Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 3: Bojovníci ze sna

  • USA A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors (více)
Trailer

Freddy Krueger se vrací. Stačí jen, aby některá z jeho obětí zavřela oči a s přicházejícím spánkem vstoupila do prokletého domu v Elm Street. Mladá lékařka Nancy Thompsonová tuší, že její pacienty netrápí těžké sny, ale ohrožuje démonický vrah. Naopak doktorka Simmsová sny svých pacientů spojuje se sexuálními problémy. Aniž si to uvědomuje, dává díky svému způsobu léčby šanci Freddymu - a ten nikdy nezaváhá. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (330)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pojem fantasy v hlavičke je asi výstižnejší, ako nazývať Dream Warriors hororom. Teda vraždy tu sú a celkom pekné, ale toho zhmotňovania predstáv a tak, je asi trochu viac. Ale páčilo sa mi to. Síce o niečo menej ako jednotka, ale nečakám, že táto séria ešte niekedy jednotku prekoná a práve Dream Warriors k tomu mali najbližšie. Inak je mi trochu ľúto Heather Langenkamp. Od tohoto filmu sa neobjavila prakticky v ničom normálnom. Škoda. Nebol vôbec zlý. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak kto by povedal, že tretí diel hororovej série by mohol byť (takmer) lepší ako prvá časť, kde sme vstúpili do neprebádaného nového fikčného sveta s geniálnym záporným hrdinom. Odpoveď sa môže skrývať aj vo fakte, že za scenár sú zodpovední ako Craven, tak Darabont. Atmosfére určite pridáva plusové body prostredie psychiatrickej liečebne a šikovne vymyslené rozširovanie celej mytológie okolo Freddieho, ako aj nápadité úmrtia. No a tvorcovia nepoľavia ani v závere, pretože ten je skrátka iný, ako by divák očakával, žiadne absolútne víťazstvo dobra nad zlom nenastane, ale to súvisí asi aj s faktom, že sa určite rátalo s ďalším pokračovaním. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po teplomilné dvojce se otěží následujícího dílu chopil debutující vizionář Chuck Russell. Ten tu prokázal svůj nesporný talent a vdechnul sérii svěží vítr. Už se naplno pracuje s bezmeznou fantazií uvnitř říše snů a Freddy tu konečně dostává zaslouženého prostoru. Od začátku se ukazuje v celé své kráse/zrůdnosti, hláškuje, až se mu od huby práší, a ke všemu při vraždách vyniká obdivuhodnou nápaditostí. Prostě Krueger, jak ho všichni známe a milujeme. Cravenův hravý scénář jde hodně cítit, hudbu dostal na starost Lynchův dvorní skladatel Badalamenti, vrátily se důležité postavy z jedničky a zabrat dostali především trikaři ze studia Dream Quest Images. Krása. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Sleep. Those little slices of death. How I loathe them.“ Už Edgar Allan tak nějak tušil, že stačí málo kofeinu a dojde si vás na malé plátky nakrájet kotelník Freddy.. Badalamenti občas přitlačí na pilu děsu, zaujmou některé bizarní výjevy, na komiksové úrovni se střetne víra s vědou a popálený pederast nešetří sarkasmem, nicméně ten lehký odklon od hororu k fantasy byl někdy na škodu (kouzlení handicapovaného Harryho Pottera), někdy k smíchu (rvačka s kostrou na vrakovišti jak od Raye Harryhausena) a někdy až příliš progresivní (ostrá tužka na kreslení na pokoji pacienta se sebevražednými sklony). Nevím jak vy, ale já se i teď po letech nejvíc bál řádové sestry Mary Heleny.. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tohle vážně bylo na mě moc. Na film jsem se docela těšil. Prvním důvodem je skvělý nápad "zabijáka ze snů" a druhým byla scéna v nemocnici, kdy zemře Filip, kterou jsem viděl jako dítě a tenkrát to byl pro mě hodně silný zážitek. Ovšem nyní, v roce 2010, nejsem s tímto filmem vůbec spokojený. Jednička byla docela dobrá, ale tento třetí díl se mi nelíbil. Hlavně druhá půlka byla úplně marná. Konfrontace Freddyho a té mládeže byly úplně mimo mísu. Borka tam dělá přemety, druhý týpek bortí zdi a jeden maník tam dokonce i kouzlil. Bože. To bylo vážně moc. Atmosféra žádná, spíš mi to přišlo jako parodie na sebe sama. První půlka ještě ušla, ale pak to šlo prudce dolů. Taky jsem nějak nepochopil, proč Freddy (jeho kostra) útočil na ty dva chlápky, co ho chtěly pohřbít, když vlastně vůbec nespali. To bylo proti smyslu celého filmu. No nic, nechám noční můru v 80. letech a budu se radši dívat na současné horory, které se mi v převážné většině líbí mnohem víc. 45% ()

Galerie (135)

Zajímavosti (17)

  • Na tričku, které nosí Taryn (Jennifer Rubin) na začátku filmu, je obrázek z alba skupiny Dokken z názvem „Tooth And Nail.“ Album obsahuje skladbu „Into The Fire,“ kterou lze v některých verzích filmu slyšet z rádia. (HellFire)
  • Ve scéně v čase 01:06:00, kdy vchází Nancy (Heather Langenkamp) do místnosti, kde chce s pacienty provést hromadnou hypnózu, je v záběru vidět mírně se pohybující hypnotické závaží. V následujícím záběru je závaží naprosto v klidu a v dalším záběru se opět mírně pohybuje. (BrianStorker)
  • Film bol zakázaný v Nórsku, v rokoch 1988 – 2003. (Paldiny)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama