý veškerých emocí koncipují div ne jako epos (s prologem o pěti kapitolách a epilogem) kterak opovrženíhodný white trash junkie k prozření přišel. Ale současná roztěkaná generace si v něm jistě něco najde. Možná vstoupí do armády nebo začne brát drogy, co já vím, záleží na tom co jí přijde víc cool. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení je ovlivněný naprostým odporem k fetkám. Ať už se k tomu dokodrcali tim nebo oním způsobem. Pro mě je závislák človíčkem, kterej má strach skočit z mostu na kokosku, a tak volí tuhle pomalejší variantu sebevraždy. Každopádně jeden jako druhej=slaboch. Film je zaprvé neskutečně dlouhej, takže když si zdřímnete, prakticky se nic nestane. A navíc to je takový to vyprávění. Nudný, pomalý, na hovno. Trpěl sem. 30%. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Tom Holland kvůli své roli zhubl téměř 13 kilogramů váhy. (ČSFD)
  • Vo filme si zahral cameo rolu aj brat Toma Hollanda Harry (ako drogový díler). Nebolo to prvýkrát, predtým sa objavil už v cameo úlohe vo filme Spider-Man: No Way Home (2021). Rovnako je možné vo filme zazrieť aj jedného z režisérskeho dua, keďže majiteľa reštaurácie, kde pracoval hlavný aktér, stvárnil Joe Russo. (MikaelSVK)
  • Filmovanie snímky začalo 14. októbra 2019 a skončilo 20. januára 2020. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama